Предлагам ново правило за раздела ОБЯВИ
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Предлагам ново правило за раздела ОБЯВИ
Темите в "Продава" нараснаха многократно, прави ми впечатление, че има новорегистрирани явно с едничката цел да пускат обяви. Ето пример - viewtopic.php?f=47&t=124854 . Регистриран преди 3 седмици, всичките му постове са във въпросния раздел. Човека изобщо не го познавам, нито съм имал вземане даване с него, просто скайпа му ми се наби в очите, запомнил съм го от доста обяви в mobilebulgaria. Има и други, но не ми се рови. Та подновявам питането си - е ли е възможно да се въведе някакъв ограничителен праг?
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Да, възможно е.
Даже е възможно темите да бъдат одобрявани от админинстратор/модератор преди да бъдат публикувани.
Може би наистина за раздел ПРОДАВА трябва да направим времево ограничение, след определен брой дни/месеци тогава да може да се пуска обява там.
Това обаче е нож с две остриета.
Има хора, които биха искали да се отърват от стари части, които биха били полезни на някой друг.
Трябва по-внимателно да го помислим, така че да може да се отсеят дребните търговци на "бельо, чаршафи, чорапи" и всякакви други простотии незасягащи този форум.
Даже е възможно темите да бъдат одобрявани от админинстратор/модератор преди да бъдат публикувани.
Може би наистина за раздел ПРОДАВА трябва да направим времево ограничение, след определен брой дни/месеци тогава да може да се пуска обява там.
Това обаче е нож с две остриета.
Има хора, които биха искали да се отърват от стари части, които биха били полезни на някой друг.
Трябва по-внимателно да го помислим, така че да може да се отсеят дребните търговци на "бельо, чаршафи, чорапи" и всякакви други простотии незасягащи този форум.
- Insect
- Автомобил:
- Двигател:
Предложението ми е да се сложи ограничение в сегашните форуми за ПРОДАВА и да се направи нов за новобранци-търговци, който да е общ примерно. Така човек може да си направи сметката от кого купува
Ще станат три нива:
-Платени: за най-сигурните обяви
-Утвърдени потребители: за хора с над 300 мнения и 6 месеца регистрация (примерно)
-Новобранци: за всички които се регистрират само с цел търговия и има потенциална опасност от измама.

Ще станат три нива:
-Платени: за най-сигурните обяви
-Утвърдени потребители: за хора с над 300 мнения и 6 месеца регистрация (примерно)
-Новобранци: за всички които се регистрират само с цел търговия и има потенциална опасност от измама.

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен мненията не трябва да са критерии. Например има ограничение от 300 мнения. Регистрирам се днес и за няколко дена ще наспамя форума с безсмислени коментари и ще натрупам 300 мнения, това според мен ще навреди на форума.
- Insect
- Автомобил:
- Двигател:
fill написа:Според мен мненията не трябва да са критерии. Например има ограничение от 300 мнения. Регистрирам се днес и за няколко дена ще наспамя форума с безсмислени коментари и ще натрупам 300 мнения, това според мен ще навреди на форума.
Има трети вариант, да се направи система за гласуване и всеки да може да гласува за даден потребител.
След примерните 50 позитивни гласа, ше може да пуска обяви

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За сега не се предвижда въвеждането на такива ограничения и гласувания. Все пак не сме сайт за онлайн търговия. Всеки може да прочете мненията на даден потребител от профила му и да добие някаква представа. Ако мненията са само в продава, аз лично бих се замислил преди да купувам нещо.