Как стават тия работи ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Вто 21 фев 2006 20:13

На мен веднъж ми разказаха как в един от най-големите автосалони в София си играели с километражите на колите (занимават се предимно с Мерцедес, БМВ и нагоре) и ги докарвали "карани в събота и неделя". Веднъж бая се бяха стреснали с един Мерцедес, да не би собственика да я провери с компютър за километрите, но се размина.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 21 фев 2006 21:20

Не се заяждам, нито противореча, но след всички тия неща изниква един въпрос :wink: Защо никой не познава или не е чувал за познат на някой познат, който да се занимава с това или да има такъв познат :?: Просто "превъртане на километраж" звучи супер просто и елементарно, но само на ладаите километражите им са елементарни :wink:
Не искам никой да ме напада, напълно съм съгласен, че не може да има толкова стари коли с такъв малък пробег, че той москвича на баща ми е на 100 000км, а е каран само при нужда :wink:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 22 фев 2006 0:56

NovobranecGT написа:Не се заяждам, нито противореча, но след всички тия неща изниква един въпрос :wink: Защо никой не познава или не е чувал за познат на някой познат, който да се занимава с това или да има такъв познат :?:

Защото сами си го правиме 8) не ни трябват познати.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 22 фев 2006 11:57

Ами аз познавам автоджамбази и всички го правят. "Превъртането" на електронен километраж за кола като голф3 до желана от теб стойност струва около 20лв и е адски лесно. На голф 2 също е елементарно - на таблото, което купих за да взема оборотомера от него, цифрата на стотиците беше застанала странно м/у 1 и 2 (защо ли?! :lol: ), и я фиксирах без никакъв проблем.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 22 фев 2006 12:29

Мойта беше на реално на 8години като я купих да пприемем седене по разни авто къщи реално 7-7,5....беше на 161хиляди.... По километража няма следи от интервенция -под лупа съм го гледал. Мисля че не е превъртан съдейки по други вторични белези..... 6 години по късно сам на 250хиляди и подозирам че съединителят може би е оригинален и му иде времето. Така че като го сменям ще стане ясно дали е така и дали съм превъртян.......

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Сря 22 фев 2006 13:04

silent написа:Мойта беше на реално на 8години като я купих да пприемем седене по разни авто къщи реално 7-7,5....беше на 161хиляди.... По километража няма следи от интервенция -под лупа съм го гледал.....

Има голяма вероятност това да са й реалните километри - защо се учудваш? Все пак излиза, че на година са навъртани над 20 000 км, което е нормално.
Съмнително е когато на 15 годишна кола километража пак показва 160 000 км....

Пак ще спомена прословутото Мобиле.де - там се добива някаква представа по колко километра се минават на година в Германия и каква е разликата в цените на автомобил на малко и на много километри, а на външен вид изглеждат почти по един и същ начин :wink:
Както казаха колегите, никой джамбазин няма да даде 2000 евро за някой запазен Голф3 на малко километри, като за 700-800 може да намери същия на 250 000 км и може да му върне километража...
И не си мислете, че ако някой търговец на коли случайно купи хубава и евтина кола - в Бг също ще я продаде евтино...няма такъв филм - и без пари да я вземе, тук пак ще си я продаде на реалната й пазарна стойност!!!

Потребителски аватар
duini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duini » Сря 22 фев 2006 13:41

В мобиле.де видях пасат на 3 год. дизел с 270 000 км. Ако го внесат тука сигурно ще стане на 70 хил. :lol:

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 22 фев 2006 17:07

ACCELERATOR написа:...Затова държах колата ми да е от Германия, а не от Италия, въпреки че излезе по-скъпо.

Точно така колега,само от Германия!
И едно мое мнение:
По-добре от Италия от колкото от Австрия.
Никога не бих си взел кола от Австрия :!:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 22 фев 2006 18:13

Мойта е италианка -колата де....не се оплаквам.......ама то кола и жена втора ръка все си е до късмет......

Върни се в “ОФФ-Топик - други”