Адски бавен компютър при копиране от DVD
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Адски бавен компютър при копиране от DVD
Колега, виж под Use DMA if Available, на долния ред пише все пак каъв режим използва в момента. Понякога уиндоуса се бъгва и въпреки че си му разрешил DMA, той си ползва PIO и тогава компютъра зацикля брутално. Ако е такъв случая ще ти пратя един .reg файл който ще ти реши проблема 

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Да не би DVD устройството ти и Харда да са на един канал. В биоса виж дали са на отделни канали Ако са Master/Slave значи са на един канал. При мене домашния комп ми е така и като работи ДВД устройството компа е тотално забит ама ме мързи да си го сложа на друг канал. 

- baracuda681
- Автомобил:
- Двигател:
embi4a написа:Да не би DVD устройството ти и Харда да са на един канал. В биоса виж дали са на отделни канали Ако са Master/Slave значи са на един канал. При мене домашния комп ми е така и като работи ДВД устройството компа е тотално забит ама ме мързи да си го сложа на друг канал.

-
- Автомобил:
- Двигател:
ori написа:В момента съм с доста мощен лаптоп, така че май няма да е от хардуера...
Залагам на софтуерен проблем, просто защото нормален лаптоп няма да има проблеми с кабели.
А това за "10 годишна антивирусна" си е за виц... единствената фирма поддържаща АВ продукти над 7-8 години, която знам е СА, които до преди 1-2 години ъпдейтваха продукта си за Nt4.0 Alpha

embi4a написа:Да не би DVD устройството ти и Харда да са на един канал. В биоса виж дали са на отделни канали Ако са Master/Slave значи са на един канал. При мене домашния комп ми е така и като работи ДВД устройството компа е тотално забит ама ме мързи да си го сложа на друг канал.
Мдам, понеже CD-ROM-четата са ATA33, a HDD-то, в най-лошият случай (ако е някоя антика от края на миналия век) е ATA66. Тъй като са на един канал пропускателната способност се ограничава към по-малкото устройство - ATA33.
Пробвах - по време на копиране secondary канала ми дава Ultra DMA 2 Mode, а primary канала - Not Applicable. Това добре ли е? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
това означава че ДВД-то ти работи ок, а харда 99% е на сата, т.е. пак добре.
отвори един таск-мениджър (taskman.exe или ctrl-shift-esc)
отиди на процеси, почни да копираш и погледни кой процес "товари"
отвори един таск-мениджър (taskman.exe или ctrl-shift-esc)
отиди на процеси, почни да копираш и погледни кой процес "товари"
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Явно не е проблем с DMA/PIO. Записвачките най-често са Ultra DMA-2. С кой антивирус си? Опитай докато копираш диск да спреш всички защити - антивирус, firewall, anti-spyware, абе изобщо всички, които си инсталирал.
Интересно, че натоварването не е голямо според таск мениджъра - под 50%. И почти всичкото натоварване го дава да е от системния процес (system). Иначе антивируса е Касперски.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ori написа: Иначе антивируса е Касперски.
Пробвай да спреш касперския, точно той при "подходящи" настройки може да "убие" системата

- Lookout2
- Автомобил: vw mk3 gti 115h
- Двигател: 2e 1992g
restless написа:2 Vizor, Adnan, Gal, Lookout2
Колеги що се ебавате с човека?
Защо да се ебавам с човека след поправките на някои места свалянето(копирането)от сд и двд се забързва с 120-140% мога да снимам статията от която лично аз сам си правя подобренията след всеки инстал на линдолса и съм много доволен,но трябва да се прави много внимателно защото всяко объркване може да доведе до срив на системата
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”