Проблем с радиатор на Golf II

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
miro_83
Автомобил:
Двигател:

Проблем с радиатор на Golf II

Мнениеот miro_83 » Пон 19 яну 2009 11:33

Здравейте колеги!Имам един такъв проблем!
Значи на радиаотора горе където влиза маркуча тя е една стърчушка пластамасова и се е счупила и т.е. маркуча може да излезе сега сам го захванал колкото е останало но във всеки един момент може да изкочи маркуча защото няма ръб който да го спира!
Може ли да дадете някакви идей какво да направя или няма спасение от покупката на нов радиатор!
А също така ако някой има радиотор за продаване да пише!
Благодаря знам че ще ми помогнете!

Потребителски аватар
stefan_milk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с радиатор на Golf II

Мнениеот stefan_milk » Пон 19 яну 2009 14:44

Колега не се замисляй-нов от 80-90 лв. и си Цар..............

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadin_spasov » Пон 19 яну 2009 22:45

Отиваш при приятел/познат/ стругар да ти направи тръбичка с по-ситна резба /най - добре тръбичката да е от месинг и леко под конус/ с дължина 1,5 см., а вдругия край с конусни засечки като за маркуч 2 - 3 см.Копуваш си стоманен пластелин/около 5 лв./,за стругар 1 бут. ракия или 5 лв :oops: /"" е супер-аз си го лепих с такова но е скъпо само за това да го купиш/та смесваш две топченца пластелин ,като преди това си източил малко от радиятора почистваш с спирт или чист бензин,с фина пиличка разрошавяш/назъбваш/-може и фина шкурка и пак почистваш.Поставяш малко на дупчицатаи малко в/у резбата и навиваш докъто свърши резбата и замазваш едно топченце около тръбичката.След 20-30 мин/при над 5-10 градуса май беше/ нпъхваш маркуча и стягаш нежно една скобичка.Ако имаш нешто което пасва на Ф-то на дупката на тръбичката го пъхни вътре докъдето стигнеда не я запушиш с пластелина :banghead: Та след като стегне на пипане слагаш маркуча у да съхне от топлия антифриз.Ако ти стои отчупеното парче /штуцера/ най-добре с него при стругара и му обясни.Ако "вдява" :roll: ще загрее веднага :idea: :screwy Незнам какво ще разбереш от това :deal , но аз така карам 2-ра година,а моят радиятор беше на три месеца като го отчупих :wink: :да:

Последна промяна от kostadin_spasov на Пет 13 яну 2012 22:45, променено общо 1 път.

miro_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_83 » Вто 20 яну 2009 7:44

Благодаря колега!Ще пробвам!

miro_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_83 » Вто 20 яну 2009 10:12

Сега в момента си е добре стегнато хванал съм го и карам така!Даже ми казаха , че няма проблеми там няма чак такова налягане и може да си карам!Ама мене ме е страх щото знам ли докога може да изкара!

miro_83
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с радиатор на Golf II-Въпрос за стоманен пластелин

Мнениеот miro_83 » Вто 20 яну 2009 13:42

Батка къв е тоя стоманен пластелин!Откъде мога да си намеря!И тва другото Техникол!

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadin_spasov » Вто 20 яну 2009 21:23

Лепилото е вносно двукомпонентно специализирано за залепване на метал с метал или метал с др.материал/пластмаса,дърво и др./и издържа на триене и вис. температура но пак казвам СКЪПО е и е неоправдано да го купуваш.Стоманения пластелин е по евтин-също двукомпонентен/два различни по цвят пластелина/които се уесват и след 20 мин./при над определена температура стяга-над 0 или +5 градуса но не съм сигурен то си пише/.Става за запълване на малки пукнатини по метални повърхност,пластмаса и в твоя сучай ,а също и за поправка на прецакани вътр.резби или за гарнитура като силикона.Продава се в магазините за инструменти,железрии и от типа "направи си сам".Ако е увито добре,при ниска температура и не се смесват двата компонента ще издържи 2-3 год.Цената е от 5 до 15 лв в зависимост от разфасовката.Ебати рекламата и конското а?! :deal :applause:

Последна промяна от kostadin_spasov на Пет 13 яну 2012 22:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Вто 20 яну 2009 21:26

За 30 кинта ще ти дам радятор които е здрав и не е нужно да се занимаваш с БГ тунинг които ще ти доиде на същите пари.

miro_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_83 » Сря 21 яну 2009 11:38

Батка може ли да ми дадеш снимка на този радиатор за 30 кинта!Че пробвах някви и не са еднакви има някой с щуцер за разширителя някой са със тройники трябва да го видя!А от къде да знам пък че този радиатор не е прокапал!От къде си ти!Куриера аз ли трябва да го поема!То ще ми излезе сигурно 20 лв още най-малко!Ама ако имаш снимка дай да го видя!

miro_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_83 » Сря 21 яну 2009 11:45

Батка мерси за обяснението!Но да те питам , че ми е малко неясно да ми кажещ дали съм разбрал правилно!
Значи вадя маркуча и вътре в щуцера или квото е останало отнего го почиствам и мажа с този пластелин за да наподоби метал и да може тръбичката да се завие!След като я завия оплътнявам и залепям двата компонента и съ връзвам маркуча!
Батка благодаря ти поправи ако не съм разбрал точно технологията!Още веднъж Благодаря!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”