Палиш на бензин и гасне
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Палиш на бензин и гасне
Здравеите колеги. Искам да попитам може ли някой да каже защо когато запаля на бензин(а винаги паля така)колата гасне. ДВГ е 1,6 абу.Имам АГУ и ако успея да я изфорсирам и да превключи на газ няма проблем.Изказаха се догатки, че може да е горивен филтър или бензинова помпа.Та въпросът ми е този проблем може ли да се хване с диагностика или да сменям части по логиката на тука има тука няма? 

- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Re: Палиш на бензин и гасне
Ако бензиновата помпа е заминала,няма въобще да можеш да запалиш.Аз също паля на бензин и автоматично минава на газ,но ми е правило впечатление,че когато е студена и искам да се върна на бензин гасне,но само като е студена.Когато вече е достигнала работна температура и трябва секунда ,две за да зацепи и да продължи на бензин 
-
milen_861
- Автомобил:
- Двигател:
Сменяй помпата, аз имам голф със същтият мотор и имах същият проблем като теб сменях филтър който е под купето не помогна.Взех си за 100 лева някаде помпа и нещата се оправиха.
- vw_Krasi_vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
здрасти , и при мен се получава по някога, не се шашкай
карай си колата ,не е помпата , горивен филтар може би
ако не го прави винаги не барай нищо
карай си колата ,не е помпата , горивен филтар може би
ако не го прави винаги не барай нищо
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пловдив маина , откачи клемата на акомулатора плюсовата за десетина минути и я завии пак и запали , мисля че проблема ще се оправи. Ако сьм прав вьрви да ти сложат някаде кьдето слагат газови едно ресетче на компютара(точно така ще кажеш на газчиите)те си знаят работата 40 левчета струва. Трупа ти грешки компютара и се шашка на бензин. Не се вкарваи в приключения директно сьс помпи и прочие. Почни от елементарните неща , ако не са те тогава отиди назаде филтри , помпи и така нататька. Дьржа да пробваш това което ти казах и да пишеш дали сьм познал.
На 100% съм сигорен,че не от бензиновия филтър и помпата.Имам същтия проблем на същтия мотор.Аз лично се съмнявам в температурния датчик защтото само в студено време и при първо палене ми прави тези магарий.Другото дето ме притиснява,че сменях едно маркуче на моното и сложих с по малко фи за да стои по стегнато и да не смуче въздух и от тогава взе да ми прави този проблем.Трябва да си сложа старото маркуче и да пробвам,но пък сега не е толкова студено за проба 
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Днес ходих при един маистор и си смених горивният филтър,но ефекта е нулев. При всяко палене колата се опитва да изгасне,добре,че успявам да я изфорсирам и да превключа на газ.По въпроса с ваденето на клемата на акомулатора искам да споделя,че преди 2 дни ми падна и се наложи да го зареждам и го свалях,така,че смятам ,че няма нищо общо с грешки.Мисля утре да ходя при един маистор да направим диагностика,смятам,че компира ще каже всичко.Ако има нещо ново утре ще споделя.
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Дали има нещо общо с имобилайзер изключващ бензиновата помпа?
Само предполагам, нека по-умните глави да кажат има ли логика.
Само предполагам, нека по-умните глави да кажат има ли логика.
- vvivas_1971
- Автомобил:
- Двигател:
Имобилайзера прекъсва тока,а не бензина.Ако е той нйма да върви на гас.
-
rosen_wlasev
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги и аз имам,един такъв проблем ако може някой да даде съвет:Имам пасатБ3 136 коня от известно време като е студен не пали леко,на газ е с автоматично обръщане газ-бензин
-
rosen_wlasev
- Автомобил:
- Двигател:
Ходил съм и на диагностика,и каде ли не един казва,че е от газовото,дълъг бил пътя от изпарителя до входа на газта в двигателя,газовото е БРЦ,а като я оставя за малко изгасена си пали лесно.Друг казва,че смиса газ с бензин,като я карам само на бензин няма проблем,като я обърна на газ,сутрин пали много трудно
-
stanimir_0
- Автомобил:
- Двигател:
колега баща ми има wv пасат и имаше същия проблем акумулатора беше стар и не стигаше тока да захрани помпата (поради нисък ампераж) и гаснеше а понякога не палише сменихме акумулатора и се оправи иначе бая са бяхме шашнали и с подаване на ток не става пробвахме вземи от някои познат хубав нов акумулатор и пробрвай (поне 65 ампера да е)
успех
успех
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
a защо да не е замазана дюза и мпх?
Краси Кунчев написа:Здравеите колеги. Искам да попитам може ли някой да каже защо когато запаля на бензин(а винаги паля така)колата гасне. ДВГ е 1,6 абу.Имам АГУ и ако успея да я изфорсирам и да превключи на газ няма проблем.Изказаха се догатки, че може да е горивен филтър или бензинова помпа.Та въпросът ми е този проблем може ли да се хване с диагностика или да сменям части по логиката на тука има тука няма?
-
ivan tsvetkov
може самият ключ газ-бензин да е заминал
Последна промяна от ivan tsvetkov на Чет 05 фев 2009 22:15, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”