ГОЛФ 4 1,9 TDI AJM маховик+съединител

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Пет 09 яну 2009 16:48

Здравейте колеги :wink:
Значи това което мога да кажа за присаждане на съединтел и маховик от друг фолкс за фолкс голф и бора е че не може да се сложи или поне никой не се наема да експериментира с това поради факта че на моторите помпа дюза и на 6 степенните кутии аксиалния лагер е лагер помпа и няма вилка и това е проблема че отделянето няма как да стане така лесно да не казвам невъзможно докато на всички дизели на ФВ които са 5 степенни и са с вилки може да се пресади от такъв на който маховика е със същите размери и венеца е на същото място и със същия ред на зъба. Това за присадките на маховици. Кофти е че са измислили 6 степенната по тоя начин.

Относно цените на маховиците има един мноо кофти момент на който съм се натъквал няколко пъти а именно - има ммноо фалшиви ЛУК-ове които неможеш различи еднствено се разбира като го сложиш и след 6-7 месеца като се отели пак така разбира6 че е бил ментарлак.

Цена която е добра за маховик поне за момента е 1100 лв ЛУК, уж оригинален, уж с гаранция година но един бог знае ама поне гаранция една година има.

А колегата God Like дето е пратил линк към е-бей и с тая цена незнам колега ко да ти кажа но има мноо ментета дето са на ниски цени.
Единственото което мога да кажа аз е ако е наред тоя комплект дето си показал цената е добра но незнам риска срува ли си без да го видиш дори.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пет 09 яну 2009 18:40

kok12 написа:Ето примерно на моторите ASZ ARL колко е комплекта демферен маховик със съединителя лагер помпата и всичко прилежащо.

http://cgi.ebay.co.uk/VW-GOLF-MK4-1-9-ARL-ASZ-DUAL-MASS-FLYWHEEL-CLUTCH-KIT_W0QQitemZ250214436960QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item250214436960&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1301%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318

Само за протокола разбира се. Дойде ли момента ще се възползвам,не веднъж съм го правил от този сайт и съм доволен

Цената е добра,но този комплект до колкото виждам на снимката е с обикновения маховик,а не с демпферния :idea:

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Пет 09 яну 2009 18:57

Днес бях при моя човек от който пазарувам авточасти и пак гледах комплекта на Закс дали е с демпферния маховик.Въпросния комплект струва 800лв. и се дава точно за AHF-мотора като дори е събрано всичко заедно-маховик и съединител,направо да се монтира окомплектован и неможах да го разгледам по-отделно.Както ще видите на снимките по-долу на феродовия диск няма пружини,следователно те са в маховика и трябва да е демпферен,докато на кита на Валео който го дават заместител с обикновен маховик,пружините са на феродовия диск.
Нека по-вещите да кажат прав ли съм или не :roll:
А ето и снимките от преди малко:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Сега намерих от нета снимка на комплекта разглобен:
Изображение

Последна промяна от Dorian на Чет 12 фев 2009 22:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Съб 10 яну 2009 9:19

Ми ето 800 и вземах маховик с съединителя,мисля,че цената не е лоша,дори ще се намери и на по-малка цена,сигурен съм.
Така наречените майстори,те какво ще направят е важно.

Колега Dorian, тук за и дали е с демфер,не се разбира от снимката или от описа,ще поразгледам днес и ще умувам.

Поздрави

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Съб 10 яну 2009 13:31

kok12 написа:Ми ето 800 и вземах маховик с съединителя,мисля,че цената не е лоша,дори ще се намери и на по-малка цена,сигурен съм.
Така наречените майстори,те какво ще направят е важно.

Колега Dorian, тук за и дали е с демфер,не се разбира от снимката или от описа,ще поразгледам днес и ще умувам.

