Говорителчетата на таблото- Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Говорителчетата на таблото- Голф 2

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 17 яну 2009 17:29

предполагам знаете говорителчетата на таблото на Г2-ката.Та искам да ги сменя моите понеже са заводските (оригиналните) и като гледам са изгорели.Та мисълта ми е ако сложа от говорителите които са комбинирани-бас , пищялка,средни дали от БАСА ще се разбие таблото.Тоест да започне да трака и скърца :roll:

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: Говорителчетата на таблото- Голф 2

Мнениеот alex_zazy » Съб 17 яну 2009 17:42

Колега нямаш никъкв проблем те са 3.5 инча така че нямат кой знае какъв басс. Аз имам такива и съм доволен на стерео ефекта и отражението на звука. Баси как германеца е измислил къде да ги разположи, че звука ти идва от сякаде!!!

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 17 яну 2009 17:44

Е аз искам да сложа някакви басови. :D та викам си няма ли да се разбият пласмасите от вибрацийте.Ама както казваш те са мънички и сигурно няма. :bowdown

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 17 яну 2009 21:06

Скоро сменях моите. 8 сантиметрови са. Това ако ще и най-скъпите да вземеш, бас няма да има. Гаранция - просто няма как толкова малък говорител да е толкова мощен че да вади бас. Най-много да е някакво леко тупкане все едно чукаш с пръст по пластмаса.

Хубава и евтина музика в голф 2 се прави по следния начин. Взимаш си някакви 8см говорители за отпред, които на слух ти харесва как свирят бас и пищялки. Няма да са силни - гледай да свирят хубаво поне. Прекарваш си едни кабели до задната кора и слагаш там две елипси.

Аз така си направих музиката като дадох 50лв за нови предни, 50лв за втора ръка елипси отзад и десетина лева за кабели. Ми....свири супер чисто, има си ясна пищялка, има бас така че леко да разтрепери средното огледало, а нямам проблеми с дрънчене.

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Нед 18 яну 2009 11:02

Аз от мерак да изкарам малко по-добър звук отпред,защото знаете като се качи някой отзад и веднага се почва "намали малко беее,аре спри тая музика" и тн. си преместих говорителите от таблото във вратите.Купих си оригинални панелчета с оригинални говорители дето се слагат на мястото на тъпите шкафчета.Хубаво-прокарах кабели пуснах ги ама :| гола водица се оказаха,а изглеждаха обнадеждаващо..
Викам си айде нали отзад елипсите ми са Daewoo(страшни!) имам две 13см-ви пак Daewoo,дай да ги шибна да видим как ще е..Купих и памук сложих даже зад тях,бре пускам-те по-зле от предишните :lol: Даже ако fader-а е на 0,не можеш да кажеш,че отпред има говорители! :o
Едно е на ръка,че те са слаби тия предните,но и не знам дали не трябва да пробия самата кора при говорителя,за да рефлектира звука във самата врата,а не в кората,защото там е доста малко пространството...Не разбирам много от аудио техника,но поне се старая :talk:
Ще съм благодарен на малко акъл от по-разбиращите! :bowdown

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 18 яну 2009 12:21

Проблема е в самите говорители, не в размера. Преди мислех че в таблото съм с 13ки. Ходих в магазина на Visaton, от където си купувам повечето говорители и чух едни 13ки двулентови с пищялка. Ами....това нещо вадеше кристален звук, а в същото време дори единия говорител озвучаваше перфектно стаята.

http://steadygroup.com/articledetails.php?id=665

Вярно цената е около 60лв за чифт но си заслужава. Мързи ме да прекарвам кабели за вратите, иначе веднага бих си сложил такива. Все пак са немски говорители, не са Made in China и от същия размер и ватове свирят поне два пъти повече от китайците.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”