Ключ дубликат
- lavidaloca
- Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
- Двигател:
Ключ дубликат
Здравейте колеги! Преди няколко дни ми се прииска информативно да проверя за колко пари ще ми направят дубликат на оригиналният ключ, тъй като от доста време насам ми се иска да имам няколко ключа. Оказа се обаче, че е с чип и цената е 140лв. Реално ли е това и има ли по-ефтин и също толкова ефикасен начин 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Ключ дубликат
реално е , без чип не можеш да запалиш 

- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
С други думи ключ без програмиран чип е все едно нямаш нищо.
Има няколко теми такива. Ако се интересуваш подробно потърси ги. Цените са високи заради чипа за имобилайзера.
Най-евтино е да си свалиш пин кода да си го имаш. Ако ти потрябва действително, тогава даваш паричките, но трябва и да имаш ключ разбира се (непрограмиран - т.е. без програмиран чип).
Има няколко теми такива. Ако се интересуваш подробно потърси ги. Цените са високи заради чипа за имобилайзера.
Най-евтино е да си свалиш пин кода да си го имаш. Ако ти потрябва действително, тогава даваш паричките, но трябва и да имаш ключ разбира се (непрограмиран - т.е. без програмиран чип).
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Тия с чиповете, доколкото знам, са два вида - обикновен чип и програмируем (или нещо такова). 140 лв ми бяха казвали за този от сложния вид. Виж твоя какъв е - т.е. питай и на друго място!
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
За каква кола е тази циФра 140? Аз си изкарах за 70лв. копие на ключа с чип за Пасат В4, същото като Венто и Голф 3.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Може би твоят е бил от по-обикновените с чип! Те тия от 140 лв не ги правят навсякъде. Имам колега с Поло 96 г. ключът му е от обикновените с чип - 70 лв, а моето 98 г. се оказа от по-сложните - 120 лв (с някаква отстъпка).
- ABSOLUT
- Контакти:
Еми ето това ми е ключа, чипа влиза от към халката на ключа и се затваря с червеното "чепче", което се вижда на снимката. Да не би твоя ключ да е от следващите, с другия тип назъбване (като на Голф 4 и Бора и Пасат В5) и за това да искат двойна цена?

- varkulaka
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също съм разпитвал за дубликат на ключ който е като на колегата ABSOLUT и цената е 70 лв. Ако и твоят е същият като неговия по добре провери на друго място
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
ABSOLUT написа:Еми ето това ми е ключа, чипа влиза от към халката на ключа и се затваря с червеното "чепче", което се вижда на снимката. Да не би твоя ключ да е от следващите, с другия тип назъбване (като на Голф 4 и Бора и Пасат В5) и за това да искат двойна цена?
Точно така! Май от вида на металната част идват разликите в модела. Моя е правоъгълен ключ с разни пътечки по него...
- ABSOLUT
- Контакти:
leavon написа:Точно така! Май от вида на металната част идват разликите в модела. Моя е правоъгълен ключ с разни пътечки по него...
Според мене няма логика, защото разликата в металните части не е съществена, т.е. изглеждат наистина различно, но изработката и на двете е еднаква. Може би каналчетата по твоя ключ се правят на друга машина, която е по-по- нещо си. А за чиповете съм почти 100% сигурен че са еднакви и за двата вида ключ. Нали това твоето Поло (6Н) се произвежда от 1994 до 2000 година и мисля че първите екземпляри от 94, 95, 96 година са със стария ключ, като моя.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ABSOLUT написа: А за чиповете съм почти 100% сигурен че са еднакви и за двата вида ключ.
Не са еднакви чиповете.При Поло 6Н са 3 вида като за фиксирания цената навсякъде върви околко 70лв(говоря за София) а другите два вида са криптирани се правят за по около 150лв.Цената на ключа не се формира само от тип на ключа/чип в него/изработка,а и от още други субективни фактори.

- ABSOLUT
- Контакти:
Vladko написа:Не са еднакви чиповете.При Поло 6Н са 3 вида като за фиксирания цената навсякъде върви околко 70лв(говоря за София) а другите два вида са криптирани се правят за по около 150лв.Цената на ключа не се формира само от тип на ключа/чип в него/изработка,а и от още други субективни фактори.
Мерси Владо, сега вече ми стана ясно.
А този криптиран код, имаш предвид че е скачащ ли, т.е. различен за всяко палене на колата?
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И е променящ се и е криптиран(не се вижда в реален вид)Това става въпрос за променящата се част от кода-иначе има и твърда част която е ОК за четене но дава обща информация.
- aylin78
- Автомобил:
- Двигател:
аз искам да направя дубликат на този клю4 за поло 2001,6те се опитм да пусна снимката ако някои има информация каде и как и колко да пише
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”