искам да сложа на голф 3 синхро мотор Г60 ?????? става ли ?????? кои се наема ?? и колко струва ???? МОГО МОЛЯ ДА ПОМОГНЕТЕ
П.П само да допъня колата е с мотор 18.АБС
възможна ли е операция по присаждане на .......
възможна ли е операция по присаждане на .......
Последна промяна от weimas на Съб 24 яну 2009 16:28, променено общо 2 пъти.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: операция
Оправи, моля те, заглавието и дай повече инфо
На каква кола ще го слагаш. Тя в момента синхро ли е? Донора целия ли ще е при теб? Задния диференциал и системата му за управление в час ли е?
Иначе, при достатъчно желание всичко става, но кой ще се наеме нямам идея!
При всички случаи, обаче, ако оговора на горните въпроси е 'НЕ', тази операция би струвала много!
Гое-долу колкото да си купиш цялото синхро Голфче!
На каква кола ще го слагаш. Тя в момента синхро ли е? Донора целия ли ще е при теб? Задния диференциал и системата му за управление в час ли е?
Иначе, при достатъчно желание всичко става, но кой ще се наеме нямам идея!
При всички случаи, обаче, ако оговора на горните въпроси е 'НЕ', тази операция би струвала много!
Гое-долу колкото да си купиш цялото синхро Голфче!
Re: операция
за колата в момента си е синхро и си върви много добре но искам да и сложа мотор с турбо
а за Г60 още на сам си намерил подходящ . казаха ми че ставал без проблем към моите скорости но днес ме изненадаха ча може и да не стане за това искам да попитам можели Г 60 да стане на голф 3 94год. ето снимки на мотора

Re: възможна ли е операция по присаждане на .......
Мисля че можеш да "насадиш" KR мотор на твоя.Аз лично съм се вгледал в един ABF за моя,като имаш в предвид,че съм с 2,0 115 коня AGG мАтор.Рано или късно ти идва слабичък...Доколкото знам,на 1,8 моно,кутията е с малките вътрешни карета и малкия диф.Не знам дали ще издържи на по-мощен мотор.Аз съм с Пасат-ова с големите(100мм) вътрешни карета и така си е фабрично...
ninja_1 написа:Мисля че можеш да "насадиш" KR мотор на твоя.Аз лично съм се вгледал в един ABF за моя,като имаш в предвид,че съм с 2,0 115 коня AGG мАтор.Рано или късно ти идва слабичък...Доколкото знам,на 1,8 моно,кутията е с малките вътрешни карета и малкия диф.Не знам дали ще издържи на по-мощен мотор.Аз съм с Пасат-ова с големите(100мм) вътрешни карета и така си е фабрично...
и аз така мисля но не съм сигорен кажете някои в софия кадето да отида да каже със сигорност дали става ?????
тук маи никои не знае дали е възможна замяна на двигател с друг 

- radotom
- Модератор
Мноо 'убао!
А в 'Тунинг' секцията погледна ли колко човека вече са си сменяли двигателите?!
Отговора на въпроса ти е: Всичко е възможно! Дори двигател от 'Татра' може да се вкара в Трабант!
Въшпроса е човека, дето го прави колко го пере съчмата и колко време, нерви и средства е готов да отдели!
Да! Може!
Но може да се наложи да сменяш и скорости.
Дай кода на твоята кутия и потърси дали на съответния мотор се е монтирала подобна.
Отговора на въпроса ти е: Всичко е възможно! Дори двигател от 'Татра' може да се вкара в Трабант!
Въшпроса е човека, дето го прави колко го пере съчмата и колко време, нерви и средства е готов да отдели!
Да! Може!
Дай кода на твоята кутия и потърси дали на съответния мотор се е монтирала подобна.
radotom написа:Мноо 'убао!
Да! Може!
каде да го видя номера за да го запиша

- Stef4o
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD
Така като те чета и виждам какви въпроси задаваш, по-добре дай на някой майстор, който си разбира от работата да свърши всичко......така и няма да се налага да търсиш инфо кое/как се прави и защо.Вервай ми не е толкова лесно да смениш двигател...сам.....без нужните знания.......
Та да ти е мирна главата и да не се занимаваш с глупости.........
а това дали става - както ти каза Радо - всичко става .....

- radotom
- Модератор
weimas написа:каде да го видя номера за да го запиша
В повечето постинги колегите казват да се легне под колата и да се търси плоска част на ребрата на кутията с набити на нея цифри и букви
При мен кода го имаше и на 'камбаната' - тази част, където се стикова с двигателя, отстрани.
За да се ориентираш какво трябва да търсиш: ето кодовете http://vwclub.bg/articles.php?id=5&page=3
Но Стефчо е прав! Освен желание, ще ти трябва и условия за работа, и инструменти и познания. Поне теоретични!
А иначе практическите познания се придобиват точно по този начин: Разваляш си колата и като тръгне- значи си се научил!

.:Stef4o:. написа:Така като те чета и виждам какви въпроси задаваш, по-добре дай на някой майстор, който си разбира от работата да свърши всичко......така и няма да се налага да търсиш инфо кое/как се прави и защо.Вервай ми не е толкова лесно да смениш двигател...сам.....без нужните знания.......
абе колега аз не искам сам да си го сменям

weimas написа:искам да сложа на голф 3 синхро мотор Г60 ?????? става ли ?????? кои се наема ?? и колко струва ????
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Намери Г60 мотор с инсталация и ми пиши Л.С. - мога да го направя, но трябва да видя колата преди това.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”