Пръскалката за задното стъкло ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пръскалката за задното стъкло ?

Мнениеот WDW » Съб 17 яну 2009 23:36

Сега от студовете и от ЕГН-то ми се развали това чудо на техниката!
И съответно багажника започна да ми се пълни с вода.... :evil:
Свалям си кората и гледам щуцера, в който влиза маркуча се е счупил. А това цялото нещо се върти заедно с чистачката и лепене не помага.
А целият мотор да сменям само за това не върви.

Някой да е имал подобна случка ?

За сега реших проблема като успях да вкарам един празен пълнител от химикалка в дупката и да наставя мъркучето. Но това решение не ми допада! :banghead:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Re: Пръскалката за задното стъкло ?

Мнениеот mafiota » Нед 18 яну 2009 10:28

WDW написа:Сега от студовете и от ЕГН-то ми се развали това чудо на техниката!
И съответно багажника започна да ми се пълни с вода.... :evil:
Свалям си кората и гледам щуцера, в който влиза маркуча се е счупил. А това цялото нещо се върти заедно с чистачката и лепене не помага.
А целият мотор да сменям само за това не върви.

Някой да е имал подобна случка ?

За сега реших проблема като успях да вкарам един празен пълнител от химикалка в дупката и да наставя мъркучето. Но това решение не ми допада! :banghead:

Колега, до колкото съм чувал, май тея тръбияки с пръскалката се продават в Ауто+, но не съм сигурен. Но колегата Радотом си е решил проблема много добре, ако изкаш се свържи с него да ти каже от каква кола си е направил допълнителната пръскалка

Потребителски аватар
nikolay80
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF 2001г

Мнениеот nikolay80 » Нед 18 яну 2009 11:03

Наистина се продава в Ауто+ миналата година струваше около 12 левапо спомен. Но не трябва да се върти с чистачката има си един жлеб който го фиксира.

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Нед 18 яну 2009 11:14

Това чудо си го взех за 6 лв. в Люлин.Сменя се горе-долу лесно.
Вадиш старата счупена тръбичка. След това с бургия /не съм сигурен, но мисля, че беше 6мм./ се почиства отвора хубаво от останали боклуци. Монтираш новата и си готов.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 18 яну 2009 13:27

Аз преди доста време като се опитах да си ремонтирам тази част потроших всичко - беше запекло много здраво всичко едно за друго....в резултат си купих от един колега моторчето с пръскалката за 40лв и на другия Пасат още си работи без проблем.

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Нед 18 яну 2009 14:58

zfa159 написа:Аз преди доста време като се опитах да си ремонтирам тази част потроших всичко - беше запекло много здраво всичко едно за друго....в резултат си купих от един колега моторчето с пръскалката за 40лв и на другия Пасат още си работи без проблем.

Това запеклото успя ли да го оправиш ?
Защото аз като го гледах всичко ми изглеждаше едно цяло!
За сега проблема май е решен с пълнител от химикал.?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 18 яну 2009 15:08

Ами при мен това задното си беше здраво (където е проблема при вас) ама ми беше запунеша пръскалката накрая....пък и моторчето беше изгоряло.Реших да го пожертвам и да видя как е направено - по принцип знам,че е разглобяемо ама при мен нито тръбичката нито пръскалката успях да разглобя - всичко беше спекло много здраво и станало на едно цяло.....опитвах се как ли не и накрая го прецаках достатъчно за да не може да се използва и си сложих временно един болт с гайка в дупката за да не влиза вода и си купих друго 2-ра употреба,което си работеше.
Моят опит да го разглобя беше тотално неуспешен.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Вто 05 апр 2011 20:22

Колеги, на В4те имате ли на задната пръскалка клапан на налягането както е на предните, като се наложи да пръскаме не да чакаме 5сек и чистачката да обере всичкия прахоляк на сухо, ами веднага да потече водата ...Аз нямам, ако някой го е правил номера да сподели, ако се прекъсне шлауха и се монтира такова клапанче мисля че ще стане прекрасно ;
Интересно ми е оригинално как е, защото и при мен се беше счупила пръскалката и сега монтирах от др. кола, даже се върти с рамото, но пък пада налягането и е доста дразнещо ...

Върни се в “Passat”