Десен стоп на Голф 3 не приема никакви светлинни сигнали ?
Десен стоп на Голф 3 не приема никакви светлинни сигнали ?
Здравейте, Колеги! Наскоро и аз се присъединих към семейството на Голф, но възникна малък проблем. Десният ми стоп не приема никакви светлинни сигнали - нито мигач, нито габарит, нито стоп светлина, нито задна светлина. Всички други светлини си работят. Почти съм убеден, че не е от бушоните понеже проверих абсолютно всички. Ако имате някакви идеи и предположения ще съм Ви благодарен да споделите.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Десен стоп на Голф 3 не приема никакви светлинни сигнали ?
Захранването на десният стоп идва от левият(колкото и странно да ти звучи)
Виж да не е откачена или окислена буксата,а маса има ли стопа 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Махаш капака на левия стоп (оттам се захранва и десният). На нея има една голяма букса с много кабели по нея. Почисти я, виж дали няма окислени крачета и дали самата букса не е повредена (моята се беше стопила частично поради искри в резултат на лош контакт). Много е вероятно проблемът да се крие именно в тази букса.
- vladostp
- Автомобил: Golf3
- Двигател: ABS
със сигурност не е от бушона, та той е един за двата стопа. нещо в жиците е проблема. мен примерно преди малко ми се случи нещо мн странно - паркирам си с десен мигач гася колата,изключвам фаровете, но забравям мигача включен, слизам и гледам десните габарити светят. извод според мен старата инсталация, на ина4е младите наши голфчета се побърква. наи-добре отиди при някой, който разбира да погледне жиците. успех
Благодаря Ви много! Веднага слизам да проверя този вариант, който звучи много възможен. А искам да ви питам някой слагал ли е гуми 195/55 на 15ки? И ако да, опират ли ?
- guzarin
- Автомобил:
- Двигател:
vladostp написа:със сигурност не е от бушона, та той е един за двата стопа. нещо в жиците е проблема. мен примерно преди малко ми се случи нещо мн странно - паркирам си с десен мигач гася колата,изключвам фаровете, но забравям мигача включен, слизам и гледам десните габарити светят. извод според мен старата инсталация, на ина4е младите наши голфчета се побърква. наи-добре отиди при някой, който разбира да погледне жиците. успех
Колега мн грешен извод си правиш. Това е един вид екстра като изгасиш от контакт и пуснеш ляв или десен мигач светват ляв или десен габарит преден и заден съответно

- vvivas_1971
- Автомобил:
- Двигател:
Колега vladostp няма нищо странно.Ако пуснеш ляв мигач на загасен двигател ще ти светнат лявите габарити-това ти са светлинте за паркиране.Идеята е когато паркираш някъде на тъмно и искаш да оставиш колата на габарит,пускаш само външните габарити,та да ти харчи по-майко ток
И като отваряш вратата трябва да ти писка зумерчето

Благодаря много за помоща! Въпреки, че не беше от окислена букса или прекъснат кабел, ако не бяхте ми казали да ги проверя тези работи никога нямаше да махна сички мокети и раоти отзаде и да видя, че просто буксата някъде по пътя на кабелите е разкачена

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”