Уеб дизайн цени
Уеб дизайн цени
Колеги имате ли представа колко струва правенето на един най-обикновен малък статичен сайт (3-4 раздела)? Аз примерно съм си харесал дизайна на няколко сайта - да направи същия като някой от тях като само вкара моя текст. Може би само флаша в заглавието ще трябва да се промени (да пише моето име).
Re: Уеб дизайн цени
Колега, извинявай, че ползвам темата ти, но понеже и аз се интересувам от същото, моля дайте координати на някой, който би се заел да направи сайт на прилична цена, защото на мен ми поискаха 2000лв, което просто ме втрещи.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
пробвай в Уеб Старт и попитай за уеб дизайн цени
Последна промяна от R@do на Чет 22 яну 2009 15:02, променено общо 1 път.
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги какво се втрещявате от цените?
Цената на един сайт се определя от:
1. Изискванията за структура
2. Изискванията за функционалност
3. Обема на съдържанието
4. Срока за изпълнение
това е най-най-общо казано. Като се изяснят тези точки се преценява, колко хора са необходими и каква ще е часовата заетост на всеки от тях.
3. Обема на съдържанието
4. Срока за изпълнение
това е най-най-общо казано. Като се изяснят тези точки се преценява, колко хора са необходими и каква ще е часовата заетост на всеки от тях.
-
- Автомобил:
- Двигател:
"Най-обикновен малък статичен сайт" може да струва от 100 до 1000лв или повече. Зависи коя фирма или дизайнер ще избереш да го правят - всички имат различни цени и опит. Относно дизайна - това, че ти си харесал дизайн, може само да помогне на дизайнера, но не и да го копира (ако е професионалист), така, че няма да спестиш пари, ако това си мислиш 
А иначе 2000лв са и малко и много за изработка на уебсайт... зависи от изискванията. Има и много по-скъпи сайтове.

А иначе 2000лв са и малко и много за изработка на уебсайт... зависи от изискванията. Има и много по-скъпи сайтове.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Lizard написа:Колеги какво се втрещявате от цените?
3. Обема на съдържанието
4. Срока за изпълнение
Да и ще искам освен това дизайнера и програмиста да описват всичко което ще се прави и прави, като без да видя черно на бяло подробно написано и изпълнено всичко няма плащане. Но това за собствен продукт.
Ама понеже такива дизайнери и програмисти почтия няма, айде да си купим на готово за 200-300 долара нещо и да го продадем за 2000 на някой балък защото часовата заетост е сериозна

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Разгледайте този сайт и кажете колко струва изработката му според вас?
http://www.marden.bg/
Може да изкажете и мнения относно дизайна...

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Tinko написа:Разгледайте този сайт и кажете колко струва изработката му според вас?
500 кинта и едно шише

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Браво роси!!! Само дето са 500лв и безплатни подстрижки.... Няма флаш във сайта съвсем прост е и мисля, че е перфектен за тази цена!
Ането а ти какво искаш да правиш та ти искат 2000 лв?
Ането а ти какво искаш да правиш та ти искат 2000 лв?
Последна промяна от Tinko на Чет 22 яну 2009 14:43, променено общо 1 път.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
да се изкажа неподготвен
имам приятел в комп фирма
исках да си правя сайт на моята фирма, ей така щото неам кво да правя
обади ми цена от 2000 лева за нещо доста постно, показа ми примери...и ми каза, че цените в ай ти сектора са стигнали едно доста сгодно евро равнище
каза му добре и чао
имам приятел в комп фирма
исках да си правя сайт на моята фирма, ей така щото неам кво да правя
обади ми цена от 2000 лева за нещо доста постно, показа ми примери...и ми каза, че цените в ай ти сектора са стигнали едно доста сгодно евро равнище
каза му добре и чао
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Основното, което оскъпява изработката на един сайт, простият потребител не го вижда. Става въпрос за начина на съхранение на съдържанието, възможността да се редактира и коригира и т.н. и т.н. Все неща, които са много по-сложни за направа и в същото време важни за този, който иска да си направи сайта. За това са несериозни всякакви коментари и предположения за цени, без да се уточнят 100 неща.
Може и за 10лв и за 10000лв да се направи посочения по-горе сайт за пример.
Може и за 10лв и за 10000лв да се направи посочения по-горе сайт за пример.
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако питате мен ако знаете какво искате и можете да се пазарите, сайтовете не са хич скъпи и цените не са хич европейски
.
Според мен най-важен е срока. Ако искате сайт от днес за утре, щото той си е "простичък" и "постничък", не 2000лв ми 5000 ще ви поискат.
Колега rosy, това което искаш няма никакъв проблем. Може би ще има ако хванеш няколко мързеливи студентчета да ти направят сайт за без пари. Може още много работи да си поискаш, ама всичко си има цена...
Ако едно студентче може да копира някакъв сайт, който вие сте си харесали някъде си. Да набие цялото съдържание вътре, да направи таз картинка да излиза малко по вляво... оп не малко в дясно... Да намери и да приложи и конфигурира "безплатни" javascript приложения. Накрая да ви гарантира, че сайта работи без грешки, било то функционални или правописни. Да го направи всичко спретнато и професионално, така че след него като седне някой друг, да може да пипне и да си направи/ добави промените, а не да прави всичко наново...
Ако едно студентче това го може за 1-2 месеца за 500-600 лв. То тогава вие ми кажете каква да е цената за изпълнение за 1 седмица, като работата като количество е поне за 3-ма.
Съгласен съм, че ги има и хич не са малко, тези който взимат като за мерцедес, а предлагат голф. Но програмисти много, дизайнери много, фирми много... трябва да се търси.
п.п.
До колегите с "постните" и "простичките" сайтчета, като са ви постни и прости на адрес glog.bg, http://www.blogger.com и прочие предлагат напълно безплатно да си направите сами сайт, като ви предоставят всичко необходимо. В Интернет има доста такива "простички" и "постнички" напълно безплатни сайтчета които работят като online магазини и печелеят и се рекламират и т.н.

