Проблем с подсветката на предните врати и комфорт модула

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rumen69
Автомобил:
Двигател:

Проблем с подсветката на предните врати и комфорт модула

Мнениеот rumen69 » Нед 18 яну 2009 23:13

Здравейте колеги!
От няколко месеца имам голф3 абу 1994 1.6 м.и.
колата е то италия, доста запазена с пълен ел пакет.
От няколко дни имам проблеми с осветлениятя в купето, по точно на някои от бутоните, осветлението на парното, на бутоните за сваляне на предните стъкла и корекция на огледалата, и нещо много странно, при изваден ключ за запалване, стъклата се вдигат.
Говорих с познат, който се занимава с ел. и ми каза, че най вероятно са изгорели лампички.
ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН ЗА СЪВЕТ, ЕДИНСТВЕНОТО ПРОИЗШЕСТВИЕ, КОЕТО СЪМ ПРЕТЪРПЯЛ НАСКОРО, БЕ ЕДНО ИЗМИВАНЕ И ЗАМРЪЗВАНЕ НА АВТОМОБИЛА.

Последна промяна от dobrin на Пон 19 яну 2009 0:09, променено общо 1 път.
Причина: Пишете по ясни заглавия!

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: За ел. стъкла

Мнениеот Glove » Нед 18 яну 2009 23:57

Осветлението на бутоните за ел. огледалата и ел.стъклата е със светодиоди, а те не горят лесно, по вероятно е да няма ток до тях. По добре потърсете дали някои умен италианец не е оцапал нещата, че развират от ток колкото аз от космонавтика.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Нед 18 яну 2009 23:58

Пробвай след една минута след като извадиш ключа дали ще се движат стъклата ?Това е нормално ако имаш комфорт модул.....

Потребителски аватар
rumen69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumen69 » Пон 19 яну 2009 0:04

Не светят светлините само на предните врати, отзад всичко е о.к.
Незнам, какво е комфорт модул, но ако заключа колата с дистанционно, и веднага отключа, стъклата падат малко, става дума за няколко секунди.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 21 яну 2009 23:11

rumen69 написа:Не светят светлините само на предните врати, отзад всичко е о.к.
Незнам, какво е комфорт модул, но ако заключа колата с дистанционно, и веднага отключа, стъклата падат малко, става дума за няколко секунди.

Значи със сигорност имаш комфорт модул.....ако заключиш с ключа и го задържиш в това положение стъклата ще се вдигнат а ако при отключване задържиш ключа няколко секунди стъклата ще се свалят.....нормално е и при отключване скоро след заключване стъклата да паднат леко...споко на всички VW до 96-97 са така....

Провери си тримера(онова колелце) на ключа за светлините където се увеличава/намалява силата на светене на лампите на таблото....в копчетата на ел.стъклата и ел.огледалата са светодиоди ако са оригинални..(най-вероятно са ориг.след като има комфорт модул)Както каза колегата всички светодиоди да пукнат едновременно е малко вероятно...но не и невъзможно.....

Потребителски аватар
rumen69
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с подсветката на предните врати и комфорт модула

Мнениеот rumen69 » Чет 22 яну 2009 9:04

Със сигурност имам комфорт модул, проблем е с подсветката на предните врати, само там бутоните не светят.
В момента съм разглобил панела на парното, искам да сменя крушките за парното и пепелника, но не ми се вярва проблема да е от там.
Благодаря на колегите за компетентните отговори!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”