Защо да избера Passat, а не Scenic ???

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо да избера Passat, а не Scenic ???

Мнениеот myrshavija » Пет 30 яну 2009 16:49

Murphys написа:Сценика има климатроник, ESP, 6 Airbags, подгряване на седалки, стъкла, огледала. В малки изключения няма - бордкомпютръ, но има индикатор за външна температура, много джобове и тайници в колата. лесно и бързо демонтируеми задни седалки образуващи огромно товарно помещение с равен под. Кожен салон,предните седалки са доста удобни и комфортни, пръскалки на фаровете, калъф за очила над шофьора, климатизирана жабка и тайници, датчици за налягане на гумите, в някой модели - навигация от 2001 г., автоматични заключване при тръгване с функция вкл/изкл. Стандартно халогени.

За конкретна кола ли говориш или твърдиш, че това е серийното оборудване на всеки Сценик?

Последна промяна от myrshavija на Пет 30 яну 2009 17:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Murphys
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1 6 FSI
Контакти:

Мнениеот Murphys » Пет 30 яну 2009 16:52

Winner25 написа:
rosy написа:Колега, разбира се че по-новото ще избереш. Голям праз че не е немско...

:да:
Неуместно е да се съпоставят двата автомобила. Такива пасати се произвеждат от края на 93, а реното ако не се бъркам се прави от 2000 нататък.
А и двете коли са в различна категория :)
В случая мисля че по новата е по-добрия избор.
Ако избора е Sharan vs. Scenic вече е друга работа :wink:

РЕНО Сценик се произвежда от 1997 г. Иначе си прав за категориите и в случая Sharan vs. Scenic е правилната категория, макар че Сценик сравним с Sharan се произвежда от 2003 г. т.е. 6+1 места. :D

Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batececo » Пет 30 яну 2009 17:02

Winner25 написа:Ако избора е Sharan vs. Scenic вече е друга работа :wink:

За да е по-равностойно трябва да е Sharan vs. Espace ;)

Иначе Сценици има и от 96-та, моя е от 98-ма :да:

Потребителски аватар
Murphys
Контакти:

Мнениеот Murphys » Пет 30 яну 2009 17:04

myrshavija написа:
Murphys написа:Сценика има климатроник, ESP, 6 Airbags, подгряване на седалки, стъкла, огледала. В малки изключения няма - бордкомпютръ, но има индикатор за външна температура, много джобове и тайници в колата. лесно и бързо демонтируеми задни седалки образуващи огромно товарно помещение с равен под. Кожен салон,предните седалки са доста удобни и комфортни, пръскалки на фаровете, калъф за очила над шофьора, климатизирана жабка и тайници, датчици за налягане на гумите, в някой модели - навигация от 2001 г., автоматични заключване при тръгване с функция вкл/изкл. Стандартно халогени.

За конкретна кола ли говориш или търдиш, че това е серийното оборудване на всеки Сценик?

Сериино 2001 г.:
- климатик/климатроник, ESP, 4 или 6 Airbags, като 2 са завеси
- подгряване задно стъкло и странични огледала с таймер
- бордкомпютър
- индикатор за външна температура и часовник на един дисплей, на който излиза и радиото
- индикатор за течността на чистачките
- управление на радиото от волана
- много джобове и тайници в колата
- лесно и бързо демонтируеми задни седалки образуващи огромно товарно помещение с равен под
- калъф за очила над шофьора
- климатизирана жабка и тайници
- автоматични заключване при тръгване с функция вкл/изкл
- Стандартно халогени
- предните седалки са доста удобни и комфортни, задните са 3 отделни. Средната пада и може дасе ползва като подлакътник, достъп до багажното
- подлакътник между двете предни седалки
- ломбална настройка на шофьорската седалка
- още доста неща..не знам всичко :?
Принципно нивата на оборудване са три: Express, Dynamic и Privilige
Вече за Dynamic и Privilige са следните неща стандартно:
- отваряне само на задното стъкло
- подгряване на седалки,предно стъкло
- Кожен салон или полу кожен
- пръскалки на фаровете
- датчици за налягане на гумите
- в някой модели - навигация от 2001 г.,
Може и да пропускам нещо, но това е в общи линии. :D

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 30 яну 2009 17:08

Боже.....датчик за налягане на гумите. Още малко ще направят датчик за настроението на шофьора. Е за това новите коли се трошат нон стоп и имат абсурдно скъпа поддръжка - защото ги правят за тотални ботове, които не се докосват до друг елемент на колата освен дръжката на вратата и волана.

Потребителски аватар
Murphys
Контакти:

Мнениеот Murphys » Пет 30 яну 2009 17:44

theultimate написа:Боже.....датчик за налягане на гумите. Още малко ще направят датчик за настроението на шофьора. Е за това новите коли се трошат нон стоп и имат абсурдно скъпа поддръжка - защото ги правят за тотални ботове, които не се докосват до друг елемент на колата освен дръжката на вратата и волана.

