разход 10-11 на 100км. със shell v-power Racing
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря колега.Погледнах но там пише за коли произведени до 03.1996 а моята е произведена 11.1996 или това е месеца на първа регистрация.Иначе инфото е полезно.Така там пише,че препоръчителен е бензин с октаново число 95.Питам пак не е ли този бензин за моноинжекционите.А за пълния инжекцион не трябва ли да е 98?И има ли проблем ако карам с 100 октана вместо 95.Моля ви помогнете ми и дано не ви досаждам.Много въпроси имам и ми е тъмна индия.От скоро я имам и нямам никакви документи за нея.А искам да знам повече.Ще се радвам да ми помогнете.Благодаря пак.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега погледни си индекса на двигателя и го погледни тук пише всичко .
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=5
а къде е любимия ни двигател ABS

Kentavar написа:Ако не съм прав ми кажете няма проблеми,нов съм в бранша.Карам ( интересно казано,колко карам аз си знам) 1.6 I -101 коня.Кажете ми ако някой кара такава машина какъв бензин по книжка трябва да се сипва.По принцип сипвам 100 октанов на Шел,веднъж сипвах там 95 и какво да ви кажа-ми не ще да .................
И аз карам Пасат 1.6I 101 коня но зареждам в OMV 95, засеченият разход на дълък път излиза 6.2 на сто. Не юркам и максимално използвам инерцията по пътя. Иначе по моята книжка и дават 95 октана.
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз сипвах там заради промоцията но сипвах 100.Ще е проблем ли това за мотора,за горивната система,за клапани и т.н.Зная,че веднъж с 95 на Шел не щеше да откъсне,сипвах друг път 95 на Екопетролиум и перкаше като пушка от тогава сипвам само 100 или на ОМВ или на Шел.Не намирам разлика във вървежа на 100 октановия на Шел и на ОМВ.Но дали е добре да сипвам 100 октана вместо 95.Я модератора да каже,като специалист на специалистите.