Притеснително звучене на AER
Притеснително звучене на AER
Преди 4-5 месеца излъгах баща ми да си купи Polo 1,0 AER мотор.Досега не сме имали абсолютно никакви проблеми с колата,напротив,когато и да се кача винаги оставам приятно изненадан от старт и ускорение.Но двигателят е много шумен и звукът е точно като със спортен въздушен филтър или като без филтър,чува се много силно и ясно засмукването от дроселовата клапа.Знам,че и при прекалено голямо предварение звукът на мотора става подобен.Имам ли основания за притеснение,как звучат вашите двигатели?
-
Uneek
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Жоро здравей
Ако имаш предвид едно "съскане" все едно засмуква въздух, и при мен го има това нещо и си е нормално. А иначе ако има някъде дупчица по всмукателните тръби и колектори също е възможно да се получи звук все едно е със спортен филтър
провери за всеки случай, може колата да е била с пукнат колектор и отнякъде да "издиша" 
Ако имаш предвид едно "съскане" все едно засмуква въздух, и при мен го има това нещо и си е нормално. А иначе ако има някъде дупчица по всмукателните тръби и колектори също е възможно да се получи звук все едно е със спортен филтър
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Дааа,благодаря ви за мненията.Предположението за "дишане" и "издишане" отнякъде е много добро и ще го проверя,не го допусках,заради стабилните обороти и работа на двигателя.А делкото на тая кола не дава да го пипнеш - и при най-малкото изместване оборотите на пх започват да подскачат рязко нагоре-надолу в диапазон от около 500 оборота,просто положението на делкото е само едно и не можеш да го сбъркаш.
- winstrol
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Притеснително звучене на AER
И аз имам същото Polo 1.0 AER и при мен звукът е същият точно както го описваш и са ми казвали 4е за този модел било уж нормално......., но ако все пак докараш на твойто някакво по-обезшумяване пиши как е станало 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”