Поздрави

Комплекта е 1050лв. без намалението,така че аз и на 800 съм доволен,дори 750лв. е комплекта ама го дават без лагер незнам защо, и лагера някой лев и хоп станаха 800лв.
kok12 можеби на моите снимки несе вижда,но няма пружини на феродовия диск и затова мисля че е демпферен,докато комплекта на който беше дал линк се вижда че феродото е СЪС пружини и затова си мисля че е обикновения маховик :roll:

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблеми: Маховик+съединител за ГОЛФ 4 1,9 TDI AJM

Мнениеот Evil_Master » Пон 19 яну 2009 20:05

Колеги нещо интересно открихме на скоро с мой познат за жалост много неприятно нещо.Продават се маховици на сакс и люк който са мноо тежък метарлак.Цените им варират от 200 до 600 лв надолу от реалната цена.По нищо не се различават от оригиналния!!!Единствено когато се сложи на колата се разбира и то след около 2-3 часа каране започва да попретриса отново.
Съвсем от скоро е проблема и колата на която е сложен въпросния маховк е голф 4 1,9 ASZ марката на маховика е ЛЮК купен е от свищов за 670лв!

П.П. проблема с претрисането в тоя случай не е в кутията или съединителя така че не гадайте дали може да не е от маховика!!! Диагностицирано е вече че е той и проблем а е в това че пластмасата която го играе демфер се разбива и вече не си върши работата!Сега е с нов маховик от от ауто плюс в търново и проблеми няма но цената е 1100 лв

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Вто 20 яну 2009 0:56

Ма тва цената на комплект маховик притискател и феродов диск ли е?

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Сря 21 яну 2009 18:18

Не цената е само за маховика.С останалите работи стаа малко по космическо.Хубав съединител люк претискател и феродов цената става 450 за тоя комплект и 135 за помпата и 1100 за маховика това цена за изпробвано нещо дето е на моя познат на ASZ-то.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 21 яну 2009 18:52

само информативно ще споделя 4е за маховик без демферни пружини(заместителя на оригиналния)единствено от известните марки се предлага от ВАЛЕО и комплекта с дисковете струва 640ЕВРО ДДС

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Сря 21 яну 2009 19:41

niks76 написа:само информативно ще споделя 4е за маховик без демферни пружини(заместителя на оригиналния)единствено от известните марки се предлага от ВАЛЕО и комплекта с дисковете струва 640ЕВРО ДДС

А тук се намира Валео за 700лв. комплекта :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Чет 22 яну 2009 14:57

niks76 искаш да кажеш че има заместител на маховика за помподюзите маховици така ли?и всичкос и пасва както трябва?

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 22 яну 2009 18:25

Evil_Master написа:niks76 искаш да кажеш че има заместител на маховика за помподюзите маховици така ли?и всичкос и пасва както трябва?

Точно това разбирам и аз,което е много добре,защото за цената на демпферен маховик си купуваш цял комплект с обикновен,което си има и друг плюс че в бъдеше ще можеш да смениш само феродов диск при нужда и лагер.
За съжаление това е цената която се плаща за удоволствието на шофирането от собствениците на ПД,турбото,смяната на съединител /като смятам гони 2000 лв с правилната марка и труда/ или отремонтирането на дюза/и понякога може да ти изяде главата.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Чет 22 яну 2009 18:52

И това май не е много удачен вариант.... срещам вече на няколко места, че като се сложи обикновен маховик се разтропвала скоростната :roll: Ако това е наистина вярно после спестените пари от съединителя ще отидат за ремонт на скоростна кутия - мен ако питаш още по-зле :roll:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 22 яну 2009 19:03

Evil_Master написа:niks76 искаш да кажеш че има заместител на маховика за помподюзите маховици така ли?и всичкос и пасва както трябва?

за ПД не съм проверявал има ли заместител -визирах моторите производство преди ПД
п.с утре ще проверя при помпа дюза какво е положението и ще пиша

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Чет 22 яну 2009 19:06

В тая тъпа българия всичко е малко по зле от най зле.И незнам изобщо някога дали нещо ще ни е наред.

Върни се в “Дизелови агрегати”