Въпрос за ел.стъкло-голф 3
Въпрос за ел.стъкло-голф 3
Питането ми е следното.Колата е голф 3 гти 16в. 95г.
Стъклото на шофьора си работи...Понякога (почти всеки ден) отказва...разглабях машинката,но е почти нова...Като не работи,въобще и не цъка машинката(все едно не си натиснал копчето).Днес установих,че може би проблема не е от машинката...
Пример:
1. Стъклото не работи(колата е на контакт,вратата е затворена и няма никаво движение)
2. Връщам ключа и пак давам на контакт-пак не работи.
3.Пак връщам ключа и пак давам на контакт-стъклото работи(без да съм движил или бутал вратата или стъклото).
4.Работи си нормално известно време и пак става така...
Може ли да има грешки в компа и затова да става така(ако въобще модула за стъклата минават през компа).
Стъклото на шофьора си работи...Понякога (почти всеки ден) отказва...разглабях машинката,но е почти нова...Като не работи,въобще и не цъка машинката(все едно не си натиснал копчето).Днес установих,че може би проблема не е от машинката...
Пример:
1. Стъклото не работи(колата е на контакт,вратата е затворена и няма никаво движение)
2. Връщам ключа и пак давам на контакт-пак не работи.
3.Пак връщам ключа и пак давам на контакт-стъклото работи(без да съм движил или бутал вратата или стъклото).
4.Работи си нормално известно време и пак става така...
Може ли да има грешки в компа и затова да става така(ако въобще модула за стъклата минават през компа).
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Re: Въпрос за ел.стъкло-голф 3
Виж си кабелите в маншона към вратата - възможно е да има прекъсване. Проблема няма нищо общо с грешки в компа. Като пипнеш двигателчето чувстваш ли го топло, много топло?
anger написа:Виж си кабелите в маншона към вратата - възможно е да има прекъсване. Проблема няма нищо общо с грешки в компа. Като пипнеш двигателчето чувстваш ли го топло, много топло?
Не става въпорс според мен,за прекъснат кабел.
Пример:
А машинката не съм я пипал дали е топла.
- anger
- Двигател:
Проблема прилича на електрически. Възможно е бутона да ти прави бели. А това, че вратата е затворена и няма вибрации нищо не означава. Свалянето на маншона ще ти отнеме точно 20 секунди. 
anger написа: Свалянето на маншона ще ти отнеме точно 20 секунди.
Свалях го,пробвах и с друго копче...
- anger
- Двигател:
А в същото време другите стъкла работят ли? Хубаво прегледай кабелите в маншона - издърпай ги един по един една идея по - смело, възможно е да има прекъсване някъде без да го виждаш. Ако всичко е наред следва борба с мултицета. Без мерене няма да стане.
Друг вариант е да имаш студени спойки в платката на управлението на машинката. За целта трябва да я свалиш и да я прегледаш с лупа. Но това е само при положение, че си се убедил, че до буксата на механизма идва напрежение при натискане на бутона.
Друг вариант е да имаш студени спойки в платката на управлението на машинката. За целта трябва да я свалиш и да я прегледаш с лупа. Но това е само при положение, че си се убедил, че до буксата на механизма идва напрежение при натискане на бутона.
извинявам се,че използвам темата на колегата,но и аз имам подобен проблем.При мен стъклото понякога,когато е свалено и започна да го вдигам се спира на едно положение и слиза най-долу,след 1-2 опита се вдига безпроблем.Това е само понякога,от какво може да е ?
-
miroslavkonstantinov
- Автомобил:
- Двигател:
НА МОЯ ГОЛФ БЯХА СЕ ПРЕКЪСНАЛИ НЯКОЛКО КАБЕЛА В ГУМЕНИЯ МАНШОН НА ЗАДНАТА ВРАТА И НЕ МИ РАБОТЕШЕ МАШИНКАТА . ПРОБЛЕМИ НА ГОЛФ БУБИНА, КОМУТАТОР, КЛЮЧАЛКИ И ДРЪЖКИ НА ВРАТИТЕ И КОНТАКТНИЯ КЛЮЧ, КЛЮЧА ЗА СВЕТЛИНИТЕ,МАРКУЧА ЗА МАСЛЕНИТЕ ИЗПАРЕНИЯ.
-
miroslavkonstantinov
- Автомобил:
- Двигател:
НЯКОИ ПЪТ ЖИЛОТО ЗАПОЧВА ДА СЕ КЪСА И ЗАКЛИНЯВА МОЕТО БЕШЕ ТАКА ИЗВАДИХ МЕХАНИЗМА МАЛКО ТРУДНО И МРЪСНО И БАЩАТА НА ЖЕНАТА МИ СМЕНИ ЖИЛАТА С ЖИЛА ОТ КОЛЕЛО СЪЩАТА ДЕБЕЛИНА СА ОБАЧЕ Е ИГРАЧКА И ИСКА ТЪРПЕНИЕ.
