Продължава да гори масло след смяна на гумички.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Продължава да гори масло след смяна на гумички.
Колеги и моят харчеше масло ама беше на 435000км.смених гумички и сегменти,минах 32000км.и пак си похарчва,зависи как го карам,и с какво масло,питах тук там майстори един казва не са се напаснали още клапаните,друг,че трябвало да направя шлайф на блока защото няма да спре да харчи масло.пасата ми е 92Б3.2000куб.16 клапана,и сега ме е яд,че не направих шлайф ама така ще върви няма да се пенсионирам с него я.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
По принцип като се отвори блока се мери с микрометър какви са износванията и за елипсовидност на цилиндъра.Ако се хване някакво износване над допуска се щлайфа отвора до съответния ремонтен размер.Взимаш си ремонтни сегменти (ако е по-голямо шалйфането на някои коли се налага и ремонтни бутала за да не хлопат из цилиндрите) и се събира обратно.Предполагам като сте разглобили двигателя толкова основно който го е правил му е мернал цилиндрите за износвания (все пак този двигател е на 500к км почти).Двигателя по принцип не може на да не харчи масло изобщо...част от него изгаря заради високите температури,друга част от него се изпарява ...като част имам в предвид дадени съставки а не количество ама в резултат на дадените съставки общото количество намалява така че то може да си намалява и без колата да го харчи.Пък и си има определени допуски дето просто колата няма как да не ги изхарчва (маслообиращите сегменти обират маслото ама не на 100% а и то е основния виновник за компресията на двигателя така че неминуемо някаква макар и малка част от него изгаря заедно с горивото).
Какъв разход на масло ти дава и с какво масло го караш?
Какъв разход на масло ти дава и с какво масло го караш?
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Има и една семеринга на коляновия вал дето може да покапва и от нея ! Ама предполагам при този сериозен ремонт сте я сменили И нея.
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Бе да птам че да не отварям нова тема.Нормално ли е да вдигне разход на бензина след тези интервенции които правих ?
Градско вече отива към 10 а преди беше около 8.Извънградско не съм я засичл още.
Градско вече отива към 10 а преди беше около 8.Извънградско не съм я засичл още.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
По принцип да както и в началото е нормално да имаш малко по-завишен разход на масло.Защото сегментите олягат още и е нормално поне 10-тина хиляди км да харчи малко повече гориво,да няма същата мощност като преди,да има малко по-ниска компресия от нормалната и т.н.Също така е възможно да гори малко повече масло понеже сегментите не уплътняват все още както трябва при разработен двигател.
Предполагам са ти казали ама е добре известно вмреме да я караш по-леко,да не я товариш много и т.н....някоиказват,че това са глупости ама....знам ли.
Успех!
Предполагам са ти казали ама е добре известно вмреме да я караш по-леко,да не я товариш много и т.н....някоиказват,че това са глупости ама....знам ли.
Успех!
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото не ги пипа ич даже.Казаха ми че нямало проблеми с карането ама аз си я къткам все още.