Ако не ви работи задната пръскалка (POLO 6N)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Ако не ви работи задната пръскалка (POLO 6N)

Мнениеот POLOver » Сря 04 яну 2006 12:26

Да споделя как си оправих пръскалката... За съжаление няма снимки, но ще се опитам да компенсирам с повече обяснения
Та, да започна със със симптомите - при натискане на лостчето, се чуваше жуженето на помпата, чистачката се мести, обаче не пръска. Което е супер неприятно, особенно в калявото време напоследък. Няколко дни съм карал само на огледала :shock, а паркирането е отврат :)

И в неделя се заех с "ремонта".

1. Свалих казанчето с течност за чистачки - крепи се на три гайки - две отгоре и една откъм калника. За целта трябва да се освободи акумолатора - не е нужно да се разкача и сваля съвсем.
2. Смених местата на тръбичките за предни/задна и пръснах - работеше :) т.е. водата тръгва ...(обръщаме пак маркучетата, и монтираме)
3. Сега трябва да видим как е отзад :wink: - за да не повтаряте мойта грешка започнете със сваляне на пластмасовата джвъчка над пръскалката. После сваляме черната пластмасовата дюза - с клещи и леко подръпване, поврътване и други деликатни движения, малко по малко излиза от основата на чистачката.
4. Пак пробваме пръскането - ако изкара струя значи всичко е ОК и остава да ръчкаме дюзата с нещо(игла от спринцовка в моя случай) докато излезе гадорията отвътре. Ако не пръска, разголбяваме задната кора (ненужно при мен, ма докат разбера как се сваля дюзата xa xa xa ) - държи се на щипки и един винт в дръжката и дебнем дали пръска от маркучето, което влиза там. Ако и там не пръска остава да прегледаме мястото където маркуча влиза в задната врата - горе вляво(дясното е за централното :) ). Там ако не е прегънато... лошо... нямам предложения :oops:

Та това е в общи линии.
Сега пръскалката работи на 6 :yeaha:
Надявам се ще е полезно и за вас :wink:

prasky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prasky » Нед 19 фев 2006 0:55

мерси :) имал съм го този проблем :)
но не мога да я настроя да пръска в правилната посока,в повечето случай в/у предния капак и покрива :? има ли възможност да не може да се настрои да пръска в/у стъклото ?

Потребителски аватар
POLOver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLOver » Нед 19 фев 2006 12:55

Металната дюза е сферична, т.е. с тънка игличка можеш да я връткаш насам -натам. Аз покрай чистенето я поразширих малко, и сега доста силно пръска настрани...

Потребителски аватар
Payton
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Payton » Пон 20 фев 2006 12:34

Добре си го описал процеса. При Голф-3 е по същия начин. Обаче и при мен като река да пръскам и хвърля чак на предниото стъкло :shock . Пробвах с тънка игла но съчмата с отворчето изобщо не помръдна. Някакви други идеи имаш ли как мога да я врътна?

prasky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prasky » Пон 20 фев 2006 21:17

Payton написа:Добре си го описал процеса. При Голф-3 е по същия начин. Обаче и при мен като река да пръскам и хвърля чак на предниото стъкло :shock . Пробвах с тънка игла но съчмата с отворчето изобщо не помръдна. Някакви други идеи имаш ли как мога да я врътна?

тва го мъча от няколко месеца с Поло,абсолютно по същия начин.Утре съм твърдо решен да й го наместя :twisted: (на пръскачката) :lol:

Върни се в “Направи си сам!”