Масло за хидравликата на голф3
- Marty_boy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Масло за хидравликата на голф3
Колеги бихте ли ме посъветвали каква марка масло да си взема за хидравликата(цени ако знаете също) и пречи ли ако долея вместо да го сменя цялото?
Благодарности!!! 
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Когато взех Голфа /Г 3/ оригиналното казанче на хидравликата изпускаше в снадката м/у долната и горната част с гърловината. Нивото беше винаги на половин милиметър под минимума. Намерих втора употреба в София - 50 лв. Ново - 92 лв., но нямат на склад. Взех втора употреба от Джета за 10 лв. /на Толедото е такова/, направих му планка за монтирането и я боядисах. Сипах до максимума на новото /за мен/ казанче течност на Кастрол - по спомени 12 лв./литър. Има минимално смесване м/у стара и нова течност, въпреки че изсмуках старата до където можах. Държанието на волана е същото /добро/, но вече е доста по-тихо, дори ако за момент навиеш до упор. Карам така вече 20 000 км. - НИКАКВИ проблеми. Дано и в бъдеще да няма...
- perry
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Масло за хидравликата на голф3
Marti написа:Колеги бихте ли ме посъветвали каква марка масло да си взема за хидравликата(цени ако знаете също) и пречи ли ако долея вместо да го сменя цялото?Благодарности!!!
и да долееш не е страшно,вземи си валволин много е добро.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Масло за хидравликата на голф3
приста ойл АТФ ,мисля 4е струваше около 8лв за литър и е перфектно аз съм със такова и нямам никви ядове,1 л ще ти стигне да го сменишMarti написа:Колеги бихте ли ме посъветвали каква марка масло да си взема за хидравликата(цени ако знаете също) и пречи ли ако долея вместо да го сменя цялото?Благодарности!!!
Marti написа:Но моето масло е зелено в казанчето и ако долея чевено примерно на Састрол нема да е готино за помпата май?
по нагоре съм ти пуснал линка към темата, която аз бях отворил когато имах този проблем.
Хидравличната течност е G 002 000 - зелена. В унитраде е около 40 лв. а аз купих същата от магазина на Шкода за 24 лв.
Има различни мнения за това дали може да се смесва. В сервиза не посмяха на тяхна отговорност да я смесят с червена. За това си купих зелена.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
ila написа:аз не стигнах до там. разкачих само маркуча от тръбата за охлаждане, но от там не изтече всичко. Сигурно в сервиза на МЕИ-то ще ти е източат цялата.
Аз разкачих единия маркуч дето влиза в казанчето и я източих от там. После надух същия маркуч с уста и доизточих остатъка.
Кофитито беше че после не пожела сама да се обезвъздуши с въртене на волана. Наложи се да подухна пак с уста въпросния маркуч за да поогна на помпата. Ся кат съ замисля с тия умения нямаше да си знам парите ако се бях родил женско...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”