Адски бавен компютър при копиране от DVD

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Re: Адски бавен компютър при копиране от DVD

Мнениеот theultimate » Пет 16 яну 2009 13:21

Колега, виж под Use DMA if Available, на долния ред пише все пак каъв режим използва в момента. Понякога уиндоуса се бъгва и въпреки че си му разрешил DMA, той си ползва PIO и тогава компютъра зацикля брутално. Ако е такъв случая ще ти пратя един .reg файл който ще ти реши проблема :)

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 16 яну 2009 13:51

Да не би DVD устройството ти и Харда да са на един канал. В биоса виж дали са на отделни канали Ако са Master/Slave значи са на един канал. При мене домашния комп ми е така и като работи ДВД устройството компа е тотално забит ама ме мързи да си го сложа на друг канал. :oops:

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Пет 16 яну 2009 14:37

embi4a написа:Да не би DVD устройството ти и Харда да са на един канал. В биоса виж дали са на отделни канали Ако са Master/Slave значи са на един канал. При мене домашния комп ми е така и като работи ДВД устройството компа е тотално забит ама ме мързи да си го сложа на друг канал. :oops:

:deal Именно! Харда трябва да ти е мастър иначе става ... тъпичко :Mr Green Fun Отзад има една скоба на двд-то и има схема. Сложи го на слейв.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 16 яну 2009 14:45

ori написа:В момента съм с доста мощен лаптоп, така че май няма да е от хардуера...

Залагам на софтуерен проблем, просто защото нормален лаптоп няма да има проблеми с кабели.
А това за "10 годишна антивирусна" си е за виц... единствената фирма поддържаща АВ продукти над 7-8 години, която знам е СА, които до преди 1-2 години ъпдейтваха продукта си за Nt4.0 Alpha :bowdown , то сигурно са малцина хората дето си спомнят какво е това :mrgreen:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 16 яну 2009 14:46

embi4a написа:Да не би DVD устройството ти и Харда да са на един канал. В биоса виж дали са на отделни канали Ако са Master/Slave значи са на един канал. При мене домашния комп ми е така и като работи ДВД устройството компа е тотално забит ама ме мързи да си го сложа на друг канал. :oops:

Мдам, понеже CD-ROM-четата са ATA33, a HDD-то, в най-лошият случай (ако е някоя антика от края на миналия век) е ATA66. Тъй като са на един канал пропускателната способност се ограничава към по-малкото устройство - ATA33.

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Пет 16 яну 2009 15:03

Пробвах - по време на копиране secondary канала ми дава Ultra DMA 2 Mode, а primary канала - Not Applicable. Това добре ли е? :gruebel

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 16 яну 2009 15:33

това означава че ДВД-то ти работи ок, а харда 99% е на сата, т.е. пак добре.
отвори един таск-мениджър (taskman.exe или ctrl-shift-esc)
отиди на процеси, почни да копираш и погледни кой процес "товари"

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 16 яну 2009 16:15

Явно не е проблем с DMA/PIO. Записвачките най-често са Ultra DMA-2. С кой антивирус си? Опитай докато копираш диск да спреш всички защити - антивирус, firewall, anti-spyware, абе изобщо всички, които си инсталирал.

Потребителски аватар
ori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ori » Пет 16 яну 2009 16:28

Интересно, че натоварването не е голямо според таск мениджъра - под 50%. И почти всичкото натоварване го дава да е от системния процес (system). Иначе антивируса е Касперски.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 16 яну 2009 17:02

ori написа: Иначе антивируса е Касперски.

Пробвай да спреш касперския, точно той при "подходящи" настройки може да "убие" системата :)

Потребителски аватар
Lookout2
Автомобил: vw mk3 gti 115h
Двигател: 2e 1992g

Мнениеот Lookout2 » Пет 16 яну 2009 19:28

restless написа:2 Vizor, Adnan, Gal, Lookout2
Колеги що се ебавате с човека? :smackbum

Защо да се ебавам с човека след поправките на някои места свалянето(копирането)от сд и двд се забързва с 120-140% мога да снимам статията от която лично аз сам си правя подобренията след всеки инстал на линдолса и съм много доволен,но трябва да се прави много внимателно защото всяко объркване може да доведе до срив на системата

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”