Нормално ли е самолети да минават на 200 метра над жилищните

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Нормално ли е самолети да минават на 200 метра над жилищните

Мнениеот Spectre™ » Нед 25 яну 2009 14:32

сгради, даже и по ниско... През деня, през ноща все едно съм до летището... през 20 -30 минути минават и половината нямат заглушители... това се случва и през ноща, но по рядко.., но е достатъчно, за да събуди половината квартал.... всичко бучи трещи.. все едно земетресение има... :evil: :evil:

П.П говорим за центъра.. :arrow: Халите и в тоя район... :|

Не знам дали има друг европейски град, в който да се наблюдава същото... самолетът да прелита над целия град и то доста ниско.. :evil: :evil: , не може да се спи.. по ангелите... :?

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Re: Нормално ли е самолети да минават на 200 метра над жилищните

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 25 яну 2009 14:39

Приятелю,тук при нас (Подуяне) минават малко над покрива...Така,че има и по-зле от теб.Наистина минават доста близо :shock

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Нед 25 яну 2009 15:02

Казвам 200 метра, но съм сигурен, че са по малко... и въпреки, че съм със 5 камерна алуминиева дограма и вътрешна и външна изолация... и би трябвало шума отвън да е доста намален.. вътре в стаята не се стои като прелети над нас.., а лошото е че стават повече и на по често... :shock , вече знам разписанието на всички самолети.. да му се невиди.. :079:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 25 яну 2009 15:08

принципно не е нормално
приципно не са 200 метра инак нямаше да имаш прозорци
всичко зависи от положението на пистата и на къде духа вятъра.
Варна лятото пред деня каца от към морето и съответно прелитат над града. Аз живея на 3-4 км от летището и определено не минават на 200 метра височина.
Принципно имат разни системи за намаляне на шума, ама това са по-новите само. За старите Руски ИЛ с по 4 двигателя това не важи... Наркоманчетата се научиха да дебнат кога мине ИЛ-ката седят и се ослушват, коят кола не за свири алармата, значи няма такава :) :) :)

У запада, където са могли са направили летищата доста отдалечени от града, за да не си пречат. Където не са могли кацат в реките! :)

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Нед 25 яну 2009 15:15

stoqn_g60 написа:Приятелю,тук при нас (Подуяне) минават малко над покрива...Така,че има и по-зле от теб.Наистина минават доста близо :shock

Живея в Сухата Река вече 20 години.... :shock Свиква се и не се забелязва след известно време,но през деня кацат и излитат точно през 5 минути,ако се заслушаш,загледаш и т.н. :shock :shock

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 25 яну 2009 16:42

Мдам и аз съм в тоя квартал и самолета минава точно над съседния блок. Сега са сравнително тихи. Като малък си запушвах ушите, защото иначе боли... Иначе съм свикнал - вибриращи прозорци, пищящи аларми. Кой идиот е проектирал летище във вътрешността на София....поздравявам майка му. Просто можеха да го направят на 10км от София, ма пък магистрала трябва да правят, друго си е да гепят няколко ниви във Враждебна и да го направят там.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 25 яну 2009 16:53

theultimate написа:Кой идиот е проектирал летище във вътрешността на София...

Германко е бил! Друг е въпроса дали после квартали около летището е било одачно да се строят там :)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 25 яну 2009 16:56

Когато е било проектирано, целата е била сръбската артиляерия да не мможе да го достига. Божурище е било в обхвата й.
Тогава София е била доста далеч от сегашното летище.

Потребителски аватар
murzelamka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот murzelamka » Нед 25 яну 2009 17:19

Съвсем на скоро и аз мислех над същата тема. Както повечето самолети минават над половината град, и то толкова ниско,
при евентуална повреда или нещо... не ми се мисли какво може да стане. :|

Потребителски аватар
stoqn_g60
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 25 яну 2009 17:21

murzelamka написа:Съвсем на скоро и аз мислех над същата тема. Както повечето самолети минават над половината град, и то толкова ниско,
при евентуална повреда или нещо... не ми се мисли какво може да стане. :|

Е по тази логика и ако летят на няколко км над някой град,и недай си Боже се повреди ...

Потребителски аватар
addicted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addicted » Нед 25 яну 2009 17:49

theultimate написа:Мдам и аз съм в тоя квартал и самолета минава точно над съседния блок. Сега са сравнително тихи. Като малък си запушвах ушите, защото иначе боли... Иначе съм свикнал - вибриращи прозорци, пищящи аларми.

Така е колега,свиква се.Аз съм в Хаджи Димитър и също гледам как самолетчетата прехвърчат над съседния блок.Ама вече не ми прави впечатление... :screwy

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 25 яну 2009 17:54

R@do написа:Когато е било проектирано, целата е била сръбската артиляерия да не мможе да го достига. Божурище е било в обхвата й.
Тогава София е била доста далеч от сегашното летище.
:да:
...а са го боцнали точно там заради мъглите.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Нед 25 яну 2009 17:57

Просто се чудех толкова ли няма друго място от което да захождат, за кацане. Трябва ли да минават през половината град, да не говорим че повечето не отговарят на европейските стандартите за шум.. едни самолети въобще не се чуват.., други направо ми тресат леглото.. :shock

Темата я пуснах, защото миналата нощ не знам какво прелетя отгоре.., но подскочих и помислих че има земетресение, и взех да се обличам за да бягам, :lol: това не е първият случай в който се случва... :screwy :049: :предавам се

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 25 яну 2009 18:07

Aз пък не съм виждал самолет от 7-8 години,тука няма такива атракции :)

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Нед 25 яну 2009 18:14

Аз пък живея на самото Летище :mrgreen: ,но отстрани на пистата и не ми минават над блока. Тука съм се родил и вече 33 години живея на Аерогарата.Както каза колегата по нагоре , Летището когато е строено от Немците първо е направено нарочно на това място ,и второ е било доста далеч от София.Едно време беше доста по зле с старите руски машини и турбовитловите АН. Сега е направо цвете , и дори такива самолети вече не кацат на Летище София.Принципно захода е от към Пловдив , но естественно има значение и посоката на вятъра. В момента заради чартърите е по натоварено и има доста полети и през ноща , но до края на месеца това приключва така че споко.След този период нещата са по нормални. По принцип в всички западни градове вече е така, в Берлин има 3 летища в града :wink: , в Виена летището и то е в града вече. Просто инфраструктурата се променя и няма как да е, никой няма да премести Летище заради блокове застроени в близост. Пък и замислете се къде на друго място около София може да има международно летище.... ами няма такова. В момента новата полоса е продължение на старата и стига почти до околовръсното шосе , така че нещата са доста по добри в сравнение с минали години.Самолетите са доста по модерни и не могата да се сравняват изобщо с старите Руски бръмчалници.Аз лично съм свикнал и не ми правят впечатление , но примерно нощните рацери ме дразнят яко :x

Върни се в “ОФФ-Топик - други”