! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Betrayer
Автомобил: bmw
Двигател: 1986
Контакти:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Betrayer » Чет 22 яну 2009 11:23

Люлин, до магазин Европа - бяло Порше ГТ2 зави откъм КубаЛибре(кафето) и нагоре към Адашите може би с около 120км/ч (не преувеличавам може и повече да са били) като най-интересното беше че се размина с патрулка до колкото видях тоя се ухили и поздрави ушевите но нищо повече :x

Последна промяна от Betrayer на Чет 22 яну 2009 20:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 22 яну 2009 11:38

Toва Порше по цял ден пили гуми там.
Всички са му свикнали.
Поне докато не претрепе някой, може би... :roll:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 22 яну 2009 12:20

Мисля че улицата се казва Поп Грую ( дето започва от представителството на мерцедес ). Лелее за втори път! На абсолютно същото място! Баси не ги знам какви са тези "хора" които живеят/карат там но са не за :beat_butt2 а направо за :seeex !
Онзи ден - идвам от към мерцедес.. някакъв пийпил кериър е застанал насреща и явно се готви за ляв завой ( тъмно е, не познавам особено районът... тоест и идея си нямам че там НЯМА улица в която да завие ). Та наближавам аз, и тоя педераст дава газ... все едно мен ме няма там! Как да е.. такива бол.. свикнал съм им.. спирачката малко по-рязко и няколко псувни. Е да ама тоя път не беше само това... оня чифут спира напряко на моята лента! Шок и ужасТ! То така се спира на мокро... как да е ... успях да някак си да го заобиколя..
Спирам аз.. и гледам че тоя е спрял за да се качи през тротоара за да спре на поляната :screwy .
-Кво правиш бе идиот!?!? Гледаш ли въобще къде караш?!?!
-Миии аз такоа... извинявай .. - това "извинявай" не съм сигурен дали го каза на мен или на човека с който говореше по телефона - ма ти какво си се засвяткал тука по тая улица.. ако беше някое дете - абе тотално нагъл тип, чията куха тиква дори не може да проумее какво можеше да стане.
Реших че няма сми да си хабя нервите с този малоумник теглих му няколко майни и си тръгнах...

Та може би преди година абсолютно на същото място.. само дето беше обедно време. Карам към Мерцедес. Слаб трафик. Пред мен някакво седанче, което започва да намалява като кара в дясната част на лентата. Мисля си че тоя ще спира и просто си търси място за паркиране до тротоара.. съответно тръгвам да го заобикалям.. и в тоя момент гледам как колата започва да завива наляво :bishop ... "къде отиваш ти, може би"?!?! ВТФ?? Клаксон, волан... някак си го заобиколих.. оня седи и мига на парцали.. все едно току що летящата чиния ме е стоварила пред неговата талига!
След последната случка съм се зарекал повече да не минавам от там!

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 22 яну 2009 19:32

Може и ние да сме идиоти като шофьори , обаче тия пешеходци са ебати малоумните камикадзета !!! Не разбраха ли най-накрая тия хора че вечерно време когато се кара на фарове , шофьорите просто не ги виждат ! И то ако пресичат на пешеодна пътека - ОК , обаче те изкачат от тротоари и спирки все едно си пресичат у тях в хола . Ебати тъпаците писна ми вече . :screwy :banghead:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 22 яну 2009 19:40

Бързият написа:Може и ние да сме идиоти като шофьори , обаче тия пешеходци са ебати малоумните камикадзета !!! Не разбраха ли най-накрая тия хора че вечерно време когато се кара на фарове , шофьорите просто не ги виждат ! И то ако пресичат на пешеодна пътека - ОК , обаче те изкачат от тротоари и спирки все едно си пресичат у тях в хола . Ебати тъпаците писна ми вече . :screwy :banghead:

ееее,стига де.
Защо брат и ти делиш хората на шофьори и на пешеходци.Сега ако ми кажеш че нон стоп си с колата и навсякъде ходиш с нея и че в къщи с нея си влизаш и че въобще не ходиш пеш-няма да ти повярвам.В оипределени моменти всеки който кара кола става пешеходец-та дори и за да отиде до магазинчето дето е на 10 метра от вкъщи,човек се превръща в пешеходец.А и когато му се наложи на 1 човек да се прибира пеш вечер какво да прави-светлоотразителна жилетка ли да си облича?Не ми се струва нормално.Така че когато е тъмно трябва да се внимава и от двете страни.Не може да се забрани на хора да ходят пеш след свечеряване,нали?А и дори един пешеходец да се пази, ако го наближава идиот зад волана,нищо не гарантира че от срещата между двамата, пешеходеца ще остане невредим :|

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 22 яну 2009 20:00

Дашо написа:...

