Искам да си купя шаран. Днес огледах един Sharan 2.0 бензинец 1996 г на 130 000 км. внесена е от германия лятото. Колата е доста запазена поне на външен вид. Мисля да я закарам да я видят на сервиз и да видим какво ще правим. Човека и иска 10 бона. Ще свали макс на 9.
Моля споделете си мнението.
VW Sharan 2.0
Колега и аз съм със същият шаран 2.0 96' и мисля че за тези мангизи за които става дума(дори и 9.000) колата трябва да е не в добро а в перфектно състояние което е съмнително.
моята я взех преди 5 месеца за 7.500 със климатик,пълен ел.пакет,чупещ волан дори cd с mp3 и 8 бр гуми на по 2 сезона(зимните са мишлен алпин) и работещи всички екстри и електроника и след преглед вс. беше ок!Нямаше обаче последните 2 седалки!
колата я взех от бг собственик и беше навъртяла 30 хил.в БГ!след 5-6 хил.км смених предни дискове + накладките за 250 лв и каре 180 лв това са цените без работата (исках по качествени чаркове и за тва са малко по-скъпи)и
имах и посещение във WV сервиз за настроика на центровката но това по вина на един некадърен монтиор.за сега приключих с ремонтите(или поне така ми се иска).
мисля че модела не е толкова слаб колкото някои го изкарва ,комфорта е забележителен,двигателя е мн.здрав и изпитан а и разхода е приличен като се има на предвид съотношението на мощността на ДВГ-то и теглото на автомобила пък и цените на частите са сравнително поносими. Аз имам база за сравнение Рено Еспас 2.2 бензин което карах често преди да купя шаранчето и определено последното е за предпочитане!
според мен наи добрия вариант за кола втора ръка е или да си я вземеш от чужбина директно от собственика или от бг собственик които я е карал в бг ,но я е поддържал мн. добре!!!
По бг автокъщите 90% от колите са за моргата!
Това е моето мнение бъди внимателен и успех с избора
моята я взех преди 5 месеца за 7.500 със климатик,пълен ел.пакет,чупещ волан дори cd с mp3 и 8 бр гуми на по 2 сезона(зимните са мишлен алпин) и работещи всички екстри и електроника и след преглед вс. беше ок!Нямаше обаче последните 2 седалки!
колата я взех от бг собственик и беше навъртяла 30 хил.в БГ!след 5-6 хил.км смених предни дискове + накладките за 250 лв и каре 180 лв това са цените без работата (исках по качествени чаркове и за тва са малко по-скъпи)и
имах и посещение във WV сервиз за настроика на центровката но това по вина на един некадърен монтиор.за сега приключих с ремонтите(или поне така ми се иска).
мисля че модела не е толкова слаб колкото някои го изкарва ,комфорта е забележителен,двигателя е мн.здрав и изпитан а и разхода е приличен като се има на предвид съотношението на мощността на ДВГ-то и теглото на автомобила пък и цените на частите са сравнително поносими. Аз имам база за сравнение Рено Еспас 2.2 бензин което карах често преди да купя шаранчето и определено последното е за предпочитане!
според мен наи добрия вариант за кола втора ръка е или да си я вземеш от чужбина директно от собственика или от бг собственик които я е карал в бг ,но я е поддържал мн. добре!!!
По бг автокъщите 90% от колите са за моргата!
Това е моето мнение бъди внимателен и успех с избора
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
orbi за 174к.с ли питаш , ако да за градски разход се подсигури стабилно,Разгод - градско18.5 л/100кмРазход - извънградско10.6 л/100км (по каталог го дават така), 2.8 i VR6 GL (174 Hp) 1995г- Разгод - градско16.6 (17.6) л/100кмРазход - извънградско8.9 (9.7) л/100км,2.8 i VR6 24V (204 Hp)2000г-Разгод - градско14.6 (16.6) л/100кмРазход - извънградско8.3 (9.2) л/100км, 2.8 i VR6 24V Syncro (204 Hp) 2000г-
Разгод - градско15.1 л/100кмРазход - извънградско8.9 л/100км
Разгод - градско15.1 л/100кмРазход - извънградско8.9 л/100км
- klamat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
orbi написа:Искам да си купя шаран. Гледах един Sharan 2.8 VR6 бензин 1998 г на 13 000 км. внесена е от САЩ. Колата е в перфектен вид. Искат и 10 бона + "нови летни и зимни гуми и лети джанти.
