Неработещ ABS
- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
Неработещ ABS
Колеги,останових, че при мен реле 78 липсва може ли от там да не ми работи АБС-а? 

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Re: Неработещ ABS
Реле 78 е за включване помпата на ABS на спирачките, а
реле 79 е за електрическия управляващ блок на ABS на спирачките.Без 78 няма как да работи.В моргите е по 5 лв,а ново 20-30лв, 40А.Така,че го слагай щото без спирачки срада бронята
,да не ти се случва.
реле 79 е за електрическия управляващ блок на ABS на спирачките.Без 78 няма как да работи.В моргите е по 5 лв,а ново 20-30лв, 40А.Така,че го слагай щото без спирачки срада бронята

- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, колега.То 79 се чува как щраква след секунди, а 78 още утре ще видя да го намеря!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Някой разглобявал ли е такова реле - има ли електроника вътре,с колко крачета е...може ли някоя снимка?
Интересувам се защото ако е обикновенно реле с 1 или две положение няма смисъл да се дават 40-50лв за него....едно руско от 5-6лв върши абсолютно същата работа ако се съобрази по ампераж подходящо
Интересувам се защото ако е обикновенно реле с 1 или две положение няма смисъл да се дават 40-50лв за него....едно руско от 5-6лв върши абсолютно същата работа ако се съобрази по ампераж подходящо

- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,zfa159 аз незнам какво е релето и немога да кажа,но мисля да го търся от някои ударен пасат или голф, мисля че и от него ще стане.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ами то може и да е просто реле....то тогава става от каквото и да е стига да отговаря на тока,който трябва да протича през него.И д става куплунга му де.Ако си намериш молбата ми е разглоби го и качи една снимка да видим какво толкова има вътре за 40лв 

- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
Като си взема релето ще го снимам колега!
-
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Някой разглобявал ли е такова реле - има ли електроника вътре,с колко крачета е...може ли някоя снимка?
Кофти са и двете релета....нали разпнах всичко по АБСа...имат едни диоди....не са като обикновените руски 90.37.47 на пазара.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Ако не се лъжа крачетата и на двете релета са стандартните но имат пето малко и нямат нищо общо с нормалните релета.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така,колега...пето малко краче имаха.Омесих ги вече...3 дена си играя с две платки Вебасто за една печка на друга кола.
- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
А да ви питам колеги, някой ако може да ми каже как са подредени кабелите на буксата на датчика на АБС-а в купето 2,3,4,5 или 2,3,4,6?Пасат 95г.
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги видях тази тема и се зарадвах че може да си оправя и аз моя ABS. Пасата е АЕК мотор - комби АБС-а работеше но при стартиране на двигателя лампата взе да не гасне след неопределено време изгасне. След 2-3седмици по време на пьт лампата на АБС-а отвреме на време светва. И един хубав ден АБС-а каза ЧАО - от тогава неработи. Та четоь доста теми и едва тук в тази видях реле 78 реле 79. Отвор кутията с бушоните и гледам при мен има следните релета72 109 18 21-горен ред и релета 99 36 53 167- на долния ред. Обаче има и свободни места мезду тях. Моля помогнете
, АБС-а работеше и постепенно изчезна. А мезду другото задната чистачка като я вкл. докато не изгася мотора неспира да работи, а тя и АБС-а са вьрзани на един бушон мисля.

-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Колега, релетата на АБС-а не са разположени на основния панел с релета и предпазители. Този панел трябва да се премести надолу, като се откачат две щипки от двете му страни. Тогава дълбоко навътре и нагоре се открива едно панелче с три релета - поне толкова са при мен - двете от тях са за АБС-а, другото не знам за какво е. При мен едното се беше прецакало и АБС-а не работеше. Май през него минаваше захранването на системата. То не е съвсем обикновено, намерих го в магазина на БОШ на Симеон. Мисля че струваше 24 лв.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
При мен там вътре има само едно а отпред до разширителния съд има още две...вероятно така са го решили 
По повод релетата според картинките са обикновенни ама вътре имат няколко диода и може би наистина са с различни куплунзи отдолу.
Успех!

По повод релетата според картинките са обикновенни ама вътре имат няколко диода и може би наистина са с различни куплунзи отдолу.
Успех!