как да разбера дали имам абс?
-
- Автомобил:
- Двигател:
как да разбера дали имам абс?
здравейте колеги, имам Венто и лапма за АБС, която не свети нито при палене, нито при каквото и да било. пробвах на няколко пъти да набия спирачки и да усетя това прословъто блъскане на педала в крака но не усещам нищо. Въпреки това колелетата не блокират. само при много заледен или заснежен път, тогава. Отпред съм с дискове, които ми изглеждат доста големи, заглеждам се на другите коли, и на повечето от тях са по-малки като диаметър, дори на toyota avensis, а отзад съм барабани.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: как да разбера дали имам абс?
дай снимка на мотора и ще ти кажа
-
- Автомобил:
- Двигател:
утре ще снимам и ще кача снимка.
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
свали постелките за крака от пода в дясно от теб пред седалкта...ако има монтирана кутия на пода с влизащи в нея мн.кабели и отгоре надпис абс и сега е хлъзгаво и като натиснеш педала той вибрира значи имаш
-
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от andro_ на Пет 16 яну 2009 22:40, променено общо 1 път.
- kiko946
снимка на абс
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да,снимката е на ABS на фирма Teves.
След 1995 слагат ABS на фирмата АТЕ.
На ATE ел.блок е до ел.мотора на ABS.
На Teves-a ел.блок е отделен и наистина може да е от дясната страна,вътре в купето.
може в предишното съобщение да съм сгрешил
.
След 1995 слагат ABS на фирмата АТЕ.
На ATE ел.блок е до ел.мотора на ABS.
На Teves-a ел.блок е отделен и наистина може да е от дясната страна,вътре в купето.
може в предишното съобщение да съм сгрешил

- kiko946
колега виждам че разбираш...досега нямам проблем и ел блока е в херметична кутия ...капака затваря кутията херметично и добре ,че херметик,защото като придобих колата преди 10 ина год. я мих със мн. силна струя вода и през и през входящия отвор за въздух на отоплението вкарах вода в купето отдесно...пода се наводни ,но електрониката остана суха...ако искаш ми обясни кога се върти този ел мотор ...предполагам , че това кръглото тяло с куплунга отгоре е некакъв ел мотор ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ми,то принципът на работата на АБС е невероятно прост...
Има магнитни датчици на всяко колело,които стоят близо до метална гривна.Когато някое колело блокира,датчикът спира да дава импулси,така,както би давал,ако колелото се върти.Електрониката усеща,че другите колела се въртят,ама едното от тях не и дава сигнал на клапан да освободи налягането на това колело.Клапанът освобождава налягането,колелото почва да се върти.Трябва да се възстанови налягането,за да има спирачно усилие.И точно това прави този ел.мотор.Той е помпа и възстановява налягането.И така,докато или не спреш напълно или докато колелото се отблокира,или докато отпуснеш педала на спирачките.Просто,ама хитро.
Самия алгоритъм на електрониката обаче е доста сложен.
Има магнитни датчици на всяко колело,които стоят близо до метална гривна.Когато някое колело блокира,датчикът спира да дава импулси,така,както би давал,ако колелото се върти.Електрониката усеща,че другите колела се въртят,ама едното от тях не и дава сигнал на клапан да освободи налягането на това колело.Клапанът освобождава налягането,колелото почва да се върти.Трябва да се възстанови налягането,за да има спирачно усилие.И точно това прави този ел.мотор.Той е помпа и възстановява налягането.И така,докато или не спреш напълно или докато колелото се отблокира,или докато отпуснеш педала на спирачките.Просто,ама хитро.
Самия алгоритъм на електрониката обаче е доста сложен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
зна4и да търся отпред под стелките някакъв блок за управление, или пък отпред на двигателя както е показано на снимката? моето венто е 1997 год, а 4етох някаде 4е след 95-та е сериино абс-а ама знае ли 4овек 

- kiko946
аз съм ги виждал металните гривни подозирах , че кръглото тяло е ел мотор и също така незнаех кога се върти... значи когато блокират колелата /некое/ този ел мотор светкавично се включва и дава налягане не се върти постоянно ?... в германия абс имат дори влаковете но той се усеща само при аварийно спиране и бях много учуден колко бързо спря ...с тази разлика от колите че интервала от блокиране отпускане е по голям
а колегата със съмнението...дай снимката в по едър план на спирачния вакум механизъм
а колегата със съмнението...дай снимката в по едър план на спирачния вакум механизъм
-
- Автомобил:
- Двигател:
ето снимка, мисля 4е имам, защото има едно 4ерно под тубичката за антифриза. обаче лампата ми на абс не свети нито като дам на контакт, нито никога, явно има някакъв проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имаш ABS и то от по-добрия вариант на фирма ATE.
Може като са ти продавали колата да са ти сменили панела с лампите за възглавниците и ABS.
Пробвай натисни силно спирачките,ако не блокират колелата,значи работи.
Ако блокират - иди на дисгностика с VAG-COM,ще си каже какво му е.
Може като са ти продавали колата да са ти сменили панела с лампите за възглавниците и ABS.
Пробвай натисни силно спирачките,ако не блокират колелата,значи работи.
Ако блокират - иди на дисгностика с VAG-COM,ще си каже какво му е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колелата не блокират, само при много голям сняг или лед. за таблото незнам, защото на еърбега свети като дам на контакт, а тя е до тази на абс=а. Моят двигател е 1.9 тд и май неможе да се закара на комп. диагностика с ваг-ком.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хм,ако имаш иконка за ABS под лампата за възглавниците,може просто лампата на АБС да е изгоряла - случва се.
Наистина ли нямаш диагностична букса?Диагностичната букса е под врътките за парното.Има я в два варианта - единия е 16 пинова голяма букса,другия вариант е 2 конектора с по 2 кабела всеки.Виж под пластмасовите капачета какво има.
Наистина ли нямаш диагностична букса?Диагностичната букса е под врътките за парното.Има я в два варианта - единия е 16 пинова голяма букса,другия вариант е 2 конектора с по 2 кабела всеки.Виж под пластмасовите капачета какво има.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”