Не мога да регулирам десния фар на Пасата (B4) - или нещо се е запекло, или има нещо счупено. Фарове правят ли се или направо да търся нов? Искам да сложа ксенон след това. Оглеждам се и за нови фарове, но всичко е от сорта на Depo - общо-взето мненията са противоречиви.
Ако имате опит с майстори, препоръчайте някой добър в София. Ако пък сте сменили фаровете, споделете впечатления - особено как работят с ксенон. Съжалявам, ако някой е писал вече по темата, но търсачката ми дава всички резултати, съдържащи ключовите думи, без да изважда само комбинацията от тях.
Препоръчайте добър майстор за ремонт на фарове
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Препоръчайте добър майстор за ремонт на фарове
да ти кажа личните ми впечатления от депото са много добри светят супер
- Dan4o
- Автомобил: Golf VII Highline
- Двигател: 2.0 TDI DSG
- Контакти:
Сложил си Depo и после ксенон? Ако да, какъв тип са фаровете - с лупи?
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Dan4o написа:Сложил си Depo и после ксенон? Ако да, какъв тип са фаровете - с лупи?
не сложиш си депо на ситроена и светят супер не съм слагал ксенон понеже няма нужда осветяват страхотно .Фаровете са така наречените "кристални" саксо след 2001 година
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм си с оригиналните фарове,сложих ксенона и пред мен вече е ден.По въпроса за фаровете мога да те посъветвам как да ги регулираш:
1.отваряш капака
2.отиваш при десния фар и гледаш откъм калника за една малка дупчица отгоре на фара (голяма колкото да влезне отвертка в нея),вижда се една зъбчатка
3.палиш фаровете и заставаш срещу стената
4.бъркаш в дупката с отвертката (права) и започваш да въртиш (на ляво или дясно),за да видиш на къде ще се мръдне светлината(нагоре или надолу)
5.като устанавиш на къде е надолу си го регулираш колкото ти е нужно
Ти явно си въртял другата врътка,която е за регулиране на фаровете за настрани колко да светят
П.С.Ако си някъде около Младост звънни един телефон и ела да ги оправим (все пак ако е възможно де),но си мисля че ще е възможно
1.отваряш капака
2.отиваш при десния фар и гледаш откъм калника за една малка дупчица отгоре на фара (голяма колкото да влезне отвертка в нея),вижда се една зъбчатка
3.палиш фаровете и заставаш срещу стената
4.бъркаш в дупката с отвертката (права) и започваш да въртиш (на ляво или дясно),за да видиш на къде ще се мръдне светлината(нагоре или надолу)
5.като устанавиш на къде е надолу си го регулираш колкото ти е нужно
Ти явно си въртял другата врътка,която е за регулиране на фаровете за настрани колко да светят
П.С.Ако си някъде около Младост звънни един телефон и ела да ги оправим (все пак ако е възможно де),но си мисля че ще е възможно
- Dan4o
- Автомобил: Golf VII Highline
- Двигател: 2.0 TDI DSG
- Контакти:
Благодаря за съветите. Лятото сменях карета в ХЕЕД и ги помолих да погледнат и фаровете, но те също казаха, че нещо се е запекло и не може да се върти. Преди време под предницата изпадна едно бяло зъбчато колелце, пластмасово - та се чудя дали пък не е от фара? Ако му липсва някой чарк, дали може да се направи? Затова се оглеждам за майстор, който се занимава основно с това.
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Напълно е възможно да е то,затото зъбчатото колелце за регулирането на фаровете (за височината) е бяло.Погледни там където ти казах и ще разбереш.
Успех!
Успех!
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”