...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 16:59, променено общо 1 път.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: заеми?
ОББ или ЦКБvw_golf_2_Memphis написа:пичове ако трябва да теглите заем как постъпвате?
от коя банка е най-добре?с най добри условия...
студентски може също...
за около 1000-1500лв става дума...
П.П за колко време ще го погасяваш ,не може ли да вземеш от некой приятел по добре

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами пускаш се по сайтовете на банките, в 99% от тях имат калкулатори...
и калкулираш
Сметаш.. питаш по телефона.. за всякакви такси комисионни, допълнителни такси и прочее...
процентите които ти обявяват не ги бръснеш за слива...
твоята цел е :
трябва да взема толкова X пара.
това е равно на Н брой вноски по У лева = Н*У = сумата която връщаш
тънкости:
-такса управление
-такса разглеждане на кредит /ако те откажат не я връщат/
-такса предсрочно погасяване или % върху върнатата предсрочно сума
някой банки вземат по 1 лв/месечно за поддръжка на разплащателна сметка
за тези преференциални лихвени % първата или втората година по абсолютно същият начин.
Условия при теб.. за да ти се намали % на който вземаш кредита
-добра заплата /служ. бележка от работодателя за ОФИЦИАЛНА заплата/
-да нямаш издънки в същата банка поне
-евентуално може и поръчители да трябват...и те трябва да отговарят на условията...
абе с две думи:
гепваш телефона, клавиатурата и почваш - Нета / телефона..
като за старт:
http://banks.dir.bg/b.php?i=all
и пропуснах да кажа + е да ти е наблизо гишето на банката като ходиш да си плащаш лептата.. или да има къде да паркираш
и калкулираш

Сметаш.. питаш по телефона.. за всякакви такси комисионни, допълнителни такси и прочее...
процентите които ти обявяват не ги бръснеш за слива...
твоята цел е :
трябва да взема толкова X пара.
това е равно на Н брой вноски по У лева = Н*У = сумата която връщаш
тънкости:
-такса управление
-такса разглеждане на кредит /ако те откажат не я връщат/
-такса предсрочно погасяване или % върху върнатата предсрочно сума
някой банки вземат по 1 лв/месечно за поддръжка на разплащателна сметка
за тези преференциални лихвени % първата или втората година по абсолютно същият начин.
Условия при теб.. за да ти се намали % на който вземаш кредита
-добра заплата /служ. бележка от работодателя за ОФИЦИАЛНА заплата/
-да нямаш издънки в същата банка поне
-евентуално може и поръчители да трябват...и те трябва да отговарят на условията...
абе с две думи:
гепваш телефона, клавиатурата и почваш - Нета / телефона..
като за старт:
http://banks.dir.bg/b.php?i=all
и пропуснах да кажа + е да ти е наблизо гишето на банката като ходиш да си плащаш лептата.. или да има къде да паркираш

- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
Преди нова година и аз мислех да тегля кредит, много реклами, от вестници от телевизия, човек остава с впечетлението че само трябва да отидеш в банката и да си носиш по голяма торбичка за да сложиш пачките.
Та мина нова година и се започна ходенето по мъките, къде ли не ходих, цкб, обб, райфайзен, прокредит и т.н.
общо взето те гледат като полезно изкопаемо което е дръзнало смути душевният им мир. както и да е преживях го някак (само в прокредит и райфайзен бяха по любезни), след това идва изненадата с бумажщината , какви ли не дивотии искат, във всяка банка различно, то не са уверения, удостоверения, фишове, регистрации, копия от договори и общи събрания, общо взето с триста зора и с огромната помощ на моите началници и това преживях, тук идва и лекия момент на изненада че и за кредит от 2000 лв трябва поръчител, питам аз ама в рекламите е до 10 000 лв без поръчител , да ама, хъка мъка ЕС, МФВ и т.н. абе стара нформация, как стара реагирам аз то вчера го четох във вестника , е вчера е било за вчера.
е фирмата в която работя се съгласи да ми стане поръчител, подаваме документите след още един ден търчане и събиране на още уверениея, удостоверения, данъчни декларации и т.н.
Викам си разгеле утре парите са при мен. обаче не било писано да е така, навсякъде пише че до 24 часа можете да изтеглите кредита, аз лично чаках 10 (десет) дена. ни звук ни вопъл ни стон. обаждам се питам какво става, да не сте ме забравили, а те още се разглеждат докуметните, кредитни съвети ала бала портокала, обадиха се два дена по късно да ми кажат че съм одобрен и аз им теглих едни майни, то парите вече не ми трябваха.
дано да не съм ви досадил, но отново се ядосах като си спомних какво беше.
а сега малко по темата, повечето банки вече обявяват годишен процент на разходите като в това са включени всички (ама всички) разходи които са свързани с кредита, няма скрито покрито
Почти всички банки искат официалната ти заплата да се превежа по сметка при тях и те да си теглят от нея. Ако си осигурен на ниска заплата има възможност работодателяти да декларира пред банката че дефакто получаваш повече пари (което си остава конфиденциално)
Ами в заключение най изгодно ми беше на мен в райфайзен, има далавера там че след като ти е минал половината срок от кредита можеш да си го погасиш без наказателна лихва.
Може би ако си бях подал документите там щеше да стане нещо но поради други прични ги подадох в друга банка и резултата го написах по горе.

