Досега не съм карал БМВ а ми е мечта.Все се си карам VW
В момента карам Голф 3 97'' но съм решил или да си купя голф 4 или запазена Е36 97-98'.Естествено и голфа ще е запазен. Smile
Така като гледам в мобилето ,бмв-то ще ми струва малко по евтино сравнение с голфа който искам аз.Но се чуда как ще са откъм поддръжка.
Можете ли да ми кажете с две три думи кое е по евтино за поддръжка
10Х
За подръжката на Golf4 сравнние с BMW 3
- houzeboy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За подръжката на Golf4 сравнние с BMW 3
Според мен, няма смисъл да смениш Голфа за е36.
По-добре си карай така и като изскочи още пара се метай на е46 =)
Така мисля аз, за другите не знам !
По-добре си карай така и като изскочи още пара се метай на е46 =)
Така мисля аз, за другите не знам !
Какъв Golf, какво BMW?
Врати, бензин/дизел?
За какво ще го използваш - пичеловка, просто транспорт от работа до вкъщи, да си носиш буркани събота и неделя ...
Карал ли си BMW или друга кола със задно преди.
Иначе ако говорим генерално, както каза колегата преди мен, няма смисъл да си взимаш е36, освен ако не искаш да си гЪзАр ('щото е36 е новата мания в последно време). е46 е по - добре.
Не си прави труда да пускаш същата тема в BMW форума ако си го намислил. Само ще слушаш как ГОлфовете са каруци, BMW е по - яко, щото можеш да влизаш с вратите напред и т.н.
Врати, бензин/дизел?
За какво ще го използваш - пичеловка, просто транспорт от работа до вкъщи, да си носиш буркани събота и неделя ...
Карал ли си BMW или друга кола със задно преди.
Иначе ако говорим генерално, както каза колегата преди мен, няма смисъл да си взимаш е36, освен ако не искаш да си гЪзАр ('щото е36 е новата мания в последно време). е46 е по - добре.
Не си прави труда да пускаш същата тема в BMW форума ако си го намислил. Само ще слушаш как ГОлфовете са каруци, BMW е по - яко, щото можеш да влизаш с вратите напред и т.н.
Колегата за какво пита вие за какво му говорите.Колега,мое мнение в никакъв случаи не сменяи Голфа с БМВ.Казвам го с оглед на питането ти,много по скъпо за подръжка доста повече дефекти дава от Голф 4 и не е по хубаво като визия.Вземи си хубава и читава четворка и си караи и си свиркаи.Успех с начинанието колега.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Не трябваше да си правиш труда и тук да питаш,защото тук Голфа е най-великата кола.
По въпроса--дали ще е голф,БМВ,форд или ферари,състоянието на колата не зависи от марката а от това кой как я е поддържал преди ти да я купиш.
частите на БМВ са си на напълно нормални цени,и какво означава че се разваляло повече???Айде стига глупости.Окачване-много добро,двигатели--надеждни,особено 6 цилиндровите/което всъщност е и истинското БМВ,четирите цилиндъра са компромис/,разход--320и гори колкото АБФа на голф а наличието на ванус предполага още по-нисък разход и развъртане още в ниските обороти...........
Това че някой ще ми развие теорията за пукащите се глави,ами така е щом Бай Ганъо все се мъчи да спести някой лев от обслужването на който и да е автомобил.Все едно да ви се оплаквам как оня ден съм се завъртял с летните гуми.Силиконовия вклЮчвател и водната помпа на БМВ са си консумативи,но кой да се бръкне за тях.В зависимост и от стила на каране,по кардана и диференциала също може да има нещо за дооправяне,но нали кефа цена няма.
Всичко останало,което трябва да получи внимание при огледа на БМВ си е като на всеки нормален Голф.
В заклЮчение мога да вметна че и нито турбото на Г3 ТДИ е много евтино,нито смяната на комплект съединител,като гледам колега с Г4ТДИ е писал в темата си че му искат 800 лева за частично обслужване на новозакупения му автомобил---какво му е евтиното.
