Нека се включа и аз ...

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
SpeedRunner
Автомобил:
Двигател:

Нека се включа и аз ...

Мнениеот SpeedRunner » Нед 19 фев 2006 23:46

Здравейте на всички в клуба!
четох из форума тук и стария в dir.бг и много, ама много се закрaстих. Отдавна бях решил да си всема количка която да обградя с грижи, а тя да ме откъсва от ежедневието. Бях се спрял на друга марка, но след прочетеното и видяното всичко е ясно-костенурка ще е :) Изправен съм пред дилема-по принцип имам друга кола и тази няма да е основната-чудя се да взема нещо окол0 78-84 или нещо около 60-те години. Иска ми се да е по стара. А и друго: бих се радвал да ми посочите на какво да обърна основно внимание при огледа, какво и къде да бутна, какво да питам - вcе пак да се направя и на малко познавач че да не ме фърлят на върбите... не че очаквам колите да са в перфектно състояние ама да не всема да се нашия по-дълбоко от нормалното... къде да погледна и как да позная дали купето е заварено за рамата примерно...

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пон 20 фев 2006 13:23

опаа .. младо агнешко само дошло :D

майтяпя се ...ДОБРЕ ДОШЪЛ ПРИ НАС !
мисля, че щом не искаш кола за всекидневието ..костенурката е точния избор ... красива е има дух и история.
препоръчвам ти кола произведена между 60 и 70 та година ..независимо, че точно в тези години има разлики.
ето на кратка какви са те :
48-52 - овален, разделен на 2 заден прозорец, мотор 25 к.с.;
52-59 - овален заден прозорец, мотор 30 к.с.;
59-65 - вече квадратен заден прозорец, мотор 1200 - 34 к.с.;
65-67- по-големи странични и задни прозорци, мотор 1200 и 1300 - 34-40 к.с.;
67-68 - междинен модел, 1300-1500 двигател - 40-45 к.с.;
68-70 - правите предни фарове, 1300 -40 к.с.
70- ушички зад задните странични стъкла, 1300 - 44 к.с.;
72-74 мод. 1302 прав преден прозорец, като на 1300, но макферсън окачване отпред;
72-75 мод. 1303, изпъкнал преден прозорец, макферсън окачване отпред;
след това са мексиканските костенури, които са модел на купето 1300

моето мнение, да търсиш запазено и възможно най-малко кърпено купе ... мотора се прави .... гледай, да не е удряна и посукана предницата --коша, главата, която държи предния мост да не е презаварявана или много гнила.... абе цялата кола да има за какво да се хванеш ... е зависи и колко парички си приготвил ... ако имаш въпроси насреща сме ..така с 2 думи не мога да ти дам точен съвет

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пон 20 фев 2006 15:36

welcome_to_group Здравей колега, гледам си от Свищов и се сетих за 2 костенурки около 60-те които има в Русе за продаване, едната е с Фелдах(мек таван) но изглежда доста зле май искат 400$ за нея, другата вътре е като нова, с перфектни брони, вънка е боядисана, но като се загледаш няма страна от която да не е удряна, но все леко, хубавото е, че не е много кърпена защото е била в гараж, двигателя е за ремонт, а сега се сетих - имам снимки, ако те интересува ще потърся - търсят и 900лв. :wink:

Потребителски аватар
SpeedRunner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SpeedRunner » Пон 20 фев 2006 17:44

Благодаря за топлия прием :)

Върни се в “Air Cooled & Boxer”