Според мен най-важен е срока. Ако искате сайт от днес за утре, щото той си е "простичък" и "постничък", не 2000лв ми 5000 ще ви поискат.
rosy написа:Lizard написа:....
Да и ще искам освен това дизайнера и програмиста да описват всичко което ще се прави и прави, като без да видя черно на бяло подробно написано и изпълнено всичко няма плащане. Но това за собствен продукт.
.....
Колега rosy, това което искаш няма никакъв проблем. Може би ще има ако хванеш няколко мързеливи студентчета да ти направят сайт за без пари. Може още много работи да си поискаш, ама всичко си има цена...
Ако едно студентче може да копира някакъв сайт, който вие сте си харесали някъде си. Да набие цялото съдържание вътре, да направи таз картинка да излиза малко по вляво... оп не малко в дясно... Да намери и да приложи и конфигурира "безплатни" javascript приложения. Накрая да ви гарантира, че сайта работи без грешки, било то функционални или правописни. Да го направи всичко спретнато и професионално, така че след него като седне някой друг, да може да пипне и да си направи/ добави промените, а не да прави всичко наново...
Ако едно студентче това го може за 1-2 месеца за 500-600 лв. То тогава вие ми кажете каква да е цената за изпълнение за 1 седмица, като работата като количество е поне за 3-ма.
Съгласен съм, че ги има и хич не са малко, тези който взимат като за мерцедес, а предлагат голф. Но програмисти много, дизайнери много, фирми много... трябва да се търси.
п.п.
До колегите с "постните" и "простичките" сайтчета, като са ви постни и прости на адрес glog.bg, http://www.blogger.com и прочие предлагат напълно безплатно да си направите сами сайт, като ви предоставят всичко необходимо. В Интернет има доста такива "простички" и "постнички" напълно безплатни сайтчета които работят като online магазини и печелеят и се рекламират и т.н.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Lizard написа: Колега rosy,
Колега Lizard, високо цена труда на дизайнери, програмисти и всички такива които правят добре работещи отвън и отвътре сайтове. Ако обърнете внимание на първия пост в тази тема ще видите изречението най-обикновен малък статичен сайт (3-4 раздела). На клиента, а той понеже не разбира, може да му предложите чудеса от професионализъм, защитеност на сайта и базата данни. Много добре, но той клиента иска да си купи Опел Корса от 95-та, а вие му предлагате китайско копие на Мерцедес от 2008 г. Дано сте ме разбрали правилно

- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой има нужда от направата на малък сайт винаги може да ме потърси. За цена мога ориентировъчно да посоча 300-400, в зависимост от самия сайт. Така или иначе се занимавам с това от доста време, мога да правя и странични проекти. С по-големи проекти извън моята фирма не бих се занимавал
.
Ако някой има интерес да ме потърси на лс

Ако някой има интерес да ме потърси на лс

- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
ori написа:Колеги имате ли представа колко струва правенето на един най-обикновен малък статичен сайт (3-4 раздела)? Аз примерно съм си харесал дизайна на няколко сайта - да направи същия като някой от тях като само вкара моя текст. Може би само флаша в заглавието ще трябва да се промени (да пише моето име).
Имам приятел който ще ти направи такъв сайт за 200на лева, правил е няколко подобни и са все успешни, ако искаш да те свържа драсни едно ЛС.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”