Пътуване ЕС/Великобритания/ със самолет - въпроси?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Re: Пътуване ЕС/Великобритания/ със самолет - въпроси?

Мнениеот devil_vas » Пон 19 яну 2009 19:09

принципно големите суми (мисля над 10 000 във валута за съответната държава) трябва да се декларират. не виждам обаче как някой ще разбере колко пари носиш в брой.
знам обаче случаи от преди две години когато при пристигане на Летище София, студентите, който са пребирали от бригада в Англия са били проверявани. На мой приятел са намирали над 3000 паунда (по онова време около 10 000 лева) кеш и имало много разправий, искали да ги конфискуват и т.н. :shock

от германия съм се пребирал с пари кеш, но с автобус. и там филма е същия... тогава никой не ни провери, но за всеки случай си разпределихме парите между 3-ма човека, за да не надвишаваме сумата :wink:

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 19 яну 2009 21:47

с коя компания ще пътуваш и на кое летище ще кацнеш?

Пътуваме с изиджет до Лутън.

radinely
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radinely » Вто 20 яну 2009 11:56

на летището нищо не те питат, можеш да си носиш ракийка, както е написано по-горе, но внимавай с количеството и опаковката.
За храни,които са вакуумирани и т.н. не би трябвало да ти правят проблем...понякога се заяждат за месни продукти, но ако ти е в основния багаж, това се случва само при проверка, което е мноооооооооого рядко - лично на мен никога не ми се е случвало, витаят само слухове
внимавай с теглото на багажа - 20кг основен багаж и май 10 беше ръчен. Максимумът за основния багаж обикновено е 30, на за 10-те над си плащаш по 6 паунда на килограм.........килограмите пак зависят от авиокомпанията-така че проверете предварително, за да няма спек на летището :)

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 20 яну 2009 12:38

10 000 в евро е лимита до който нито декларираш,нито има нужда да се притесняваш.Като освен пари в брой биха могли да се причислят и ценни предмети,злато и т.н.... или други парични средства с финансов еквивалент до 10 000 евро.
От 10 001 до 25 000 евро се иска деклариране на цялата сума без да ти трябва обяснение за източника на доход.
Над 25 001 евро се иска и обяснителен документ за произхода на парите.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Сря 21 яну 2009 17:28

до тука всичко казано е точно така ,потвърждавам :) Цигарките Дути Фри само срещу бордна карта ,ако ле тиш извън Европейския съюз :wink: Иначе са с бандерол и определено са по скъпи от навън 17.34 Евро е Борото

Върни се в “Пътеводител”