сервизно съобщение на дисплея с километрите на polo 1.4

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

сервизно съобщение на дисплея с километрите на polo 1.4

Мнениеот hipokrat » Пет 16 яну 2009 17:28

Преди да напише някой "писано е хиляди пъти по въпроса, използвай търсачката", искам само да отбележа че не е нито едно от двете съобщения за които прочетох. пише само "service", няма "oil" или "insp", та за тва питам дали случайно само на мойта пуста кола съобщението е съкратено до неразбиране или поредния проблем за който пак ще копая пари в задния двор :evil:

Потребителски аватар
sub4o
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: AUB 2003

Re: сервизно съобщение на дисплея с километрите на polo 1.4

Мнениеот sub4o » Пет 16 яну 2009 20:42

1100 еднакви теми. Няма значение какво пише. Тук е обяснено перфектно как се заличава съобщението да ходиш в сервиза.

Цитат от Vento от заглавната страница:

Има 5 неща, които може да се появят на екранчето за дневния километраж (при подаване на контакт преди да запалите):

IN00 - всичко е наред.
IN01 - инспекция поради изтичане на определено време (преглед по колата).
IN02 - инспекция след определен пробег.
OEL1 - смяна на масло след определен пробег.
OEL2 - смяна на масло поради изтичане на определено време.

Значи тези неща си ги нагласяш ти, за да ти напомнят. Например:
Аз си нагласям IN01 на 6 месеца и като светне си преглеждам ходовата част; IN02 на 10.000км и като светне - основен преглед по колата (всичко!); OEL1 - на 10.000км - за смяна на маслото; OEL2 - на 12 месеца - пак за смяна на маслото, защото дори и да не се кара, сляд около година си губи свойствата.

Ако не ти се занимава да ги нагласяш тези неща и те дразни да се включват, просто ги направи на много големи цифри и готово (мисля, че максимума беше 30.000км или повече даже)! Но не е препоръчително.

Как се нагласят? Има 2 начина, но ти казвам по-простия:
Даваш на контакт и в същото врема задържаш натиснато копчето за нулиране на дневния километраж, а с другата ръка с един химикал натискаш копчето на часовника за минутите (долното). Така влизаш в "сервизен режим". След това се работи с 2 копчета, едното е това за нулиране на дневния километраж, а другото - копчето на часовника за минутите (долното). С първото сменяш:
IN01 -> IN02 -> OEL1 -> OEL2. А с другото влизаш в съответното меню. След като влезеш - с първото от копчетата въртиш месеците или километрите съответно, а с другото потвърждаваш и излизаш. Накрая махаш контакта и готово.
Другия начих е описан в някакъв руски сайт, ама е по-труден и със същия ефект.

Съветвам като си смениш маслото да си нагласиш съответно OEL1 и OEL2, а сам ще прецениш какъв смисъл да заложиш в инспекциите IN01 и IN02. Аз примерно на IN01 си проверявам ходовата част, а на IN02 правя обстоен преглед на колата. Че по нашите пътища...

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 16 яну 2009 20:47

hipokrat написа:Преди да напише някой "писано е хиляди пъти по въпроса, използвай търсачката", искам само да отбележа че не е нито едно от двете съобщения за които прочетох. пише само "service", няма "oil" или "insp", та за тва питам дали случайно само на мойта пуста кола съобщението е съкратено до неразбиране или поредния проблем за който пак ще копая пари в задния двор :evil:

Според мене по- добре е все пак да й направиш диагностика - има нещо извън параметри и компа ти индикира /напр. Ламбда сонда, или реле регулатор на напрежението/четки - при мен беше второто/

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 16 яну 2009 20:47

Той човека това го е научил на изуст ,ама тук става въпрос за съобщение

service - такова аз лично не съм виждал на поло

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Пет 16 яну 2009 21:22

Anbuch написа:Той човека това го е научил на изуст ,ама тук става въпрос за съобщение

service - такова аз лично не съм виждал на поло

Точно сервиз ми изписа и на мен /1.4APQ-98г/ тая пролет,не помня на кви км.Пак го нулирах като дадох на контакт и държах натиснато някое от копчетата , само едното,но не помня кое беше.До сега не се е повтатряло.

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Пон 19 яну 2009 11:12

аз също го нулирах, но не е в това въпроса, идеята ми беше да разбера значениоето на това съобщение. в крайна сметка ще отида на диагностика пък ще видим какво ще ми кажат "баш майсторите". питах приятели, познати които карат поло и никой не е имал подобно съобщение, мерси на колегите за отговорите.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пон 19 яну 2009 20:23

какво толкова ви дразни това съобщения?
Аз си играх 1-вия път да го анулирам, вече не ми прави впечатление да си мига там. Не ми трябва всеки път да се потя да помня комбинации, за да ми замига кога да си сменя маслото.
Хубаво ако майстора ти го прави при обслужване, ама освен ако не ходиш в оторизирания сервиз да ти режат главата през кръста, никой няма да се сети да го погледне даже. А и е малко вероятно да знае наизуст всеки квартален майстор как се настройват. :)

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Чет 22 яну 2009 10:24

Хора...днеска ми изписа "Service Oil" което трябва да значи...да сменям маслото...колко може да се кара така? И какво масло трябва да налея (1.9D AEF)

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Чет 22 яну 2009 11:05

колега eras3r
преди колко време / км си сменял маслото последно?
Ако е по малко от година и / или под 10 000 км и маслото на щеката не е намаляло, значи няма какво да сменяш!

Не ги гледай те тези съобщения. Нямате датчик който да ви изчислява качеството на маслото. А количеството сте длъжни сами да си го проверявате периодично затова са ви сложили щека хората.

Тези съобщения се програмират. Ако като си сменил маслото си анулирал брояча за OIL Service, то след 10 000 км или колкото там му е зададено, ще се появи това съобщение да ти напомни, че е време да го смениш.

Това с извинение е направено за руси каки, които даже пистолета за зареждане на бензиностанцията не пипат!
Няма нищо лошо да използвате тази система да се подсещате, но трябва сами да се научите да си я анулирате и настройвате, защото в България никой няма да се сети да ви го направи.

п.п. Май малко остро реагирам, но започнах да се дразня всеки път като отворя раздела да гледам тема за тез съобщения. Може би ще е добре да се добави мнението на колегата sub4o към тази тема viewtopic.php?f=7&t=115140 и заглавието и да се допълни със "сервизни съобщения"

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Чет 22 яну 2009 12:52

Ами...значи...маслото не е на повече от година (на около 8 месеца е) но колата е минала 10 000км. Значи е за смяна а? :>

Потребителски аватар
sub4o
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: AUB 2003

Мнениеот sub4o » Чет 22 яну 2009 15:00

eras3r написа:Ами...значи...маслото не е на повече от година (на около 8 месеца е) но колата е минала 10 000км. Значи е за смяна а? :>

Аха...Маслото се сменя на 10 000 км. или 1 година.
:lock:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 22 яну 2009 16:37

Anbuch написа:service - такова аз лично не съм виждал на поло

При Поло с новото табло го има :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”