Не не , не деля хората на пешеходци и шофьори . И аз естествено не съм постоянно с колата . Но когато съм пеша , как да ти кажа ... пресичам така че да се пазя защото знам че шофиьорите не ме виждат когато е тъмно . Съгласи се че не е нормално когато пресичаш на средатата на улицата без изобщо да се огледаш.
Преди малко като се прибирах , на "Пашов " в Перник знаеш пешеходната пътека на спирката . Спрях да мине 1 жена , продължавам надолу към светофара и след 20 метра срещу мен коли , а един чичка съвсем спокойно си цепи през средата на неосветеното и не му пука хич . Спирачки , псувни ..... добре че карах с 20 , ами ако беше по бързо ? Е съжалявам ама като участник в движението ако нямаш акъл и сам не се пазиш , няма кой да те пази !

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 22 яну 2009 20:05

Бързият написа: Е съжалявам ама като участник в движението ако нямаш акъл и сам не се пазиш , няма кой да те пази !

А така
Точно,брат и на мен това ми беше мисълта.Без значение дали един човек е пешеходец или е шофьор,ако е изтрещел няма да се оправи и рано или късно ще стане беля.Та, евала ти за това че си карал бавно и си успял да отреагираш.И на мен ми се е случвало да ми изкачат хора посред нищото.Стряскам се,нормално е,псувам ги,но много повече пъти ми се е случвало олигофрени-шофьори да ме засичат,да ми отнемат предимството и да ме излагат на опасност!Така че Бог да ни пази от идиотите в пътното движение!!!

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Пет 23 яну 2009 11:59

Бързият написа:Е съжалявам ама като участник в движението ако нямаш акъл и сам не се пазиш , няма кой да те пази !

Анджък, е това е!
Снощи на Евлоги преди НДК някъв тип с качулка просто пресече улицата пред мен. Ходеше бавно и много спокойно. А не беше някъв изкуфял дядка например! Спирачки, клаксон, тоя зад мен спря на една педя от бронята ми, а качулатия даже не се огледа!!! Просто си продължи...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 23 яну 2009 17:26

Разликата е че когато аз ходя пеша внимавам. Пресичам винаги максимално бързо, защото знам че ПЪТЯ Е ЗА КОЛИТЕ и аз съм натрапник там (освен ако не съм на светофар). Разните тъпи лелки си пресичат бавничко, без да гледат, все едно съм длъжен да ги пропусна. На пешеходна пътека, ако не е натоврено движението винаги изчаквам 1-2 коли да е спокойно и тогава минавам. И пак бързо, за да не преча. За разлика от ботовете, които дори да си единствена кола на 1км пак ще те спрат и ще минат максимално бавно, понеже са с предимство.

Некоректно е цялото това тяхно поведение, тъй като при катастрофа, дори пешеходеца да се хвърли под колата, пак може да те осъди, защото ти на него причиняваш щета. За колата има глоба ако мине на червено, за пешеходеца няма. За мен има глоба ако не спра на пътека, за него няма ако ми пресече пътя на цариградско дори.

Жалкото е че това е още едно от нещата, които в бг стават по закона на джунглата. Трябва просто и ясно да се формулира - пешеходна пътека, светофар, иначе кучета го яли. Когато карах трабант никой не си и помисляше да пресече пред мен и да ми се прави на отвеян. Имаше един период в който бях без гърне - пешеходците още в далечината като ги видя се усещаха че не им е мястото там и със спринт напускаха платното.

