За глобите и нарушенията - как ще ни дерат кожите

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
niki_d99
Автомобил:
Двигател:

За глобите и нарушенията - как ще ни дерат кожите

Мнениеот niki_d99 » Чет 22 яну 2009 11:34

http://news.automedia.bg/read/5922.html
надявам се темата да е полезна на много от колегите като инфо / повечето неща са стари но има и нововаведени глоби /
предлагам темата да бъде заключена и да служи за инфо на хората коите се интересуват

Последна промяна от niki_d99 на Пон 26 яну 2009 16:01, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
SHARKI
Автомобил:
Двигател:

Re: За глобите и нарушенията - как ще не дерът кожите

Мнениеот SHARKI » Чет 22 яну 2009 12:22

"Тунинг":
Глоба от 100 до 1000 лв. е предвидена за водач, който без да спазва установения ред, комплектува с основни агрегати от различни модели или изменя конструкцията на моторно превозно средство
Когато нарушението е извършено повторно, наказанието е глоба от 1000 до 5000 лв. и отнемане на разрешението.

:063:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 22 яну 2009 12:29

SHARKI написа:"Тунинг":
.................... :063:

Е ,колега,това си го има отдавна в западните части на Европата.В Германия даже има случаи ако гумата ти е с цолаж и ширина несъответстващи на тейнически допустимите за дадения автомобил,да се спира от движение до привеждане в норма.
Мен лично най ми хареса точка ''Безплатен превоз''--доста широко понятие ми се струва.

Потребителски аватар
SHARKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SHARKI » Чет 22 яну 2009 12:58

propparo написа:

Е ,колега,това си го има отдавна в западните части на Европата.В Германия даже има случаи ако гумата ти е с цолаж и ширина несъответстващи на тейнически допустимите за дадения автомобил,да се спира от движение до привеждане в норма.
Мен лично най ми хареса точка ''Безплатен превоз''--доста широко понятие ми се струва.

докато дойде време да се мерим с Европата едва ли ще сме живи ние mhihi

Потребителски аватар
Волен
Автомобил: 1996 Polo 6N
Двигател: 1H

Мнениеот Волен » Чет 22 яну 2009 13:12

Глоба от 50 лв. е предвидена за:

водач, който не спре двигателя, когато моторното превозно средство е в престой или е паркирано, освен ако работата му е необходима за извършване на товарно-разтоварна или друга технологична дейност;
:shock :shock :shock :screwy

Потребителски аватар
niki_d99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_d99 » Чет 22 яну 2009 13:16

propparo написа:

да колега това си го има отдавна в Германия, но огромната разликата е в това че там ако тунинг аксесоара или часта която си сменил / ъпгреиднал / отговаря на стандатрите или е за дадения модел автомобил, минаваш преглед и вписват промяната в ддокументите на колата и после проблеми нямаш, а тук дори и да е за дадения модел колка - спрян си от движение. куките изобщо неги е.е. дори има случай в кат, кола за регистрация от Германия с спортен волан описан в немските документи и един вид е узаконен там, наще малоумници не ги интересува. смени волана и тогава бг регистрация. но случаи много. така че когато стигнем и ние Германците тогава да ме глобяват или спират от движение за тунинг по колата :smackbum

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 22 яну 2009 13:18

Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
Това е прието в разрез с правата на човека по ЕК, адвокатите могат да го докажат.
Можеш да ги осъдиш в Европейския съд по този параграф.

Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batececo » Чет 22 яну 2009 13:41

BoJleH написа:Глоба от 50 лв. е предвидена за:

водач, който не спре двигателя, когато моторното превозно средство е в престой или е паркирано, освен ако работата му е необходима за извършване на товарно-разтоварна или друга технологична дейност;
:shock :shock :shock :screwy

Леле леле ... пълна малоумщина ... Зимата като спреш някъде, ако изгасиш за 2 минути ще се изпотят стъклата... Не върви на добре таз' държава... Ами аз пък обичам да запаля, докато стържа колата - да загрее на място и като се кача парното да духа топло...

