Вибрации в купето на В4 1.8 abs 1994г.
-
- Автомобил: Пасат Б8 facelift
- Двигател: DFHA 2019
Вибрации в купето на В4 1.8 abs 1994г.
Здравейте колеги. Имам проблем с пасат В4 1994г. ABS мотор. На около 800 оборота има неприятни вибрации по волана най-вече но и въобще в купето. На 1000 оборота изчезват. На около 1200 пак се появяват и след това е добре. Сменил сам предния тампон на двигателя и меката връзка на ауспуха. Очаквам съвети.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
stanli77 написа:Значи след като смених тампона на двигателя вибрациите не се усещаха. След смяната на меката връзка и гърнето на мястото на катализатора започнаха силните вибрации.
- Значи има го и този момент не са ти напаснали добре генерацията и оттам идват вибрациите

-
- Автомобил: Пасат Б8 facelift
- Двигател: DFHA 2019
Re: Вибрации в купето на В4 1.8 abs 1994г.
Смених и другия тампон. Сложих и по-дълга мека връзка и вибрациите намаляха. Сега ги има макар и слаби само на празен ход. Вече не знам какво още да сменя. Усещам ги по волана и на предните седалки.
Колега, как реши проблема с вибрацийте. И при мен се получи така след смяна на меката връзка...
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
И при мен се появиха вибрации след смяна на меката връзка
В интервала - 1000-1100. Няма как да я напасвам защото е заварена. Ако някой е решил проблема по някъв начин нека пише
Иначе вибрациите на празен ход най често са от ниски обороти. И при мен ги има но не винаги. Ако задържа оборотите между 900-1000 не се усеща как работи двигателя
Възможна причина е тпс-а

Иначе вибрациите на празен ход най често са от ниски обороти. И при мен ги има но не винаги. Ако задържа оборотите между 900-1000 не се усеща как работи двигателя

- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Про мен също има вибрации в волана когато колата работи на място. Ако е студено и я запаля вибрациите ги няма докато загрее е паднат оборотите. Колата ми е същата като на колегата 1.8 абс Б4 1995г
Направих следното: върнах се отново в сервиза(М-кт 33) и им обясних какъв е проблема. Те ми предложиха решението. Слагане на по-дълга(20 см.) мека връзка и добавяне на тампон който да поеме тежестта на резонаторното гърне, за да не легне то на връзката. Пасатите В3 имат оставени болтове именно за добавяне на тампон, до резонаторното гърне. В4 също имат такива болтове но са под термичния щит. Тампона легна перфектно, меката връзка я поставиха на мястото на "старата"(сложиха я мината събота) и вибрацийте изчезнаха.
П.П. Между другото, до канала на който беше моята кола, правиха точно мека връзка на един В4. Та моята свалена къса я поставиха на него заедно с ново резонаторно гърне, дано да няма същите проблеми човека.
П.П. Между другото, до канала на който беше моята кола, правиха точно мека връзка на един В4. Та моята свалена къса я поставиха на него заедно с ново резонаторно гърне, дано да няма същите проблеми човека.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И колко ти струва "удоволствието" ?
При първата смяна на меката връзка ми взеха 60 лв. Стори ми се малко скъпо но, все пак 1 год. гаранция и тн. Втория път ми взеха пари само за тампона който добавиха 10лв. или общо 70лв. след двете посещения. За сега съм доволен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Точно преди една година ми смениха меката връзка и резонаторното гърне в КРАФТ - Дружба.
Превиха се от смях тогава на старата ми мека връзка и гърненце ,които ми бяха сложили едни пичове от Приморско преди 4 (четри години ). Е да ама с новите части колата се разбуча. Казаха, че така било при пасатите. Мина точно една година ( изтече гаранцията ) и сега меката връзка е за смяна. За това ми е интересно, каква е тази по дългата. Да слагам от нея . И мойта кола е Б4-ка.
Превиха се от смях тогава на старата ми мека връзка и гърненце ,които ми бяха сложили едни пичове от Приморско преди 4 (четри години ). Е да ама с новите части колата се разбуча. Казаха, че така било при пасатите. Мина точно една година ( изтече гаранцията ) и сега меката връзка е за смяна. За това ми е интересно, каква е тази по дългата. Да слагам от нея . И мойта кола е Б4-ка.