Изчетох всичко в търсачката и се обърках още повече.За това реших да създамнова тема.
Проблема е следният-на ниски обороти на място и м/ду 1800 и 2200 се получават някакви страшни вибрации в колата.А нали е на 18г. и пластмасите направо ще откачат.
На 99% е тампон на двигателя.И тука идва въпроса-кой?
Значи предния и задния на блока са видимо здрави.Впечетление ми направи този на скоростната кутия към купето.Като го натиснах с щангата почна да се мърда накъдето си иска.Интересува ме този тампон свободен ли е (някакъв ударен) или е вързан и отгоре и отдоло здраво.В смисъл нормално ли е да се движи свободно в чашката.
Другият който ме съмнява е предният-маслен (Моят е сух ама може и да не е маслен),защото като загрее вибрациите намаляват.Ако е сменен с обикновен дали ще окаже влияние?
Тампони двигател В3? Решен
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Тампони двигател В3? Решен
Последна промяна от suba на Чет 22 яну 2009 18:33, променено общо 1 път.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Тампони двигател В3?
Щом си изчел всичко шрябва да си разбрал че е най добре да смениш и трите
За марки и начество също е изписано много, а за тампона на сноростите заминал е 100% така че действай 

- suba
Re: Тампони двигател В3?-Решено
Мерси колега.Първо ще сменя тоя на скоростите и ако не съм доволен от резултата ще сменяи и другите два.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тампони двигател В3? Решен
А, какво значи "Решен" (от заглавието) ?
Смени само първо на скоростите или ?
Парички колко за тампоните ?
Смени само първо на скоростите или ?
Парички колко за тампоните ?
- suba
Решен в смисъ,че разбрах,че тампона на скоростите е заминал със сигурнос.Аз само за него се съмнявах.Иначе още не съм го сменил.А за трите тампона разбрах,че са към 200лв,ама още не съм проверил.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Един тампон е горе долу 30-40 лв(не говоря за оригинален разбира се).Доколкото знам и 3те тампона(2 отзад и 1 отпред) са маслени и се кара, докато се пръсне, тогава се сменя.
И на мене тоя отзад на скоростите се е пръснал и е текнал е олял всичко отдолу, но още засега карам така, ще видим кога ще се наканя да го сменя.
Решението---->вдигаш си от смукача(аз съм с 1.6 ТДи мотор, има смукач) оборотите с 100-150 и мотора спира да се клати толкова много и вибрациите в купето намаляват.
И на мене тоя отзад на скоростите се е пръснал и е текнал е олял всичко отдолу, но още засега карам така, ще видим кога ще се наканя да го сменя.
Решението---->вдигаш си от смукача(аз съм с 1.6 ТДи мотор, има смукач) оборотите с 100-150 и мотора спира да се клати толкова много и вибрациите в купето намаляват.
- VAG-fen
- Автомобил:
- Двигател:
смукач има на баща ти ладатаImpressMe написа:Решението---->вдигаш си от смукача(аз съм с 1.6 ТДи мотор, има смукач)

- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
ImpressMe написа:.....................
докато се съборят и другите два тампона

-
- Автомобил:
- Двигател:
ImpressMe, а случайно да имате някое стъкло, което не стои вдигнато и да сте го подпряли с отвертка забита между стъклото и уплътнението?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
suba написа:А за трите тампона разбрах,че са към 200лв,ама още не съм проверил.
Наааадявай се, братче!

Задния тампон на двигателя, който ние имаме се монтира само на 3 двигателя. И цената му в 'Порше-БГ' е от порядъка на 346 лева (по спомен). С поръчка!
Пробвах се в началото с Топран - откърти ми се огледалото за обратно виждане от зверските вибрации в купето!
Втория опит беше с Феби. Мекичък, приятен и пружиниращ на пипане тампон. И наистина първата седмица просто спеше!
Ама се оказа, че е прекалено мекичък!

Сплеска се и при потегляне напред, когато тежеста на двигателя ляга в/у него все едно нямах тампон! Зверски лумкания и вибрации!
И двата тампона бяха маслени (то други не можеш и да си помислиш да слагаш). За Топрана дори си го и доказах с един пирон!

В крайна сметка, въпреки, че определено съм противник на такива смени- отидох в една морга и си взех оригинален втора ръка за 50 лв.
Ами... вече 5-6 месеца нямам никакви грижи!
Само да допълня, че в дистрибуторите на Лемфьордер (и двата) нямаха налични, срока на доставка беше 3 седмици и цената беше от порядъка на 200 лева.
Иначе имаше тампони на 'Боге'за около 200 лв, но след плачевните ми 2 опита реших, че това ще е краен вариант
- suba
цената му в 'Порше-БГ' е от порядъка на 346 лева

Леле това са много пари за такова нещо бе.Дано докато карам тая кола да не се прасне точно тоя тампон.
- Bobko81
- Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
- Двигател: AUB
Здравеите колеги преди семица установих,че тампона на двигателя който е зад скоростната кутия пада се отляво е изпуснал.Стекло се е малко масло около него но промяна в вибрацийте няма,искам да попитам може ли да се кара така може ли да се прецакат и другите и горе долу каква цена е?
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
на тди и г60 тампона на скоростите е каучуков, много по-здрав е от масления , пасва идеално 

- Bobko81
- Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
- Двигател: AUB
За един и същ тампон ли става въпрос, този на скоростната кутия ли се води?
-
- Автомобил:
- Двигател:
pe6kata написа:на тди и г60 тампона на скоростите е каучуков, много по-здрав е от масления , пасва идеално
абсолютна истина,при мен на 2Е беше с гумен тампон на скоростите и нямах никакви проблеми с тресене и вибрации.След като разглобих колата на части ,един колега ги купи и трите и остана доволен/сега незнам