Та мина нова година и се започна ходенето по мъките, къде ли не ходих, цкб, обб, райфайзен, прокредит и т.н.
общо взето те гледат като полезно изкопаемо което е дръзнало смути душевният им мир. както и да е преживях го някак (само в прокредит и райфайзен бяха по любезни), след това идва изненадата с бумажщината , какви ли не дивотии искат, във всяка банка различно, то не са уверения, удостоверения, фишове, регистрации, копия от договори и общи събрания, общо взето с триста зора и с огромната помощ на моите началници и това преживях, тук идва и лекия момент на изненада че и за кредит от 2000 лв трябва поръчител, питам аз ама в рекламите е до 10 000 лв без поръчител , да ама, хъка мъка ЕС, МФВ и т.н. абе стара нформация, как стара реагирам аз то вчера го четох във вестника , е вчера е било за вчера.
е фирмата в която работя се съгласи да ми стане поръчител, подаваме документите след още един ден търчане и събиране на още уверениея, удостоверения, данъчни декларации и т.н.
Викам си разгеле утре парите са при мен. обаче не било писано да е така, навсякъде пише че до 24 часа можете да изтеглите кредита, аз лично чаках 10 (десет) дена. ни звук ни вопъл ни стон. обаждам се питам какво става, да не сте ме забравили, а те още се разглеждат докуметните, кредитни съвети ала бала портокала, обадиха се два дена по късно да ми кажат че съм одобрен и аз им теглих едни майни, то парите вече не ми трябваха.
дано да не съм ви досадил, но отново се ядосах като си спомних какво беше.
а сега малко по темата, повечето банки вече обявяват годишен процент на разходите като в това са включени всички (ама всички) разходи които са свързани с кредита, няма скрито покрито
Почти всички банки искат официалната ти заплата да се превежа по сметка при тях и те да си теглят от нея. Ако си осигурен на ниска заплата има възможност работодателяти да декларира пред банката че дефакто получаваш повече пари (което си остава конфиденциално)
Ами в заключение най изгодно ми беше на мен в райфайзен, има далавера там че след като ти е минал половината срок от кредита можеш да си го погасиш без наказателна лихва.
Може би ако си бях подал документите там щеше да стане нещо но поради други прични ги подадох в друга банка и резултата го написах по горе.

- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
за по-малки суми аз лично съм мега-доволен от кредитна крта ВИЗА.
имам си лимит от 1*** лева, когато ми потрябват- отивам до първия банкомат и готово. пазарувам си почти навсякъде с нея, на всяко ОМВ я приемат (резервоара винаги догоре
) таксите и лихвите не са ниски но ми идват на 40-50 лева годишно което е ниска цена за удобството. а и важи и в чужбина...
искаха ми само лична карта и да попълня 2-3 документа, после чаках 3-4 дена и отидох да си я взема.
става въпрос за ПИБ
имам си лимит от 1*** лева, когато ми потрябват- отивам до първия банкомат и готово. пазарувам си почти навсякъде с нея, на всяко ОМВ я приемат (резервоара винаги догоре

