Как се свалят
късите накрайници.
Въртях го , бих го , ритах го как ли не и не излиза.
Поправи си сам: Мех. кормилна рейка. Как?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Поправи си сам: Мех. кормилна рейка. Как?
Последна промяна от parno на Чет 29 яну 2009 19:09, променено общо 1 път.
Re: Как се сваля кормилен накрайник
С големия чук колега и щтангата.Нужен ти е още един човек едия повдига с щангата ,а другия бие с чука,не по накраиника ,а по не знам точно как се казва там дето влиза резбара на накраиника маиче е шенкел.Поне аз така процедирам може и да не е много правилно но помага.Имал съм случай да ми превърта гаиката тогава играе флекса.На моя ръждилник нищто не се отвива като хората.
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Казах ти да изчакаш до утре ама...
Поне гайката разви ли се? Пробвай със щангата?
Поне гайката разви ли се? Пробвай със щангата?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
чепкаше ме отвътре като глист да я сваля тая рейка.
утре ще помагаш.
значи излиза нагоре с яко блъскане така ли да разбирам?
защото мисля че го удрях достатъчно.
с крика го повдигах като след това скачаш от горе на главината ама тц.
утре ще помагаш.
значи излиза нагоре с яко блъскане така ли да разбирам?
защото мисля че го удрях достатъчно.
с крика го повдигах като след това скачаш от горе на главината ама тц.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Спешъл скоба и излиза като...няма да давам сравнения.Лесно излиза.Това външен кормилен накрайник предполагам...
http://www.brandsplace.com/0246-otc7315a.html
http://www.brandsplace.com/0246-otc7315a.html
Последна промяна от andro_ на Съб 24 яну 2009 13:10, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Затяга вътре конуса и зора е голям!
Най-лесно става от 2 човека, 1 щанга и 2 големи чука (по поне 750гр.)
Единия напъва със щангата.
Другия държи единия чук зад шенкела, а с другия блъска здраво!
Идеята на задния чук, с който се държи е да не отмааш шенкела при блъскането, а и при вибрациите от удара на втория той също си почуква
Трябва двата 'генерлни управителя' да действат в срещуположните страни на шенкела
Иначе това упражнение съм го правил и сам! С дясната ръка блъскам, с лявата подпирам, а със сгъвката на коляното на левия крак напъвам щангата...
ЕВаси стойката е, ама става
Най-лесно става от 2 човека, 1 щанга и 2 големи чука (по поне 750гр.)
Единия напъва със щангата.
Другия държи единия чук зад шенкела, а с другия блъска здраво!
Идеята на задния чук, с който се държи е да не отмааш шенкела при блъскането, а и при вибрациите от удара на втория той също си почуква
Трябва двата 'генерлни управителя' да действат в срещуположните страни на шенкела
Иначе това упражнение съм го правил и сам! С дясната ръка блъскам, с лявата подпирам, а със сгъвката на коляното на левия крак напъвам щангата...
ЕВаси стойката е, ама става
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами...бях застопорил болта на накрайника с крика като го бях навил на горе ....след това се качих на главината и започнах да скачам (около 85 кила съм)
ама пак не излезе.
наквасих го хубаво със спирачна течност и масълце ама тц.
утре ще я заблъскаме сериозно..
да питам в една тема.
препоръчайте ми накрайници (къси и дълги)
да не са безбожно скъпи но да са здрави.
в ауто пляс ми предложиха на МООГ някакви но дългите са 40 лв бройката а късите около 20
ама пак не излезе.
наквасих го хубаво със спирачна течност и масълце ама тц.
утре ще я заблъскаме сериозно..
да питам в една тема.
препоръчайте ми накрайници (къси и дълги)
да не са безбожно скъпи но да са здрави.
в ауто пляс ми предложиха на МООГ някакви но дългите са 40 лв бройката а късите около 20
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
колега купи си скоба, не се мъчи с бои с чука да не направиш някоя беля. там е на конус и като стегнеш гайката отдолу се получава сериозно заклинване.
подходяща скоба гледах в бриколаж в люлин 20-30 лв да беше, не си купих защото моите съм ги сменил, за качеството не знам но толкова ще ти вземат за смяна в сервиз, така че инвестицията си заслужава.
като сложиш скобата и натегаш с ключа вземи един чук в другата ръка и "помагай" подолу по болта на накраиника, и ще излезе
А ауто+ добре са те насочили MOOG
дългите са по ~38лв, късите по ~18 аз съм с такива
Успех
подходяща скоба гледах в бриколаж в люлин 20-30 лв да беше, не си купих защото моите съм ги сменил, за качеството не знам но толкова ще ти вземат за смяна в сервиз, така че инвестицията си заслужава.