Е,стига де..ти постоянно ли си гледаш гумите дали са спаднали, спукани и т.н.? Усещаш ли в движение, кога ти се пука гумата или спада и т.н., за да не я прецакаш??? Сигурен съм, че отговорът ти е - НЕ...е,те затова са ги направили тези датчици. Защотот ако смяташ в днешнтгто консуматорско общество, някой ще седне да следи за налягането на гумите и другите му джаджи, ако няма датчици...направо забрави. :D

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 30 яну 2009 18:24

За градско ми е достатъчно преди тръгване да погледна няма ли някоя видимо спаднала и като зареждам гориво ги меря. Преди дълъг път винаги ги меря. Те колите за това станаха такива трошляци - предвидени са да ги карат хора, които дори не могат да работят с елементарна техника.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 30 яну 2009 18:33

batececo написа:
Winner25 написа:Ако избора е Sharan vs. Scenic вече е друга работа :wink:

За да е по-равностойно трябва да е Sharan vs. Espace ;)

Иначе Сценици има и от 96-та, моя е от 98-ма :да:

Аз знам че има ама нямаше ли някъв фейслифт около 2000г

kiril_kirilow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_kirilow » Пет 30 яну 2009 18:54

ако найстина ще сравняваме семеен ван - тогава е Sharan VS Esspace,ама стинките,стинките ...... не ми позволяват да си направя тази равносметка :banghead:

Winner25 : Да найстина има фейслифт след 2000 г.

И аз май-започвам да се ориентирам към по новата кола.В крайна сметка,всеки иска нещо по ново.

Ехххх защо служебната ми кола нямаше задни седалки,тогава тази тема автоматично щеше да отпадне и със парите за кола,щяхме да идем някъде на екскурзия. :roll:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 30 яну 2009 19:25

A защо не си купиш 1 СУПЕР Автомобил - Дачия Логан ??Пак е уж френско изчадие.
ак
Темата е за ключ. Който иска да си купува Рено -да се логне в форума на Рено. За каквони занимават тука с такива въпроси? Нито харесвам , нито имам намерение да карам повече френско/ турска / талига.

kiril_kirilow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_kirilow » Пет 30 яну 2009 19:35

kris11 написа:A защо не си купиш 1 СУПЕР Автомобил - Дачия Логан ??Пак е уж френско изчадие.
ак
Темата е за ключ. Който иска да си купува Рено -да се логне в форума на Рено. За каквони занимават тука с такива въпроси? Нито харесвам , нито имам намерение да карам повече френско/ турска / талига.

Като не харесваш и нямаш какво да кажеш не пиши,елементарно е. :да:

Все пак това е форум,всеки има право да си каже мнението.Мисле,че в началото бях писал и помолил хора който няма какво да кажат да си мълчат и да подминават темата.

Прочетох няколко теми на тема Рено,навсякъде беше оплювана,затова бих помолил това да го пропуснем.Достатъчно съм чел и търсил инфо из нета,за да се спра на точно тези два автомобила.

Не ми се слушат мнения като горното.Досега темата беше изключително полезна за мен и беше абсолютно в рамките на добрият тон.Полезна е или ще бъде и за други предполагам.Не си длъжен да даваш мнения навсякъде :evil:

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Пет 30 яну 2009 22:23

Колега вземи по-запазеното.
Ако и двете коли са 6, вземи Реното.
Забрави за предрасъдаци! Старата кола, каквото и да правиш си остава стара и непродавайма.
Питай разбирачите, що не си карат единичките или двойките ами скачат на по-нови?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 30 яну 2009 22:37

kusho написа:непродавайма
:banghead:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 30 яну 2009 22:58

странно е но тук във френско стария пасат 95г струва колкото сценик99г защо ли?
относно марката РЕНО само ще споделя 4е колеги механици цитирам:благодаря боже господи 4е я има тая марка и има МНОГО работа(превода е от френски)
а конкретно сценика до2000г не е лош за Бг условията за здравина,но си остава недомислен автомобил
пасата е ве4е морално остарял (за Б4) и като съвет поразгледаи шшаран,алхамбра или галакси
минивана е семеен автомобил ,а не сценика

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Съб 31 яну 2009 11:58

kiril_kirilow написа:
Като не харесваш и нямаш какво да кажеш не пиши,елементарно е. :да:

Все пак това е форум,всеки има право да си каже мнението.Мисле,че в началото бях писал и помолил хора който няма какво да кажат да си мълчат и да подминават темата.

Нали усещаш как си противоречиш!! Хем "..не пиши..", хем пък "..всеки има право да си каже мнението.."! И поуспокой малко тона! Съвсем нов си във форума и досега само взимаш, не можеш да си позволиш да правиш забележки от този род на хора, които са дали много повече от теб..

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”