Другото което не видях при този двигател е датчика за високо налягане на маслото (мисля, че трябва да е бял). Къде точно се намира той
Имат ли АЕЕ или АЕХ вентилация на капака на клапаните?
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Имат ли АЕЕ или АЕХ вентилация на капака на клапаните?
Питам защото ми писна да го чистя този дросел. По мой наблюдения трябва да се чисти на 5-6000 км. за да са наред оборотите. Така и не разбрах откъде се цапа клапата при положение, че съм изкарал маркуча за картерните газове да духа под колата
Разбрах, че може да се цапа и от този на вентилацията на капака на клапаните, но АЕЕ-то май няма такъв или поне не отделен. Това е снимка на двигател АЕЕ. Ако има такъв маркуч нека някой посочи къде се намира.

Другото което не видях при този двигател е датчика за високо налягане на маслото (мисля, че трябва да е бял). Къде точно се намира той
Знам, че трябва да е долу ниско на блока, но не го виждам 
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Имат ли АЕЕ или АЕХ вентилация на капака на клапаните?
Аз го имам този маркуч, и е точно там където си го нарисувал. АЕЕ ми е мотора!
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тоя маркуч служи да вкарва топъл въздух и по този начин бангията да загрява по-бързо. От него не може да ти се цапа дросела... А иначе на снимката това е мотор АЕХ , а за маслото не знам къде му е датчика...Истината е ,че дросела си се чисти веднъж в годината това си е.
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Освен маркуча който си изкарал има още един който влиза директно в дросела и е по тънък. Той вкарва картерните газове на ниски обороти, а другия е във високите обороти. Но незнам дали от там ти идва проблема.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Лично аз неуспях да намеря маркуча означен с номер 26 (не се постарах особенно да го търся) 

- Каспър
BastunSelski написа:...
Не гледаите розовия маркуч, той ми е ясен, просто такава снимка имах. Как разбра, че това е АЕX, след като AEE и AEX са еднакви на външен вид
Marto_Polo написа:...
Marto сигурен ли си в това което казваш? В дросела влиза едно тънко маркуче, което мисля е за някакъв въздух или вакум не за газове. Възможно ли е то да цапа толкова дросела?
Anbuch написа:...
Снимката която си приложил не е на AEE или AEX затова няма такъв маркуч.
Вентилация на капака на клапаните очевидно няма. А белия датчик за високо налягане на маслото къде е
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Така ми каза майстора миналата седмица. Сваляхме дросела да го чистим и там където влиза това малкото маркуче беше почти задръстено от черна гняс като сажди. Каза ми че там влизали картерните на ниски обороти, но то мисля че другия му край е след самата клапа, т.е. направо в колектора влиза.
- gh0stfac3
- Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
- Двигател:
няма високо и ниско налягане датчик за маслото има само един а налягането е едно и също ... а маркуча дали ще излиза от картера или от капака на клапаните отива на едно и също място най добре щи работи мотора ако го изведеш директно в пространството и въобще да не влиза в въздушния филтер или си купи филтърче за картерните газове преди въздушния филтър за да не ти го мърля и да ти го пълни с гняз
- gh0stfac3
- Двигател:
единия е горе където си ми го показал колега а другия е долу някъде около масления филтер и те са обратни единия подава налягането когато колата не работи и свети лампата на контакто когато е колата а другия когато колата запали тои подава контакнт на компютъра това е двойно засичане за информация но няма датчик за високо и ниско налягане работят при едно и също налягане и не трябва двата да се разменят щтото са обратни по деиствие явно съм неграмотен нали 
- Каспър
Явно си изключително неграмотен.Освен, че не виждаш какво пише отстрани на схемата (кой датчик при какво налягане сработва), не знаеш и как действат. Вземи и прочети малко за налягането на маслото и тогава пълни темата с простотий. Ако не знаеш, къде е датчика или не си сигурен просто не коментирайgh0stfac3 написа:...
Последна промяна от Каспър на Съб 24 яну 2009 20:01, променено общо 1 път.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
gh0stfac3 написа:единия е горе където си ми го показал колега а другия е долу някъде около масления филтер и те са обратни единия подава налягането когато колата не работи и свети лампата на контакто когато е колата а другия когато колата запали тои подава контакнт на компютъра това е двойно засичане за информация но няма датчик за високо и ниско налягане работят при едно и също налягане и не трябва двата да се разменят щтото са обратни по деиствие явно съм неграмотен нали
Я попрочети малко че и на мене ми омръзна да чета какви глупости ръсиш и то не само в тази тема
Това е да се ПООГРАМОТИШ малко

- gh0stfac3
- Двигател:
Каспър написа:Явно си изключително неграмотен.Освен, че не виждаш какво пише отстрани на схемата (кой датчик при какво налягане сработва), не знаеш и как действат. Вземи и прочети малко за налягането на маслото и тогава пълни темата с простотий. Ако не знаеш, къде е датчика или не си сигурен просто не коментирайgh0stfac3 написа:...
Теодор написа:gh0stfac3 написа:единия е горе където си ми го показал колега а другия е долу някъде около масления филтер и те са обратни единия подава налягането когато колата не работи и свети лампата на контакто когато е колата а другия когато колата запали тои подава контакнт на компютъра това е двойно засичане за информация но няма датчик за високо и ниско налягане работят при едно и също налягане и не трябва двата да се разменят щтото са обратни по деиствие явно съм неграмотен налиviewtopic.php?f=5&t=95352&hilit=%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA+%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE+%D0%B8+%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE
Я попрочети малко че и на мене ми омръзна да чета какви глупости ръсиш и то не само в тази тема![]()
Това е да се ПООГРАМОТИШ малко
тука секи храни некои сички разбират толкова много а половината и хабер понятие си нямат...
- gh0stfac3
- Двигател:
всеки дава мнения а не е нужно да ми викаш че съм неграмотен и т.н. ти не даваш мнения ти само обиждаш
- Каспър
Ако съм прекалил и съм те обидил, извинявай
Никой не желае да те храни и обижда. Аз не давам мнение, защото когато не съм сигурен в нещо предпочитам да не обърквам. Целта е да се замисляш повече над това, което пишеш, защото вкарваш хората, които не разбират в излишни разходи и нерви. А при тези които питат нещо конкретно разводняваш темите с излишна и неверна информация. Пример: в първия си пост пишеш, че няма такъв датчик и обясняваш за маркуча на картера (аз съм написъл, че маркуча е изкаран т.е. не търся инфо за него). Във втория пишеш, че има датчик и е някъде долу (при положение, че аз съм написал в първия си пост, че е долу на блока, но не знам къде точно) и обясняваш как работят датчиците (за това въобще не съм питал, защото ми е ясна схемата на работа) при това напълно невярно.
Никой не желае да те храни и обижда. Аз не давам мнение, защото когато не съм сигурен в нещо предпочитам да не обърквам. Целта е да се замисляш повече над това, което пишеш, защото вкарваш хората, които не разбират в излишни разходи и нерви. А при тези които питат нещо конкретно разводняваш темите с излишна и неверна информация. Пример: в първия си пост пишеш, че няма такъв датчик и обясняваш за маркуча на картера (аз съм написъл, че маркуча е изкаран т.е. не търся инфо за него). Във втория пишеш, че има датчик и е някъде долу (при положение, че аз съм написал в първия си пост, че е долу на блока, но не знам къде точно) и обясняваш как работят датчиците (за това въобще не съм питал, защото ми е ясна схемата на работа) при това напълно невярно.Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”