Нещото което ми хареса в Гърция - като минаваш на пътека винаги спират. Но.....ако се опитваш да минеш насред булеварда профучават покрай тебе, дори да се подадеш никой не ти обръща внимание. Така трябва да стане и тук.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 24 яну 2009 23:05

Бързият написа:Може и ние да сме идиоти като шофьори , обаче тия пешеходци са ебати малоумните камикадзета !!! Не разбраха ли най-накрая тия хора че вечерно време когато се кара на фарове , шофьорите просто не ги виждат ! И то ако пресичат на пешеодна пътека - ОК , обаче те изкачат от тротоари и спирки все едно си пресичат у тях в хола . Ебати тъпаците писна ми вече . :screwy :banghead:

Ей и аз 100 години съм ходил пеша, но поне съм се съобразявал с колите, тия дни си карам, тъмно свети ми някаф на дълги, привалява, джама потен и по едно време неква жена тича ли тича видях я в последния момент... набих спирачки и се качих на тротоара заради нея (не съм карал с повече от 30)Ами ако карах с 60? А и не само това искачат пред рейсове, маршрутки, някой дори не се оглеждат... Но си има и свестни, седят и чакат... каде бърза тоя народ нз.. :screwy

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Съб 24 яну 2009 23:14

Kuncavia написа:Ей и аз 100 години съм ходил пеша, но поне съм се съобразявал с колите, тия дни си карам, тъмно свети ми някаф на дълги, привалява, джама потен и по едно време неква жена тича ли тича видях я в последния момент... набих спирачки и се качих на тротоара заради нея (не съм карал с повече от 30)Ами ако карах с 60? А и не само това искачат пред рейсове, маршрутки, някой дори не се оглеждат... Но си има и свестни, седят и чакат... каде бърза тоя народ нз.. :screwy

:arrow:

Може би както за шофьорите вървят кампании "Шофирай разумно" "Намали скороста" и т.н. , така трябва да има и подобни за пешеходците "Пресичай разумно" "Не пресичай като кръгъл идиот" ......

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Съб 24 яну 2009 23:57

колеги, незнам дали това, което ще напиша е точно за тази тема (ако не, то е тубаво да се създаде такава), но случката:
часът е около 17 и 30, събота (24), мястото е гр. София, бул. "Сливница" посока Сточна гара малко преди Опълченска. Трилентов път, аз се движа в средната и подавам десен мигач (е верно премигна само 2,3 пъти) и се пресроявам в най-дясна лента, като преди това съм се убедил, че автомобила в тази лента е твърде назад и маго да извърша маневрата. Та престроявам се и точно тогава клаксон. Поглеждам назад гледам едни фарове близко до мен :shock . Мисля си, този е карал твърде бързо щом веднага дойде зад мен, та и ми свирка. Спокоен човек съм возя бременната си съпруга и детето си продължавам и колегата ме засича и бие спирачки, след това с газ изчезва напред. Казвам си добре бе "байо" качил си приател и мацка и ще се доказвам кой е мъжа. Караш ми в най-дясната лента с 80 и ми свиркаш при услови, че всичко е в ред на нормалното (мигач и т.н.). Та подминава ме въпросният "колега" и първото, което ми се набива на очи на задното стъкло надпис vwclub.bg, аха казвам си аз от форума колегата след това поглеждам номера (познайте как започва :mrgreen: ) СО.... (след малко ще кажа каква е колата и целият номер) и не се учудвам, но аз си возя жената и детето мамка му (извинете) и съм си подал мигач. Та си казвам един на всеки 10 от клуба да са такива "колеги" жалко за клуба :roll: . Сега ще се намери някой да каже ама той е бил твърде близо, ти си го засякал пръв, така е в България имам всякакви ненормалници, но да си рискуват живота на цялото семейство май няма. И стана ми в първият момент кофти, колега па от форума лошо, после виждам номера казвам си те повечето от тях са такива, след това мамка му возя жена и дете, а той ме засича. Изнервям се и си казвам да видя кой се вози: "рошльо" кара, до него пич и на задната седалка мацка. Казвам си явно иска да се направи на мъж ама не вижда, че в колата возя жена и дете (което не е малко предвит обстоятелствата). Както и да е жената го коментира аз и казвам спокойно, НО ще запомня няколко неща:
VW polo с рег. номер СО 5607 ... за мен е идиот и то колега и то от клуба да го знаете от мен. Някой ден може да се срещнем с колега и да ми обясни тази своя постъпка, но не мисля да му се извинявам за казаното по горе.
Поста е дълак но си заслужава според мен.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Нед 25 яну 2009 0:35

kofata написа:колеги, незнам дали това, което ще напиша ....

viewtopic.php?f=26&t=101691&hilit=5607

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Нед 25 яну 2009 11:32

даам :да: именно, пак се е забързал колега. От лятото на сам все бърза :screwy

crazybravo
Автомобил:
Двигател: