При отпускане на педала на съединителя се чува едно лекичко еднократно "цък". Въпроса ми е дали е нормално или не трябва да е така? При натискане го няма, само при отпускане, прави го точно в определен момент, някъде точно в момента на зацепването. Съединителя е чисто нов, сменен преди два дни. Сменен е феродовия диск и притискателния диск, марка SACHS от А+. Чува се само когато двигателя е изгасен и колата е на тихо място /мапример гараж/ и вратата е отворена. Ако не е отворена вратата нищо не се усеща. В движение дори да го има е абсурд да се чуе. Цъкането прилича на залепване на магнит върху метал, прилича на щракване, както например при пускането на климатика както залепва шайбата, само че е малко по-тихо. Не съм обръщал внимание дали го е имало със стария, но и той вече се движеше доста тегаво и по принцип проскърцваше доста при отпускане.
Майстора в сервиза беше категоричен че това е нормално, но аз искам да чуя и други мнения. Иначе скоростите си включват нормално и педала на съединителя е много мек. Зацепването е малко по долу в сравнение със стария но не съвсем до ламарината. Колата е Г3 1.8 ABS 93 г. с обърнатия съединител.
Въпрос за нов съединител
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Re: Въпрос за нов съединител
Колега това се чува от лостчето за което е закачено жилото, моята и тя така прави. Съединителя е сменен май месец!
си спокойно всичко е наред

- GolfGtI115
- Автомобил:
- Двигател:
само информативно-колко $ ти излезна съединителят?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
На този модел двигатели доколкото знам съединителя е хидравличен(с помпа),
няма жило.
Възможно е да скръцва нещо по закрепването в остта на педала.
За жилото
, погледнах само, че двиг. е 1.8 ABS

За жилото

Последна промяна от Dpop на Сря 21 яну 2009 16:43, променено общо 1 път.
Dpop написа:На този модел двигатели доколкото знам съединителя е хидравличен(с помпа),няма жило.
При мен съединителя си е точно с жило, даже е саморегулиращо. Така и не мога да си обясня кое точно може да издава звука но определено не е от педала или от жилото, идва някъде откъм скоростната кутия, даже като че ли точно откъм съединителя. Иначе всичко си работи както трябва. Това сигурно не бих му обърнал и внимание ако не бях сменил съединителя и сега да се ослушвам как ще е колата с новия.
Иначе съединителя ми излезна 216 лв. - 106 лв. притискателния диск и 110 лв. феродовия. Аз купувах и ония палец който е отзад на кутията и натиска пръчката на съединителя, че стария се счупи - 25 лв. То това беше и причината да влезне в сервиза та решихме да сменим и съединителя.
Малко наблюдение по моя проблем със съединителя. Когато колата е изстинала напълно не цъка нищо, но малко като се покара и се появява пак и го има отново докато не изстине двигателя напълно. 

Още един въпрос, особено към майсторите в клуба, по същия проблем. Възможно ли е това цъкане да е в следствие на това че не сменихме онази "аксиалната пластина", която лежи върху ламелите на притискателния диск и я натиска пръчката? Майстора я погледна но не прецени че е за смяна, въпреки че в центъра там където се натиска от пръчката имаше белег от известно износване. Иначе категорично звука се чува от областта на съединителя /прослушахме го с приятел/, не е от жилото или от оста,чува се точно от съединителя и само при пускане на педала, като на студена кола го няма. Още повече че при изгасен двигател в тази област мисля че не мърдат кой знае колко неща. Естествено проблема ми е за това дали не мога да си остана някъде на пътя така като съм си с нов съединител
иначе не ми създава проблеми защото в движение нито се чува нито се усеща.

- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Колега и аз имам същия проблем,но от форума прочетох, че се дължи на саморегулиращото жило...карай си спокойно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”