Моля споделете си мнението за разход и за самата кола. На 13 000км. е защото е със сменен нов двигател в Германия.
Според подписаното споразумение м/у Ford и VW (произвеждат Sharan, Galaxy от 1995 година, а в последствие и Alhambra), германците нямат право да предлагат техните варианти на пазара в Северна Америка. Поради това е много съмнителна тази история за US model.
Трябва да знаете, че на първото поколение от модела (до 1999 г.) километража се превърта много лесно, дори и от неспециалисти.
Като цяло, автомобила е отличен, стига да отговаря на целите, които сте си поставили - комфортно и сигурно пътуване.
Моделите с големите мотори в повечето случаи са били фирмени автомобили, а знаете как се карат такива по магистралите. Има разбира се и изключения.
Аз лично извадих късмет със втория си 1,8Т, 2-та литра ми се сториха много лениви, а карам изключително спокойно по принцип.
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Re:
orbi написа:Искам да си купя шаран. Гледах един Sharan 2.8 VR6 бензин 1998 г на 13 000 км. внесена е от САЩ. Колата е в перфектен вид. Искат и 10 бона + "нови летни и зимни гуми и лети джанти.
Моля споделете си мнението за разход и за самата кола. На 13 000км. е защото е със сменен нов двигател в Германия.
Колега, пуснали са те по най голямата пързалка с това сменяне на двигател в Германия...
Re: VW Sharan 2.0
Здравеите.За 2.0 мотор и 116к.с. незнам ,но за 1.8 Т 150 к.с. мога да кажа 4е е доволно.А за теглото по книжка моя го дават 1770kg колкото всяка кола от рода на BMW . Mercedes.
- vlast_vd
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз продавам един шаран ако някой го иска да се обади.
Ето линк към обявата http://www.autohop.bg/cars-74252-VW-199 ... 1692db6bd9
Ето линк към обявата http://www.autohop.bg/cars-74252-VW-199 ... 1692db6bd9
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Re:
ilkomotor написа:.... изключително неспулочлив модел , най счупващия се !!! не го взимай ...., ще те направи най редовния клиент на сервизите - дава дефекти в всички възли и системи най вече в електрическата: врати , ел.обурудване , екстри и т.н.
Името само по себе си подсказва, че това е кола за шарани. Особено първия модел е много зле от към дизайн, интериора също не е много добър, поне според мен. Разхода на VR6-цата е

- klamat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Re:
Ицку® написа:ilkomotor написа:.... Разхода на VR6-цата е.
Ама и си върви доста.

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Както каза колегата Рено Еспас 2.2 е много по-добър вариант ако гледаш цена на експлатация+гориво. Шарана лапа много и не върви толкова колкото Еспаса. Личен опит и с двата! За шаран бегай от този за 9к надалече..И НЕ взимай от БГ, бягай по чужбина и т.н
За шарко - градско ГАЗ - 16-17л
за Еспаса - градско газ - 10л
Ти си прави изводите..
За шарко - градско ГАЗ - 16-17л
за Еспаса - градско газ - 10л
Ти си прави изводите..
- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
ти чуваш ли се?
кой е този град, който кола да харчи 10 и то на газ ?
айде моля не говорете щуротии
и аз имам опит с вановете и то като собственик, не като наблюдател, от всички ванове шарана е най-доброто. Като всяка кола има кусури и то са наследсвени от Форд - карета. другото е ок
кой е този град, който кола да харчи 10 и то на газ ?
айде моля не говорете щуротии
и аз имам опит с вановете и то като собственик, не като наблюдател, от всички ванове шарана е най-доброто. Като всяка кола има кусури и то са наследсвени от Форд - карета. другото е ок
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”