А тва с тунинга... ако си боядисаш железните джанти в друг цвят или сложиш лети - айде 1000 лева глоба ....

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 22 яну 2009 13:53

Колеги сега не е стращно.
Страшно ще стане,когато почнат да следят за спазването на тези неща.
А сега нещата ще са си по старому 8)

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 22 яну 2009 14:08

Дашо написа:Колеги сега не е стращно.
Страшно ще стане,когато почнат да следят за спазването на тези неща.
А сега нещата ще са си по старому 8)

Сега е страшно
ако почнат да прилагат закона скапаните катджии няма да стане страшно, а по -безопсано по пътищата

10000000 % катаджиите са виновни за случващите се безобразия по пътищата с тяхното тотално безхаберие и корумпираност

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 22 яну 2009 14:56

vasstop написа:
Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
Това е прието в разрез с правата на човека по ЕК, адвокатите могат да го докажат.
Можеш да ги осъдиш в Европейския съд по този параграф.

един адвокат успя да прокара решение в СРС, че това е незаконно и противоречи на правилата и директивите на ЕС
един умен и четящ съдия в СРС сподели това становище и разгледа жалбата....
засега са единични тия случаи де, но време има да се прилога и по-широко

интересна е друга хипотеза
глоба, внасяш да си вземеш талона и жалиш
печелиш
и се оказва че трее ти върнат парата
кат казва ние не връщаме, щото не са отишли при нас парите, а в Държавния Бюджет
Нап казва парата се събира по глоби от КАТ по отделна сметка и не можем да я върнем ние, ние само я събираме, но не администрираме тия глоби
параграф 22
кой ще ми върне парата

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re: За глобите и нарушенията - как ще ни дерът кожите

Мнениеот ABSOLUT » Чет 22 яну 2009 18:09

Е точно днес има среща на представители на М-во на Финасиите и на МВР за да обсъдят този законодателен абсурд. Надяваме се в скоро време да миа решение на проблема.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 22 яну 2009 18:37

ABSOLUT написа:Е точно днес има среща на представители на М-во на Финасиите и на МВР за да обсъдят този законодателен абсурд. Надяваме се в скоро време да миа решение на проблема.

Или по-скоро да измислят още по-ловък начин дори и да си супер изряден,пак да те хванат за нещо.То не беше глоба мръсна кола,светлоотразителна жилетка,глоба ''гледаш ме накриво'',ами сега и тунинг и работа на двигателя на място.Еми аз мога да им кажа за последното само едно--колата ми няма система за автоматично изключване на двигателя при по-продължителен престой и за автоматично включване при натискане на газта,то е същия абсурд като комплекта резервни крушки---е колите с фабричен ксенон може ли да си държат по една резервна ксенон система в багажника,имайки впредвид цената на оригиналните такива.
А за лимита че до 50 лева не можеш да направиш нищо--ясно е защо го измислиха,за да увеличат бакшиша на полицая,който те спира за заяждане.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Чет 22 яну 2009 19:41

Има глоби и за пешеходците и пътуващите в превозното средство:
С глоба до 10 лв. се наказва пешеходец, който наруши правилата за движение и пешеходец, който преминава през огражденията от парапети или вериги.

Това искам да го видя как ще стане.... :banghead: :banana

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пет 23 яну 2009 0:45

Прави впечатление, че глобите за превишена скорост започват от 10-ина лева до към 250лева за над 51км/ч в населено място. Лично за мен последната цифра е доста занижена както и отнемането на книжката за 3 месеца само. В този случай си мисля че човекът просто е луд и няма право изобщо да кара кола и то в населено място с над 100км/ч.
Има доста недодялани неща, но като гледам скоро няма да се оправят. Доста от колегите дават за пример западни страни, но се съмнявам че законите им като цяло ще се харесат на повечето от тях. Така че лудницата продължава да функционира и лудите се увеличават...
Който се чувства некомфортно в страната си да я напусне ако е смел. Който е по-смел да остане...щото да оцелееш на пътя си е трудно.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”