Ако на колегата пък му е на сърце да кара БМВ---едно на нула за бавареца още от тук.Бензина е евтин в момента,а той е нещото което всеки ден купуваме за нашите автомобили,газта още повече,та ако сега не покара човек БМВ,кога???
По въпроса--дали ще е голф,БМВ,форд или ферари,състоянието на колата не зависи от марката а от това кой как я е поддържал преди ти да я купиш.
частите на БМВ са си на напълно нормални цени,и какво означава че се разваляло повече???Айде стига глупости.Окачване-много добро,двигатели--надеждни,особено 6 цилиндровите/което всъщност е и истинското БМВ,четирите цилиндъра са компромис/,разход--320и гори колкото АБФа на голф а наличието на ванус предполага още по-нисък разход и развъртане още в ниските обороти...........
Това че някой ще ми развие теорията за пукащите се глави,ами така е щом Бай Ганъо все се мъчи да спести някой лев от обслужването на който и да е автомобил.Все едно да ви се оплаквам как оня ден съм се завъртял с летните гуми.Силиконовия вклЮчвател и водната помпа на БМВ са си консумативи,но кой да се бръкне за тях.В зависимост и от стила на каране,по кардана и диференциала също може да има нещо за дооправяне,но нали кефа цена няма.
Всичко останало,което трябва да получи внимание при огледа на БМВ си е като на всеки нормален Голф.
В заклЮчение мога да вметна че и нито турбото на Г3 ТДИ е много евтино,нито смяната на комплект съединител,като гледам колега с Г4ТДИ е писал в темата си че му искат 800 лева за частично обслужване на новозакупения му автомобил---какво му е евтиното.
Ако на колегата пък му е на сърце да кара БМВ---едно на нула за бавареца още от тук.Бензина е евтин в момента,а той е нещото което всеки ден купуваме за нашите автомобили,газта още повече,та ако сега не покара човек БМВ,кога???
Първо на първо е36 е морално остаряла кола за разлика от Г4 !!! Комфорта на салона на Г4 е несравним с този на е36! BMW-то отвътре е като обор абсолютен! Возията на Г4 е много по-добра дори от на Г2 и Г3, пък за е36 да не говорим - вози като трабант!
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Определено БМВ-то не е никак лош избор (Е46)за кой знае каква разлика в цените на частите не може да се говори защото и Голф-4 не е никак евтин за подръжка.Аз определено се чувствах доста по комфортно във бавареца в сравнение с Голфи.Както каза колегата четири цилиндровите идват малко като компромис но и подръжката е по евтина,като на Г-4.Като минус на бавареца съобразено с пътните условия в БГ.са предните носачи които са алуминиеви и евентуална подмяна излиза солено.Задното предаване за зимата е кофти като се има в предвид как се почистват пътищата тук.Но определено БМВ-то и за мен по-добрия избор в сравнение с Голфи.
Успех
Успех
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
lexone написа: пък за е36 да не говорим - вози като трабант!
По думите ти усещам,че голф4 май ти е първата кола.Не говори глупости,С-класа също може да вози като трабант---поддръжка човече,поддръжка,това е думата непозната за много българчета.
Естествено че Е36 е по-добро от Г3,а Е46 е по-добро от Г4 и т.н.......
Не се впрягай толкова,всеки си обича колата,но покарай малко повече коли и тогава пак кажи нещо.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
propparo написа:...
Всяко нещо си струва цената.
Сравнете цените на автомобилите като нови и после правете изводи.
