Здравейте колеги.
Наскоро си купих Пасат Б5 от Италия с монтирана газова уредба Тартарини. На бензин работи перфектно.
Проблема е, че когато карам на газ колата гасне на произволни моменти. Върви нормално, форсира се, всичко е наред и в определен момент гасне, все едно, че спира горивото.
Да уточня, че колата дойде с пълна бутилка газ, която не се знае от кога е. Отидох на газаджия, и той каза, че не можел да помогне, защото колата е с ламбда контрол и той не можел да я пипа, можел само да махне ламбда контрола или да търся сервиз на Тартарини.
Също така ми каза, че ако колата не е карана дълго време (както е в случая) можело някакви пластини да са се стегнали и да съм покарал така докато се оправи и докато изхарча старата газ в бутилката.
Но колата не може да се кара така, защото е опасно. Вчера щях да направя беля при изпреварване - колата изгасна в много неподходящ момент. Дайте съвет от какво може да е.

Проблем с газова Тартарини
- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
- djiliev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с газова Тартарини
http://www.tartariniautobg.com/ - в Пловдив там е мястото за теб. Иначе съм чувал и в София че имат софт някъде но не мога да ти помогна.
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Re:
StreetThug16V написа:Дайте препоръка при кой майстор да отида в София, че с газови истории за пръв път се сблъсквам.
Приятел, колегата qnis3 e твоят човек потърси го и според мен няма да сбъркаш, има някой особенности със Софта на Ламбда контрол Тартарини!!!
Re: Проблем с газова Тартарини
Кажете къде да го намеря Янис,че вече много ме дразни моят проблем .Или ми дайте някакъв телефон.Ако някой му има телефона моля да ми клипне и аз ще го набера.Моят тел е 0896651449
Проблема е че след основният ремонт колата не върви на газ така като преди това.ГИ тартарини монтирано в Италия колата е Алфа Ромео 146 1.8ТС 144кс.
Проблема е че след основният ремонт колата не върви на газ така като преди това.ГИ тартарини монтирано в Италия колата е Алфа Ромео 146 1.8ТС 144кс.
Върни се в “Автогазови уредби”