искаха ми само лична карта и да попълня 2-3 документа, после чаках 3-4 дена и отидох да си я взема.
става въпрос за ПИБ
- Stefanoz
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,аз теглих от ОББ...уж на 16%...но по-късно разбрах,че са ма праснали на 21% ...Опитай www.moitepari.bg,там ще намериш всичко което ти трябва.Дано да съм помогнал 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, понеже сумата е сравнително малка, бих ти препоръчал да се замислиш за револвираща кредитна карта. т.е. такава при която всеки месец връщаш минимална погасителна вноска (5 до 10% от стойността на кредита). Имаш 45 дена гратисен период, след който започва да тече лихва върху невърнатата част от кредита(около 2% на месец). Издаването на картата е от 3 до 5 работни дни и избягваш голяма част от бомащината и разни скрити разходи (такси за разглеждане и т.н.) Имаш 30тина лв годишна такса за обслужване, като май ПИБ издаваха без такса за първата година, след това - закриваш и си готов (е стига всичко да си погасил).
Тъй като аз работя именно в тази област, ако имаш нужда от съдействие - пиши
Тъй като аз работя именно в тази област, ако имаш нужда от съдействие - пиши
duini написа:По принцип най - евтино и удобно излиза овърдрафт по дебитната карта. Обаче трябва заплатата ти да върви по нея. Малко са обаче банките, които дават повече от 2 заплати овъдрафт. Мисля че ПИБ и Райфайзен дават повече от две заплати. Успех. Абе гнусна работа са кредитите, ама няма как
Овърдрафта е най-удачен. Аз моя съм го пуснал до 3000 лв и когато не го бутам няма лихви, ако си искам го тегля и няма месечни вноски - плащаш само лихвата и когато имаш попълваш (нямаш и наказателни за предсрочно погасяване както при потребителски) Вярно обаче, че заплатата ти трябва да се превежда там

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги за овърдрафта не сте идеално прави...
голям е процента на разходите там, и той се сключва на годишна база..
можеш да изпиташ на някой места затруднение, когато трябва да платиш целият кредит, за да ти открият нов.. само казвам..
Иначе този ГПР е поредната идиотия, с която се чудят как да залъжат клиентите...
повярвайте ми не е
тотал върнати/парите които си получил
с кредитните карти ще ви разкатаят...
-годишни такси
-наказателна сума за влизане в просрочие
-яки такси за теглене по банкомати..
-яки такси за погасяване на кредита по тях...
-Кеш бека е смешен...
въобще е прекалено рано за кредитни карти в момента в БГ...
режат ти тиквата като на прасе...
-механизмите за смятане на тези 2% месечна лихва не прави 24% годишна що .. .не знам..
Потр. кредит можеш да си намериш на 12-13%...
за тази сума...
А за скоростта на обслужване, и какво пишат и рекламират пък какво става е друг въпрос...
голям е процента на разходите там, и той се сключва на годишна база..
можеш да изпиташ на някой места затруднение, когато трябва да платиш целият кредит, за да ти открият нов.. само казвам..
Иначе този ГПР е поредната идиотия, с която се чудят как да залъжат клиентите...
повярвайте ми не е
тотал върнати/парите които си получил
с кредитните карти ще ви разкатаят...
-годишни такси
-наказателна сума за влизане в просрочие
-яки такси за теглене по банкомати..
-яки такси за погасяване на кредита по тях...
-Кеш бека е смешен...
въобще е прекалено рано за кредитни карти в момента в БГ...
режат ти тиквата като на прасе...
-механизмите за смятане на тези 2% месечна лихва не прави 24% годишна що .. .не знам..
Потр. кредит можеш да си намериш на 12-13%...
за тази сума...
А за скоростта на обслужване, и какво пишат и рекламират пък какво става е друг въпрос...
Aбе вярно че кредитните са набутка-ама аз говоря за овърдрафта по-дебитната карта където плащат заплатата ми. По-изгоден е от потребителски - поне на условията които ползвам аз. Лихвата ми е 12% годишна - по 1% на месец - да обаче о;охвяването се извършва на дневна база взависимост от ресурса които ползваш и лихвата е "ПРОСТА" има разлика между проста лихва и "СЛОЖНА" при втората се начислява и лихва върху лихвата , а при първата само върху главницата. За суми от порядъка на 2-3 хиляди е по -изгоден овърдрафта и е по-удобен. Пак казвам може да не го покриваш колкото си искаш време, като за месеца ти удържат само лихвите на използваната част и то с проста лихва. Но все пак си зависи от условията които ползваш към конкретната банка. Има учреждения и фирми които ползват към определени банки много преференциялни условия-различни от общите.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”