Това,че Golf е по-добре от BMW 3-er от същото време и с подобно оборудване

- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Така според мен първо въпрос на избор...при еднакви условия читав автомобил и само масло, бензин(нафта) и газ каквото си избереш...но според мен въпроса е ако трябва да се сменя нещо...защо не вметнете, че по подръжка на предницата едва ли има кой-знае каква разлика в цените, но задницата?!? защо никой не споменава това, че бвм-то е със задно предаване и ако нещо трябва да се сменя отзад си идва доста солено според мен...а това кой си обича колата и кой не няма никакво значени и ако си подържаш като хората колата бмв-то определено е по-скъпо...но за мен най-правилния подход е да се качиш в двете и да ги покараш и да решиш коя ти пасва по-добре 
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
stenly_m написа: но задницата?!? защо никой не споменава това, че бвм-то е със задно предаване и ако нещо трябва да се сменя отзад си идва доста солено според мен...а това кой си обича колата и кой не няма никакво значени и ако си подържаш като хората колата бмв-то определено е по-скъпо...но за мен най-правилния подход е да се качиш в двете и да ги покараш и да решиш коя ти пасва по-добре
И какво задницата????Диференциала се проверява за излишни шумове,течове на масло,приплъзване и това е.
На Е46 330 231к.с. смяна на един тампон на свръзката между кардана и диференциала и някакъв лагер беше около 230 лева.Нищо фрапиращо не виждам.Стига с това задно,българчетата все се плашат от нещо което не познават добре,а и не се налага да си голям специалист за да караш БМВ.Това е като мита за скъпите части на японските автомобили--преди като не бяха масово явление все се говореше за това,сега като са все по-достъпни,хората се убедиха че далеч не е така.
Както каза колегата по-горе,цената на два еднакви модела от ФВ и БМВ говори достатъчно.Да не говорим че народния автомобил отдавна не е такъв в цената си.
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Не ви е срам, бе! Ние тука Голфаджии ли сме или лукови глави? Да не съм чул за БМВ-та повече, щото ши ва изшия зад вратъ

propparo написа:Както каза колегата по-горе,цената на два еднакви модела от ФВ и БМВ говори достатъчно.Да не говорим че народния автомобил отдавна не е такъв в цената си.
И въпреки всичко, си остава класика в жанра. Аз не виждам смисъл да се разделиш с кола 97 год. и да се метнеш на нещо 98год. пък било то и Голф. Моето мнение е вземи си Голф, но поне 2002 ~ 2003год. иначе си е празни гимнастики, за едни извити ламарини.
-
el_nino
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги колкото и да сме в форума на тази марка тук мисля че вече няма място за сравнение м/у два автомобила . Найстина Е36 може и да е малко повече морално остарял от Голф 4 ..... обаче да сравнявате (голямо двуврато купе , 4тириврато купе или прекрасно комби) и купенцето на голф-а , и хората тук да се изказват как Голф-а вози като С-класа а Е36-то е пълна каруца . Специално пък за комфорта ........... ще си спестя коментарите !
Още повече че от друга гледна точка че Е36 може да е малко по остаряла като визия и модел може да се вземе като плюс - наличие на феислифт - освежаване принципно се подразбира че би трябвало всички дефекти по колата да са изчистени и т.н.
Още повече че в момента да си намериш Е36 с кожа и климатроник не е толкова трудно колкото за Голф4 (споменах тези 2 екстри защото за мен седят на челно място ).
ИЗразявам лично мение : Е36 ('97,'98) > Голф 4 ('97.'98,'99)
Още повече че от друга гледна точка че Е36 може да е малко по остаряла като визия и модел може да се вземе като плюс - наличие на феислифт - освежаване принципно се подразбира че би трябвало всички дефекти по колата да са изчистени и т.н.
Още повече че в момента да си намериш Е36 с кожа и климатроник не е толкова трудно колкото за Голф4 (споменах тези 2 екстри защото за мен седят на челно място ).
ИЗразявам лично мение : Е36 ('97,'98) > Голф 4 ('97.'98,'99)
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Като се има в предвид че Голф 3 и БМВ Е36 и съответно Голф 4 и БМВ Е46 не са в един клас автомобили.
Конкурента на Голф в този клас е БМВ Компакт Е36/Е46.Там вече може да се говори че и двете возят едмакво дървено
Предвид късата база на автомобила си вози като лагерна количка напълно нормално е.
Конкурента на Голф в този клас е БМВ Компакт Е36/Е46.Там вече може да се говори че и двете возят едмакво дървено
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”