Наложи ми се да карам в Румъния, там няма нормални пътища.
Колата беше много натоварена и карах с доста напомпани гуми по предписание - 2.5 атмосфери предни / 2.9 атмосфери задни.
И нещо ми се разскърцаха пластмасите на 2те странични вертикални греди в купето - някаде около онази дръжка, с която си мърдаш колана нагоре-надолу.
Някой имал ли е и оправял ли е това скрибуцане?

Скрибуцане от страничните греди
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Скрибуцане от страничните греди
Ами по принцип при елстичното усукване на гредите е нормално да се усукват и пластмасите - това усукване при теб е скрибуцането.Не се ли оправи като разтовари колата? Ако не се е оправило си изпитал проблема на пластмасовите сглобки с щипки както се правят доста от интериорните решения в колите от много години насам.Аз съм се мъчил на В3 да се боря с това - разглобявах пластмасите и там,където се трият една в друга слоагах от онази лепенка,която се продава за изолация на стара дограма (гумената,която се лепи)....ефект имаше ама е много играчка и е рисковано защото изпочупих доста от щипките докато разглобя и сглобя отново.И заради тези щипки ефекта не беше кой знае колко добър - разскърца се от други места понеже там е охлабила палстмасата заради щипките.
Успех!
Успех!
- mopowah
- Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
- Двигател:
Никакво подобрение.
Ебати ужаса беше тая румъния.
Хора , за нищо на света не ходете там !
Лошо ми е, колата беше супер стегната до миналия ден..
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
mopowah написа:Никакво подобрение.
Е явно има значение откъде си минал....доста хора,които доста пътуват казват,че пътищата били далеч по-добри от нашите....лично аз нямам преки наблюдения ама темата е за друго (усещам как ще прерастне в тема за това коя държава е по-добре развита - България или Румъния..дано не стане така ).
Иначе за корите - ако искаш пробвай да ги разглобиш и да подлагаш от онзи материал ама при мен доста щипки се изпочупиха.....което не си е работа...