най-добрата халогенна крушка?!
Re: най-добрата халогенна крушка?!
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:46, променено общо 1 път.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
И забелязах че на къси свето по-ярко,отколкото на дълги. На дълги свети едно таквоа бледо бяло,а къси жълтее. Говоря за Osram Nightbreaker H4 

- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Eгати и ментетата са тогава тези лампи
, да издържат само година и нещо 

- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Diesel_ написа:И забелязах че на къси свето по-ярко,отколкото на дълги. На дълги свети едно таквоа бледо бяло,а къси жълтее. Говоря за Osram Nightbreaker H4
ако загледаш крушката, ще видиш, че стъклото половината е жълто, половината синъо

Преди малко си купих въпросните Osram Cool Blue za 10,60 бр.от един магазин зад OMW на гарата,също и габарити за тях пак Osram Cool Blue за 3лв.бр.светло сини са ама светят бяло поне така се вижда през деня.Е дано да има разлика защото със старите крушчици си бях слепец 

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Ще кажеш дали вечерта наподобяват светлината на Ксенон 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Аз съм с найтбрейкър на основните и на фаровете за мъгла и мога да кажа че са доста качествени.
Найтбрейкъра свети по-силно и по жълто - чудесни са.
А ксенона - само на лупи, иначе има много разсейване и заслепяване
Найтбрейкъра свети по-силно и по жълто - чудесни са.
А ксенона - само на лупи, иначе има много разсейване и заслепяване
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
mafiota написа:Eгати и ментетата са тогава тези лампи, да издържат само година и нещо
всички крушки от типа Cool Blue, Naightbreaker, ALLseason и т.н. са с половина часове живот в сравнение със стандартна крушка, тази информация я има на кутийката на всяка от изброените крушки.
- XIKS
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
handycam написа:mafiota написа:Eгати и ментетата са тогава тези лампи, да издържат само година и нещо
всички крушки от типа Cool Blue, Naightbreaker, ALLseason и т.н. са с половина часове живот в сравнение със стандартна крушка, тази информация я има на кутийката на всяка от изброените крушки.
тва е консуматив по колко искате да светят по 10 години
- syncro fen
- Автомобил:
- Двигател:
Изчетох всички постове и споделям задоволство си от събраната информация! Но искам до запитам всички собственици на В5.5 с опит и практика, какви крушки като марка и модел ще ми препоръчат да сложа на лупите /къси/ - Н7 и отделно за дългите - пак Н7. Предварително казвам, че не ми се присажда ксенон, не си падам по самоделните подобрения. Иначе съм навит да си купя и най-скъпите халогенни крушки, с които до постигна ксенон ефекта, поне частично разбира се! Затова ще съм много благодарен да получа от вас компетентен съвет!
Между другото какъв модел са крушките на лупите за мъгла, монтирани в бронята?
Айде леката и
!
Между другото какъв модел са крушките на лупите за мъгла, монтирани в бронята?

Айде леката и

Последна промяна от syncro fen на Сря 04 фев 2009 14:57, променено общо 1 път.
syncro fen написа:Изчетох всички постове и споделям задоволство си от събраната информация! Но искам до запитам всички собственици на В5.5 с опит и практика, какви крушки ще ми препоръчат да сложа на лупите /къси/ - Н7 и отделно за дългите - пак Н7. Предварително казвам, че не ми се присажда ксенон, не си падам по самоделните подобрения. Иначе съм навит да си купя и най-скъпите халогенни крушки, с които до постигна ксенон ефекта, поне частично разбира се! Затова ще съм много благодарен да получа от вас компетентен съвет!
Между другото какъв модел са крушките на лупите за мъгла, монтирани в бронята?![]()
Айде леката и!
Хмммм, аз май не те разбрах много.Неможе да сложиш каквото ти душа сака.Ако цокала ти е Н7, слагаш Н7, ако е Н1 слагаш Н1.Фара ти е на две секции, за къси и дълги светлини, така че няма как да си Н4.
Н3 би трябвало да бъдат халогенните фарчета.
А друг въпрос - някакви наблюдения върху philips nightGuide Doublelife има ли някой или някакво инфо изобщо.
- syncro fen
- Автомобил:
- Двигател:
Естествено, че не мога да заменя Н7 с Н4 !?!
Питането ми е за МАРКА и МОДЕЛ, който да се сработва добре с лупа и до колкото може повече да се постигне "ксенон ефект"?
Въпросът ми е повече към колеги, които карат с лупи!
Питането ми е за МАРКА и МОДЕЛ, който да се сработва добре с лупа и до колкото може повече да се постигне "ксенон ефект"?
syncro fen написа:Естествено, че не мога да заменя Н7 с Н4 !?!
Не гони ксенон ефект, гони макс осветяемост на пътя...аз съм пробвал доста крушки и съм най-доволен от osram nigthbreaker, добра осветяемост на сух път, и не много лоша на мокър, никога неможе да е като ксенона, но...Аз горещо ти препоръчвам nightbreaker, засега за мен са много добри.
За този филипс който съм питал незнам нищо, но изглежда да е хубав и той.
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:45, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”