- anger
- Двигател:
@ortiz: Бутон или комфорт - модул. Всъщност твоя проблем е разискван, но нещо не мога да намеря подходяща тема.
@miroslavkonstantinov: Добре дошъл сред нас, колега. Наистина нещата, които си написал са много правилни. Ел. стъклата на Голф 3 са по моему едно от най - неуспешните решения на техническата мисъл за 90 - те години. То като се замисля и на Голф 4 са опитали и донякъде са успяли да дооправят нещата, но добре, че след 2001 или 2002 вече са стигнали до конкретни практични решения. Ако ме разбирате за какво говоря...
А, и, miroslavkonstantinov, колега, тук пишем с малки букви. Нищо лично, но това е все едно да викаш в празна стая.
@miroslavkonstantinov: Добре дошъл сред нас, колега. Наистина нещата, които си написал са много правилни. Ел. стъклата на Голф 3 са по моему едно от най - неуспешните решения на техническата мисъл за 90 - те години. То като се замисля и на Голф 4 са опитали и донякъде са успяли да дооправят нещата, но добре, че след 2001 или 2002 вече са стигнали до конкретни практични решения. Ако ме разбирате за какво говоря...
А, и, miroslavkonstantinov, колега, тук пишем с малки букви. Нищо лично, но това е все едно да викаш в празна стая.

-
miroslavkonstantinov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега с компютър работя от 1-2 месеца женами ме регистрира заради проблема с моето парно на голфа да обменя малко информация защото ми писна да давам пари на некомпетентни маистори и ако мога да дам информация на някои колега за мои мъки така че ако има грешки съжелявам.
-
miroslavkonstantinov
- Автомобил:
- Двигател:
наи простия механизъм които см виждал за вдигане и сваляне на стъкло е на трабант в миналото
-
miroslavkonstantinov
- Автомобил:
- Двигател:
Когато сваляш или дигаш стъклото в наи краино положение вътре на моторчето където влиза жилото има една пружина която по някъкъв начин след като стигне стъклото до края по някакъв начин изключва тока когато не изключи изгаря маторчето или ключът.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Аз имах подобен проблем. Предното дясно стъкло не се движеше когато съм дал контакт и колата работи. Ако не съм на контакт си работеше нормално. На няколко пъти се оправи но за кратко. По кабелите не открих дефект. За по сигурно включих моторчето на лявата врата - пак същата работа. Махнах платката носих я да ми я презапояват - пак не се оправи. Накрая почна да се отваря прозореца сам. Накрая спря въобще да се вдига. Сега съм с друго моторче, което купих от колега от форума и си работи нормално
В случая става въпрос за пасат.
В случая става въпрос за пасат.
- Sharky GTI
- Автомобил:
- Двигател:
колеги помагаите че го закъсах здраво.И моето GTI ми правеше същия проблем.Ту ми работеше лявото стукло ту неискаше.При вдигнато стъкло натискам бутона за сваляне и неиска нито на контакт нито при върнат ключ.Както си тои така и непипам нищо и опитам пак и с цъкане на копчето и стъклото си тръгва и си работи нормално.Но снощи както си ми беше свалено стъклото до долно положение,спирам си и кога да го вдигна
нестаааа.И пробвах и пробвах и нема шанс,а нямаше как да го оставя така на улицата отворен през ноща та го закарах в един приятел та нощува в неговия гараж,а неговата на улицата
.Днес цял ден съм го ровчил и неиска и неиска.Има си ток,жиците ги мерих една по една всичките с пробната лампа и с мултицета и сичко си е здраво.Буксата дето е м/у вратата и купето я разглобих и напръсках с контактен спрей и отвън и отвътре дето има две черни плоски по-малки букси и пак неиска.И с копче друго от един приятел взех и нестава.По едно време както си цъкам на копчето постоянно и тва взе та дигна 3-4 сантиметра ам аз докато се осетих и пуснах поинерция копчето и край,това си беше.Разглобих пак и пак мерене и проби с мостове правя с кабели директно подавам през ключа и паралел на другите жици правих и неиска.Остава само два вариянта,единият е моторчето да му са се износили четките и да неконтактуват с колектора и да неиска да върти.Втория вариянт е управляващия модул нещо да се ебава,я реле нещо ако има в него ма невервам.Гадното е 4е при свален прозорец нема вадене на механизма.всички болтове са отвътре
,а и няма букса на моторчето да си му подадеш 12 волта при такива авариини случаи и да си се вдигне стъкалцето.Колеги помагаите че останах без кола,немога да я карам така с свален прозорец и да я оставям насам натам постоянно като ходя.Ако някои е имал тоя проблем и го е решил да пише как.Предварително ви благодаря.
,а и няма букса на моторчето да си му подадеш 12 волта при такива авариини случаи и да си се вдигне стъкалцето.Колеги помагаите че останах без кола,немога да я карам така с свален прозорец и да я оставям насам натам постоянно като ходя.Ако някои е имал тоя проблем и го е решил да пише как.Предварително ви благодаря.Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”