като сложиш скобата и натегаш с ключа вземи един чук в другата ръка и "помагай" подолу по болта на накраиника, и ще излезе
А ауто+ добре са те насочили MOOG
дългите са по ~38лв, късите по ~18 аз съм с такива Успех
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
1. МООГ са боклуци, както и Федерал Могул, Вема /от по 120-150 лв/. На 155 цата предните носачи от посочените марки изкарваха едва 15-18 000км. Сложих Аз Метал/75лв/ . измина над 20 к км и я продадох без да тропат.
2. Вадене - маслен крик да напъва накрайника Преди това пръскане с WD 40 или спрей за ръжда на Ден Бравен / със зелена капачка/
3. 2 чука - 1 я 5кг и др по малък. По-малкия се поставя на мястото където е запресован накрайнка и с големия се нанася рязък удар. Важно е с крика да се държи накрайника напънат за вадене.
след 1-2 удара се отлепва
4.Друг начин е да се нагрее запресовката с оксижен / не препоръчвам газова горелка има по-широк пламък/ >КЪм дългия наклрайник се навива парцал намокрен с вода за да се сваля температурата.От огъня ръждата изгаря.Накрайника и така е за смяна.
5. Има 1 спрей на Локтайт - замрази и освободи. Замразява до - 40 градуса уж.Пробвал съм не е дал добър резултат.
Ре Турска фирма е. Има представители в Асеновград. Във Варна имат магазин точно с/у Автогарата .Малко по нагоре/ към Летишето/ след подлеза. Имам тел ама са на работа
Абе днес да не е ден за ремонт???
Днес сменях машинка за стъкло на предна лява врата, вадих ключалка на багажник и накрая установих, че пръскалката на задния джам пак е запушена 
2. Вадене - маслен крик да напъва накрайника Преди това пръскане с WD 40 или спрей за ръжда на Ден Бравен / със зелена капачка/
3. 2 чука - 1 я 5кг и др по малък. По-малкия се поставя на мястото където е запресован накрайнка и с големия се нанася рязък удар. Важно е с крика да се държи накрайника напънат за вадене.
след 1-2 удара се отлепва
4.Друг начин е да се нагрее запресовката с оксижен / не препоръчвам газова горелка има по-широк пламък/ >КЪм дългия наклрайник се навива парцал намокрен с вода за да се сваля температурата.От огъня ръждата изгаря.Накрайника и така е за смяна.
5. Има 1 спрей на Локтайт - замрази и освободи. Замразява до - 40 градуса уж.Пробвал съм не е дал добър резултат.
Ре Турска фирма е. Има представители в Асеновград. Във Варна имат магазин точно с/у Автогарата .Малко по нагоре/ към Летишето/ след подлеза. Имам тел ама са на работа
Абе днес да не е ден за ремонт???
Последна промяна от kris11 на Съб 24 яну 2009 18:38, променено общо 4 пъти.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като цяло накрайника се вади с бой.
мислих че има някакъв чалъм защото не искаше да се вади колкото и да го бих.
а тези АС метал къде се намират.
мислих че има някакъв чалъм защото не искаше да се вади колкото и да го бих.
а тези АС метал къде се намират.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Smoke,вземи си скобичка за целта,12лв-китайска на Евромастер,не е нещо кой знае колко качествено,но върши безотказна работа,днес я ползвах за пореден път-перфектно извади накрайниците.При обратния монтаж ще трябва да вкараш ударно(гумен чук) накрайника в шенкела,да заклини конуса, иначе няма шанс да завиеш самозаконтрящата гайка(НОВА!)
- zwjar_na_putq
- Автомобил:
- Двигател:
вземи скоба, не се излагай.
Не струа кой знае колко, а няма да удряш като идиот. Все пак колата си е твоя
После трябва да внимаваш като сваляш гайките дето държат рейката. Снабди се с хубави инструменти и меко одеяло да лежиш/ хехе/ . Бая зор е особено в студа
Не струа кой знае колко, а няма да удряш като идиот. Все пак колата си е твоя
После трябва да внимаваш като сваляш гайките дето държат рейката. Снабди се с хубави инструменти и меко одеяло да лежиш/ хехе/ . Бая зор е особено в студа
Чесно казано не знам точно как се сменя накрайник, но знам, че за около 20мин. ми свалиха стария и сложиха новия, без големи чукове, праскане като хамилин и т.н.т.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Е, айде нека и 1час да е с цигарите,3 резби има да се отвият и навият,малко WD40 да се пръсне,хубаво ключе за контра на кормилната щанга,може и да не си под колата-при свалена гума све ти е пред очите-ще поклечиш малко и готово
- simon
- Автомобил: Hyundai Tucson
- Двигател:
С MOOG съм от 10 хиляди км левия си е тръгнал вече,но пък сякаш бяха по-евтини от Ауто Плюс ги взех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”