didkoltd написа:Не че разбирам кой знае колко ,но с проблемите с които съм се сблъсквал твоя проблем ми изглежда така:
За мен проблема ти е комплексен и трябва да го разглеждаш от съвкупсност от поне 2 проблема.Първия е проблема с изфорсирането на мотора над 2500 об и втория е това,че колата не иска да запали въобще или пали много трудно.Най-вероятно проблемите са свързани и според мен трябва да се отстраняват по обратен път по-който са се появили.
За мен колата ти е удавена и най-вероятно тия свещи са избили и забрави да запалят някога.Можеш да пробваш да ги смениш с други най-добре нови за да си сигурен ,че са наред и да пробваш да запалиш колата с дърпане ,а не на стартер,щом мирише от ауспуха на сурово гориво!При положение ,че запали трябва да я оставиш да работи или ако може да върви да я покараш за да издуха всичкия излишен бензин който е в цялата изпускателна система/най-вероятно ще кади здраво от ауспуха/Ако имаш възможност направи това и като запали колата да започне да работи тогава се мъчи с другия проблем!Успех и пиши какво е станало !

Както обощих преди 10-тина дни (понеже 10 дни не бях в София и нямаше как да се занимавам с колата а нямах и комп. под ръка) проблема не е по тоците защото съм сменял от други коли :
-делко заедно с датчика на хол
-дистрибуторната капачка заедно с кабелите
-свещите
-пробвах си бубината (заедно с комутатора си е) на един Голф - работи си екстра
-палеца също го сменявах
Пък и проблемите са абсолютно идетични и на газ и на бензин - което не е специфично за токов проблем - винаги на газ ще е по-зле ако е електро проблем.
Идеята ти ако беше задавена колата е добра....ама с това разминаване което почти е 100% сигурно в ангренажа ако я дръпна и сам се сещаш,че ремъка ще допревърти и на теглене ще се помеля мотора много качествено.Иначе да,ако колата беше сигурно,че е само задавена и проблема е по тоците щеше отдавна да е запалила

Иначе за белезите на ангренажа :
Забелязах,че този белег долу може и да не е г.м.т. но дори да не е това показва,че центровката е още по-зле понеже горното колело се върти по посока на часовниковата стрелка....а моето колело дори при този белег (който е или 6 градуса предварение или г.м.т.) вече е след белега на статичната част......т.е.:
-ако белега е 6 градуса предварение аз имам отместване от около 3-4-5 зъба
-ако белега е г.м.т. отместването ми е 2-та зъба,които се виждат на кртинката.
За един зъб може и да не стане проблем за двигателя - това са 8.13 градуса от стандартното положение на вала ама за 2 зъба вече става повечко - 16 градуса.
При мен разпределителния съответства на паразитния (делкото) така че ако има отместване то е при коляновия и в г.м.т нито клапаните са както трябва нито искарата идва навреме (клапаните изостават с 16 градуса от стандартното си място а искрата идва след г.м.т. с 6 градуса предварение и 16 градуса закъснение т.е. 10 градуса след г.м.т.) и.......става мазало.
Утре като разглобя отпред и огледам белезите ще стане ясно.После вече като сваля ремъка ще видим какво мъ е състоянието и се надявам като сложа новия с новата ролка да се оправи

Благодаря!