Избор на Голф 4(или 3)
Re: Избор на Голф 4(или 3)
вземи си един форд фокус хечбек, 1,8тди - 90 коня, до 2004 година ги правят в Германия и качеството е като на ФВ - с добра поддръжка минава половин милион километра. хем не ги крадат колкото четворките, хем дават доста по-малък разход
- SIMETO1
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 1999
Колега най добре си вземи VW Golf 3 1.9 TDI 110кс икономичен и върви доста добре.Това е лично мнение 

-
- Автомобил:
- Двигател:
По добре запазена тройка от 97ма отколкото скъсана от каране 4ка от 98ма, но човек сам си преценява кое е по важно визия, цена на подръжка, комфорт и т.н., аз доколкото знам 4ките не са много здрави поне според познати във бизнеса с части за тия коли 

- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
Имам един приятел, който обмисля да си махне 4-ката и да си намери 3-ка 1,8 mi. А аз от една година имам голф 3 и ако бях на твое място бих си взел 3-ка.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
абе ,хора за какви 3-ки говорите на човека ,осъзнайте се,живеем в 2009 г ,ако вземе някоя тройка ,дори 96 или 97 г. тя ще е на 12-13 г. кола, просто роман трябва да напиша ,после какво го чака
- BluePower
- Автомобил: Golf 4
- Двигател:
Е разбира се че четворка ти купи една 3-ки като си мислиш че ще е по ефтино и по икономично и след това ше дадеш още толкова колко е струвала колата за ремонти а на моя голф 4 1.6 SR за смяна на масло ролки ремаци и т.н ми стуваше 400лв
градско 9 извънградско 6 средно 7

-
- Автомобил:
- Двигател:
колегите са прави че всичко е до късмет - аз карам 3ка 90 коня ГТ и съм страшно доволен, няма чупене. Според мен си вземи 3ка 1.8 90 коня или тди 110, че дори и да стане нещо е евтина за подръжка, по-новите имат климатик и ел пакет, а ако вместо това попаднеш на някакъв изтъркан кошник 4ка 98,99, после не мож му плати ремонтите и частите...Верно е донякъде че по-старите голфове, тея тройките са по-здрави. Не забравяй че ще спестиш пари и от годишни данъци, застраховки, каско и т.н. и парите ще се избият - а и ти ще имаш половината че и повече пари свободни заради избора, така че да не се плашиш от евентуален проблем. А и не ми казвай че не си мечтаеш да си преправиш нещо по колата по твой избор - е, с тройката всичко е възможно и достъпно, 4ката е скъпотия.
Успех!
Успех!
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
абе недеите да говорите глупости-никога неможе да се сравни 3-ка с 4-ка,става въпрос за визия дизаин качество и интериор!всичко друго опира до индивидуалния автомобил!които неможе да си позволи нещо по ново,естествено,че гроздето ще е кисело за него!
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
колеги ,не искам да бъда неучтив ,но все пак живеем в 21 век,а Г-3 остана в 20 -ти век
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
dokros написа:колеги ,не искам да бъда неучтив ,но все пак живеем в 21 век,а Г-3 остана в 20 -ти век
Не искам да бъда неучтив, ама спри да проповядваш !

