въпрос за плочката
- vvivas_1971
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за плочката
Наскоро чух че мястото на плочката имало голямо значение за разхода на газ(венто 1.8 мi).Моята гори доста още от както сложих газовата уедба и се чудя дали е сложена правилно ако наистина е така.Някой чул ли е подобно нещо?
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за плочката
и моята гори мн. 1,6 75к.с. моноинж 13/100 градско лятото,сега незнам ходих на диагностика и ми казаха че следващата стъпка е смяна на плочката(вероятно била по-различна от стандартната),но аз се утешавам че е от"каплите" с гуми 195/50/15,колко ти гори на теб колега?и които е запознат нека да казва......
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Има!Особено за динамиката със сигурност!Преди 2 дни смених плочката..оказа се,че моята е прекалено голяма...Сега колата не мога да я позная...Тя и преди вървеше добре на газ,но при пълна газ леко се замисляше..Сега направо лети!!!
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Има!Особено за динамиката със сигурност!Преди 2 дни смених плочката..оказа се,че моята е прекалено голяма...Сега колата не мога да я позная...Тя и преди вървеше добре на газ,но при пълна газ леко се замисляше..Сега направо лети!!!
а промяна в разхода има ли?
- vvivas_1971
- Автомобил:
- Двигател:
Гори горе-долу като твоята(Николай).Карал съм я 3 пъти на елкон.И 3-мата казаха че двигателя е пушка(на 130 0000км е),но този разход си остана.И идея си нямам от какво може да е.
- joker
nikolai_an написа:joker написа:Има!Особено за динамиката със сигурност!Преди 2 дни смених плочката..оказа се,че моята е прекалено голяма...Сега колата не мога да я позная...Тя и преди вървеше добре на газ,но при пълна газ леко се замисляше..Сега направо лети!!!
Още не съм успял да я засека,но по вървенето съм сигурен,че гори по-малко...просто с по-малко газ колата е много по-динамична.....освен това и на бензин вече върви по-добре,защото махнахме дебелата тесктолитова изолационна плочка и свалихме дюзата на нормалната за нея височина!
- spirof
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: ADR 1998
- Контакти:
joker написа:nikolai_an написа:joker написа:Има!Особено за динамиката със сигурност!Преди 2 дни смених плочката..оказа се,че моята е прекалено голяма...Сега колата не мога да я позная...Тя и преди вървеше добре на газ,но при пълна газ леко се замисляше..Сега направо лети!!!
Още не съм успял да я засека,но по вървенето съм сигурен,че гори по-малко...просто с по-малко газ колата е много по-динамична.....освен това и на бензин вече върви по-добре,защото махнахме дебелата тесктолитова изолационна плочка и свалихме дюзата на нормалната за нея височина!
Малко по подробна информация може ли?
Каква беше плочката която махна и каква е новата,разликата между двете?
Моля!
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
vvivas_1971 написа:Гори горе-долу като твоята(Николай).Карал съм я 3 пъти на елкон.И 3-мата казаха че двигателя е пушка(на 130 0000км е),но този разход си остана.И идея си нямам от какво може да е.

- vvivas_1971
- Автомобил:
- Двигател:
Сбъркал съм нулите-на 130 000 км е.14 цола гуми.Елконаджийте казват че всичко и е на ред и за това нищо не съм сменял,
Значи тук в газовия раздел имаше тема дали да се маха бакелитовата плочка дето е фабрична или да се слага над газовата плочка.От нея никои не ме обеди в едното или другото.Разликата бе бакелитовата е че дюзата за бензин е близко до плочката и има по голям вакум от където винта за реголиране на сместа се развива на 1 до 1,5 оборота.Ако я има бакелитовата плочка винта е на 2 до 2,5 оборота.В първият случаи харчи повече бензин.Аз съм без бакелита и в града съм около 10 извън 7 до 7,5 с МК3 1,4 АБД съм.Има значение примерно дали плочката ти е конусна и как е сложена това влияе на газообразуването .Другия момен е в какви часове караш колата,дали включваш газта когато е позагряла колата защото съм виждал как от изпарител направо тече газ това става когато автоматичния ключ превключи на 2000 оборота след 1 минута като тръгнеш,Зависи от размер гуми респективно джанти дали не тормозиш двигателя.Примерно имам приятел които за един ден сменя през един час 3 кафета и колата все е студена и реве че му харчи 13 , а то нормално голфа му е 1,6 с 15 на 195.Така че разхода зависи от много колпоненти.
- joker
Малко по подробна информация може ли?
Моля![/quote]
Диматерът на старата плочка бе с 2мм по-голям.Имаше подложена 8 мм текстолитова гарнитура за изолация.Махнахме тесктолита и сложиме две гарнитурки по 0.5 мм.Резултата подобрена динамика и на газ и на бензин.....
Моля![/quote]
Диматерът на старата плочка бе с 2мм по-голям.Имаше подложена 8 мм текстолитова гарнитура за изолация.Махнахме тесктолита и сложиме две гарнитурки по 0.5 мм.Резултата подобрена динамика и на газ и на бензин.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
....?
Последна промяна от qnis3 на Пет 23 яну 2009 9:31, променено общо 1 път.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
qnis3 написа:Преди време бях качил тук едни снимки и четежи.
Та ето снимка на тази плочка.![]()
http://www.fiat-bg.org/Downloads/Gazovi ... 030002.jpg
Това е чертежа.
http://www.fiat-bg.org/Downloads/Gazovi ... %20122.jpg
А пък това е писанието към чертежа.
GPL 12MX00030002
(Methane 12MX00030002)
ingombro max = 10
diff. Ø int = 38 (34)
А бакелитовата плочка трябва да си стои над плочката. Защото дюзата навлиза в отвора на дефузьора и колата не варви на бензин и харчи много на газ. Харчи на газ защото сместа е много богата във високи обор.
А би ли казал за 1.8АБС,колко трябва да е вътрешния диаметър на плочката?
-
- Автомобил:
- Двигател:
...?
Последна промяна от qnis3 на Пет 23 яну 2009 9:32, променено общо 1 път.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
според вас може ли от гумите(195/50/15)да ми качва 1,5-2 литра,понеже ако е от тях разхода ми ще е около 11-11,5,а тои вече е нормален за градско каране при студена кола.и аз около 2 минути след като я пална на бензин и я прехвърлям на газ(с авт. ключ съм де..)!с едно толедо лятото заредихме от едно и също място и по неговия километраж за 300км разтояние моя показваше 298 км.,а неговия 302км.тои е с гуми 175/70/13,но като ги мерихме височината е абсюлютно еднаква с моите(195/50/15),но неговата гума с джантата е доста по-лека от моята,пък и ширината......може и от това да ми е такъв разхода???спецовете да казват..... 

Върни се в “Автогазови уредби”