Колата имаше проблем с паленето на студен двигател, смених всичко което ми казаха че може да е от него. Последно смених (на сервиз) гумените уплътнения които са отгоре и отдолу на всмукателните колектори (intake manifold) - сега колата почна да придърпва когато я настъпя все едно се задръства и изведнъж тръгва , отделно е много тромава.
Golf 4 , 1600 sm2, 1998 год, бензин , двигател AKL
П.С. колекторите са дупчени за газов инжекцион и после са запушени (махната е газовата)
Колата придърпва след пипане на всмукателния колетор[Решено]
-
askin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата придърпва след пипане на всмукателния колетор[Решено]
Последна промяна от askin на Нед 08 фев 2009 23:17, променено общо 1 път.
Re: Колата придърпва след пипане на всмукателния колетор- Голф 4
Колега, закачи я на VAG-COM. Направи и тестове на място и в движение. Би трябвало да си покаже. При мене беше така, смених само долните уплътнения (всмук.колектор-глава) и всичко заспа. Успех!
-
askin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тони - незнам вече какво да правя, твоите долни уплътнения с крушовидна форма ли бяха. Моите на ЕТКА7 изглеждаха кръгли ама след като свали майсторчето и се видя че са със тази странна форма. между другото ти ми каза че се сваля по специален начин - оня сваляше квото му падне т.е подред и квото ги държи. Възможно ли да има някакво обезвъдушаване т.е да ми е влязло някъде въздух (и цирукила) когато се сглобява-разглобява...незнам какво може да е...мисля си да взема нови входящи колектори (ненадупчени)...дайте идея....Скоро ще пробвам с Ваг Ком....
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Клапата. Провери дали работи клапата за въздух, дето е в горната половина на всмукателния колектор. Управлява се от един електромагнитен клапан и вакум. Служи при рязко подаване на газ да притваря леко притока на въздух. Щом колата е била с газова, най-вероятно е това. Обикновено пишман газаджиите режат този клапан и игнорират действието му. Пък и симптомите дето описваш са точно такива.

Не е необходимо да разглобяваш колектора. Като махнеш горната кора на двигателя погледни от лявата страна, малко зад снадката на двете половини на колектора. Там ще видиш и клапана и вакумите и лостовата система. Провери всичко по ред. Закачена ли е буксата на клапана. Има ли изваден маркуч от вакумите. Рамото на лостовата система на клапата движи ли се свободно на ръка ... Възможно е и да е преработена леко инсталацията там, защото при работа на газ клапата не трябва да работи, та някъде през реле да е скъсан един от двойката кабели към електромагнитния клапан.
Не е необходимо да разглобяваш колектора. Като махнеш горната кора на двигателя погледни от лявата страна, малко зад снадката на двете половини на колектора. Там ще видиш и клапана и вакумите и лостовата система. Провери всичко по ред. Закачена ли е буксата на клапана. Има ли изваден маркуч от вакумите. Рамото на лостовата система на клапата движи ли се свободно на ръка ... Възможно е и да е преработена леко инсталацията там, защото при работа на газ клапата не трябва да работи, та някъде през реле да е скъсан един от двойката кабели към електромагнитния клапан.
-
askin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
така както си го обяснил трябва да видя номер 1 от качената от тебе графика нали?
мерси много за помощта, ще пиша като поотворя капака
мерси много за помощта, ще пиша като поотворя капака
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Бъркаш. Трябва да провериш номера 18 и 19, както и разните му там вакумчета 22 и 23. А иначе самата клапа 15 е вътре и съм я боядисал в червено.
В нормално положение стои отворена. Когато подадеш рязко газ на ел. клапана 19 компа му подава ток, същия отваря и един вакум издърпва мембраната 18, която посредством лостова система притваря клапата, защото в този момент на двигателя му идва в повече въздуха и ако не сработи започва да "мисли".
Не съм сигурен, но май тази щуротия я има само на AKL.
В нормално положение стои отворена. Когато подадеш рязко газ на ел. клапана 19 компа му подава ток, същия отваря и един вакум издърпва мембраната 18, която посредством лостова система притваря клапата, защото в този момент на двигателя му идва в повече въздуха и ако не сработи започва да "мисли".
Не съм сигурен, но май тази щуротия я има само на AKL.
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Уплътненията са кръгли, когато са нови, но улеите в които се слагат наистина са с крушовидна форма. Просто, при поставянето им си влизат перфектно и си заемат необходимата форма. Виж с ваг-ком за грешки, няма смисъл от догадки.
Последна промяна от kickd0wn на Вто 27 яну 2009 8:30, променено общо 1 път.
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:Клапата. Провери дали работи клапата за въздух, дето е в горната половина на всмукателния колектор. Управлява се от един електромагнитен клапан и вакум. Служи при рязко подаване на газ да притваря леко притока на въздух. Щом колата е била с газова, най-вероятно е това. Обикновено пишман газаджиите режат този клапан и игнорират действието му. Пък и симптомите дето описваш са точно такива.
Нали прочете, че става въпрос за газов инжекцион, а не за обикновена газова ?
Долните уплътнения са кръгли (окръжност). Формата на жлеба на колектора е крушовидна. Хващай VAG-COM-a за ушите и действай. Направи и някой LOG- на място и в движение (група 12), с различни обороти и натоварване. Пък после ще му мислим. Откачахте ли дросел-клапата или акумулатора по време на ремонта? Ако "ДА", адаптирахте ли после клапата?
-
askin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тони - не сме откачали акумулатора или дросел клапата. Само тези кабелчета дето пречеха за свалянето и слагането на колекторите. Сега да махна ли на акумулатора клемата за 5-10 мин? Аз Ваг-Ком сигурно ще изчакам защото мойто приятелче го е дал на друг за неизвестно време - аз сигурно ще си купя лаптоп и кабел до 2-3 седмици. Впрочем има за 45 и един за 120 лв ти с кой си? по скъпия поддържа по нова версия на софтуера и пълни възможности на програмата....поне така пишат
Мерси
Мерси
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
В ebay има за по $15 с включена доставка кабели. Тия в България са същите, но с подобаваща надценка разбира се.
Работя с версия VAG-COM Release 311-2, а кабела си го направих сам. Вършат ми работа.
-
askin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kickd0wn написа:В ebay има за по $15 с включена доставка кабели. Тия в България са същите, но с подобаваща надценка разбира се.
Някой ще си поръчва ли скоро и аз да се включа
-
askin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pedalchobaba написа:Клапата. Провери дали работи клапата за въздух, дето е в горната половина на всмукателния колектор. Управлява се от един електромагнитен клапан и вакум. Служи при рязко подаване на газ да притваря леко притока на въздух. Щом колата е била с газова, най-вероятно е това. Обикновено пишман газаджиите режат този клапан и игнорират действието му. Пък и симптомите дето описваш са точно такива.
колега газаджиите са ми извадили кабелчето дето си показал на снимката, сега разглобихме всичко , можете ли да кажеш откъде му идва кабела?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Не мога да те разбера какво питаш.
По принцип то е една букса с два кабела. Мисля, че жълточерен и жълточервен. Върви заедно със снопа на буксите за дюзите. Излиза от онзи квадратния профил, пласмасарката и се включва в клапана.
Сега вече е тъмно. Утре може да ти го наснимам, за да го видиш.
По принцип то е една букса с два кабела. Мисля, че жълточерен и жълточервен. Върви заедно със снопа на буксите за дюзите. Излиза от онзи квадратния профил, пласмасарката и се включва в клапана.
Сега вече е тъмно. Утре може да ти го наснимам, за да го видиш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”