Да си вземе човека което му харесва и по-важно което му е по джоба.
Следващата ми кола, ще е по-стара от настоящата.
Така се случи, че работя за компания която произвежда кабелни инсталации (за друга марка) и ако ти кажа от какви работи се опитват да спестят пари (и то не много пари), ще се откажеш да караш по нови коли (освен ако не са в гаранционен срок разбира се).
Искам да кажа на колегата да не си копува 4-ка с последните си пари ... после няма да му е добре, ако се наложи да се бърка за нещо (особено ако няма стабилен месечен доход).
Иначе спор няма като автомобил 4-ката е по-добра от 3-ката.
За надежноста обаче работата е друга ... http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/volkswagen/golf-hatchback-1997.aspx?page=4
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен щом колегата се колебае м/у 4 и 3-ка, явно се притеснява от "поддръжката" на 4-ката.
"Поддръжката" както всички в този форум знаем не е само до смяна на консумативи, иначе нямаше да пишете тук и да търсите помощ.
Аз също се колебая м/у голф 3 2.0 16V GTI 97 или Голф 4 1.8Т GTI...
Основните ми притеснения идват от това дали ще мога да си позволя да "поддържам" по-новата кола.
Каква е разликата според вас между Голф 3 97 година и Голф 4 98 година. Според мен дали 11 или 12 годишна кола все тая. И едната 150 коня и другата 150 коня, тъй че от данъци и застраховки, все тая.
От друга страна Голф 3 юбилеен 97-ма, може да се очаква да е изчистен от детски болести, докато при голф 4 98-ма те тепърва започват. . .
Каквото и да взема, ще го карам макс 3 години след този период и двете няма да струват нищо особено...
Моя съвет към автора е да не бърза, според мен тепърва ще почнат да падат старите коли
. Кой знае може да изскочи някой по-новичък голф на добра цена 
"Поддръжката" както всички в този форум знаем не е само до смяна на консумативи, иначе нямаше да пишете тук и да търсите помощ.
Аз също се колебая м/у голф 3 2.0 16V GTI 97 или Голф 4 1.8Т GTI...
Основните ми притеснения идват от това дали ще мога да си позволя да "поддържам" по-новата кола.
Каква е разликата според вас между Голф 3 97 година и Голф 4 98 година. Според мен дали 11 или 12 годишна кола все тая. И едната 150 коня и другата 150 коня, тъй че от данъци и застраховки, все тая.
От друга страна Голф 3 юбилеен 97-ма, може да се очаква да е изчистен от детски болести, докато при голф 4 98-ма те тепърва започват. . .
Каквото и да взема, ще го карам макс 3 години след този период и двете няма да струват нищо особено...
Моя съвет към автора е да не бърза, според мен тепърва ще почнат да падат старите коли

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
hdjfmr написа:Не че сам голям спецялист и разбирач но от впечатленията които съм натрупал от миналата година заштото тогава карах троика 97г. и от тази защото имам четворка 2001г. ти казвам по добре нито едното нито другото.Причини няма да изреждам но ако си вземеш ще разбереш за какво ти говоря.Успех
Не искам да се заяждам, ама това отговор ли е??
Според мен взимай четворката, не защото е по-хубава, по-здрава или по-икономична, а защото след време си запазваш шанса да я продадеш. Но, като казваш, че имаш пари за четворка, броиш ли и разходите за поддръжка? Тя все пак е по-скъпа отколкото е на тройката..
Лично за мен, четворката не е по-комфортна от стария модел. Просто е по-нова и радва окото повече.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Re:
Лично за мен, четворката не е по-комфортна от стария модел. Просто е по-нова и радва окото повече.[/quote]
напротив-много по комфортна е от стария модел!
напротив-много по комфортна е от стария модел!
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Много кисело било това грозде а
В семейството имаме и голф 3-ка(97) и 4-ка(98)и двете са ТДИ-110к.с.Разликата между двете е голяма освен вървенето,а резервните части и на двете са на почти еднакви цени.Друга разликата е цената на каското

В семейството имаме и голф 3-ка(97) и 4-ка(98)и двете са ТДИ-110к.с.Разликата между двете е голяма освен вървенето,а резервните части и на двете са на почти еднакви цени.Друга разликата е цената на каското

Това със скъпата поддръжка на Голф 4 са митове и легенди. Специално ТДИ-ките имат едно скъпо Турбо и един скъп съеденител (когато говорим и за смяна на маховика) останалото си е напълно нормално като цена. Нито турбото нито съеденителя са направени да се сменят всяка година, друг е въпроса, че колите които се продават са много карани и не пазени, но въпреки всичко ако човек търси и не бърза, може да си намери читав екземпляр. Хубавите коли абсолютно винаги струват повече пари.
Аз незнам да има коли на които можете да си купите евтина турбина или пък евтин съединител (пълен комплект)
Аз незнам да има коли на които можете да си купите евтина турбина или пък евтин съединител (пълен комплект)
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”