Притеснително звучене на AER

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Притеснително звучене на AER

Мнениеот Жоро » Съб 10 яну 2009 22:38

Преди 4-5 месеца излъгах баща ми да си купи Polo 1,0 AER мотор.Досега не сме имали абсолютно никакви проблеми с колата,напротив,когато и да се кача винаги оставам приятно изненадан от старт и ускорение.Но двигателят е много шумен и звукът е точно като със спортен въздушен филтър или като без филтър,чува се много силно и ясно засмукването от дроселовата клапа.Знам,че и при прекалено голямо предварение звукът на мотора става подобен.Имам ли основания за притеснение,как звучат вашите двигатели?

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Съб 10 яну 2009 23:41

Щом не трака,тропа и вий,що береш грижи и викаш Рогатия?Баща ти да черпи,че не е имал проблеми и да си свирка.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Нед 11 яну 2009 3:34

Жоро здравей :D
Ако имаш предвид едно "съскане" все едно засмуква въздух, и при мен го има това нещо и си е нормално. А иначе ако има някъде дупчица по всмукателните тръби и колектори също е възможно да се получи звук все едно е със спортен филтър :) провери за всеки случай, може колата да е била с пукнат колектор и отнякъде да "издиша" :roll:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Нед 11 яну 2009 5:43

И моята преди просвирваше - сега вече не. Провери уплътненията отгоре и отдолу на клапата, кутията с въздушния филтър, но щом нямаш други проблеми предварението ти си е в ред.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 11 яну 2009 8:51

мойто съскаше яко като му беше мръсна дроселовата, ама като я почистих и се укроти .... как ми се щеше така гот да си съска като дам рязко газ ...

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Нед 11 яну 2009 10:37

Дааа,благодаря ви за мненията.Предположението за "дишане" и "издишане" отнякъде е много добро и ще го проверя,не го допусках,заради стабилните обороти и работа на двигателя.А делкото на тая кола не дава да го пипнеш - и при най-малкото изместване оборотите на пх започват да подскачат рязко нагоре-надолу в диапазон от около 500 оборота,просто положението на делкото е само едно и не можеш да го сбъркаш.

Потребителски аватар
winstrol
Автомобил:
Двигател:

Re: Притеснително звучене на AER

Мнениеот winstrol » Сря 21 яну 2009 18:32

И аз имам същото Polo 1.0 AER и при мен звукът е същият точно както го описваш и са ми казвали 4е за този модел било уж нормално......., но ако все пак докараш на твойто някакво по-обезшумяване пиши как е станало :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”