Здравейте , имам странен проблем с оборотите , на свободен ход при загряла кола падат до 400 оборота или се местят от 650 до 400 , а понякога колата гасне , забелязох също така , че когато пусна фаровете и/или и вентилатора на парното оборотите падат итот 650 оборота стават 500-550
Може ли някой да ми помогне със съвет ?
проблем обороти АЕЕ 1,6 - 75 к.с
- guzarin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем обороти АЕЕ 1,6 - 75 к.с
Колега със същия двигател съмимал същите проблеми оказа се проблема в стъпковото моторче беше зацапано и компа правеше грешки отиди на някой по добър сервиз и ги питай да ти го почистят ама качествено не само да свалят дросела и да го понапръскат със спрей некаф си и да ти паднат маслените работи а по възможност да си го разглобят и почистят както си трябва на мен ми взеха 80 лева за това, но съм доволен нямам никакви проблеми сега. А първоначалния майтор на който отидох ме прати да си копувам нова дроселова клапа която е 350 лв втора ръка и по 680-750 нова.
-
- Автомобил:
- Двигател:
това с чистенето на стъпковото моторче е замазване на положението,ако изобщо стане.трябва си ново.мисля че е около 100лв
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
няма такова нещо стъпково моторче.
Дроселовата клапа и да я разглобиш изглежда като нова. Надират се 2те писти по които се трият 2 та плъзгача. Дори и пистите да не сиглеждат надрани и с лупа пак има проблеми.
Компа -магнети Марели не се сработва с дроселовата клапа - немсо производство.
като се запъне няма обучение на клапата - като магаре на мост не ще и не ще.
пробвал съм адаптация с Vag COM и с Адия - не та не ,няма оправия- компа ли толкова тъп клапта ли не знам.
Преи нколко месеца проблема с адаптацията на клапата го реших по български начин. След многократни безуспешни опити за адаптация с горнитен програми и бях вбесен откачих на работещ двигател буксата към клапата 2-3 пъти. загазих, запалих и
я взе , че да възприема обучение.
Не смея да кажа , че е Ок да не се скапе пак работата - засега държи.
Дроселовата клапа и да я разглобиш изглежда като нова. Надират се 2те писти по които се трият 2 та плъзгача. Дори и пистите да не сиглеждат надрани и с лупа пак има проблеми.
Компа -магнети Марели не се сработва с дроселовата клапа - немсо производство.
като се запъне няма обучение на клапата - като магаре на мост не ще и не ще.
пробвал съм адаптация с Vag COM и с Адия - не та не ,няма оправия- компа ли толкова тъп клапта ли не знам.
Преи нколко месеца проблема с адаптацията на клапата го реших по български начин. След многократни безуспешни опити за адаптация с горнитен програми и бях вбесен откачих на работещ двигател буксата към клапата 2-3 пъти. загазих, запалих и

Не смея да кажа , че е Ок да не се скапе пак работата - засега държи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”