Двигател 1P с вал от GTI mk2
-
- Автомобил:
- Двигател:
Двигател 1P с вал от GTI mk2
Може ли двигател 1.8 1P да му се вдигнат кончетата като му се смени вала с на 2.0 GTI?
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Двигател 1P с вал от GTI mk2
Преди седмица може би, слагахме на 1P мотор разпределителен вал от 2Е.Замяната е директна, няма да има проблеми.
Колкото до разликата във вървенето...колата стана по-агресивна във високите, но не излетя...нито някой е очаквал това да стане.
Колата е на колегата veidar, ако види темата, може да сподели впечатления, както и да пусне някоя друга снимка.
Колкото до разликата във вървенето...колата стана по-агресивна във високите, но не излетя...нито някой е очаквал това да стане.
Колата е на колегата veidar, ако види темата, може да сподели впечатления, както и да пусне някоя друга снимка.
В високите се усещат разликите но не са койзнае колко големи по голям ефект ще има ако се сложи също и смукателен и изпускателен колектор и комп от пб NovobranecGT каза като правихме снимките между двата вала че има разлика само в фазите.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=10175108
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=10175108
-
- Автомобил:
- Двигател:
Евала колеги, не очаквах толкова бърз и обобщаващ отговор
Аз получих такъв ефект за който говори NovobranecGT, усещам я че има сила и до 7, ама го получих тоя ефект като натегнах малко клапата на дебитомера.Има разлика усеща се. veidar, имаш предвид да сложа колектори от PB? 

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sepia3 написа:Евала колеги, не очаквах толкова бърз и обобщаващ отговорАз получих такъв ефект за който говори NovobranecGT, усещам я че има сила и до 7....
Имаш предвид 7000 оборота ли, щото прекъсвача е малко по-надолу...

-
- Автомобил:
- Двигател:
мда, до 7 хилки, мерси за поправката li4o 

sepia3 написа:Евала колеги, не очаквах толкова бърз и обобщаващ отговорАз получих такъв ефект за който говори NovobranecGT, усещам я че има сила и до 7, ама го получих тоя ефект като натегнах малко клапата на дебитомера.Има разлика усеща се. veidar, имаш предвид да сложа колектори от PB?
Да понеже на 1п смукателния е по малак а изпускателния е много куц.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно veidar, ама ся ме зарибиха да слагам компресор от g60? 
Имам мерак да ги сменя колекторите, ама каде да ги намеря?

Аз една лайсна на дясната врата търсих 1 година а баща ми още 5 и я намерих преди два дена, представям си колко ще търся тея колектори и тоя компресор...

Имам мерак да ги сменя колекторите, ама каде да ги намеря?

Аз една лайсна на дясната врата търсих 1 година а баща ми още 5 и я намерих преди два дена, представям си колко ще търся тея колектори и тоя компресор...

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sepia3 написа:.....
Първо си потърси бутала от г-60, след това ЕКУ, дюзи, дросел и някой други дреболии... като кулер например...

sepia3 написа:мда, до 7 хилки, мерси за поправката li4o
А тук имах предвид, че няма как да направиш 7000 оборота, щото прекъсвача ти е на около 6500...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Споко колега, консултирах се с бивш рали механик
той ми даде идеята обясни ми че буталата на г60 са с допълнително омъсление
иначе мерси и прекъсвача е на 6500 ама стрелката подскача до 7000 след леко базикане на дебитомера 

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sepia3 написа:Споко колега, консултирах се с бивш рали механиктой ми даде идеята обясни ми че буталата на г60 са с допълнително омъсление
иначе мерси и прекъсвача е на 6500 ама стрелката подскача до 7000 след леко базикане на дебитомера
Смени механика, щото ще ти счупи колата, а на мен ми обясни кво общо има дебитомера с ограничителя на оборотите...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Е незнам колега ти ги рабираш повече съдейки по отговорите, не се заяждам а споделям какъв е ефекта.
Относно механика, да се чупи мамицата и, да не е ставала кола тря да варви яката не мислиш ли

Относно механика, да се чупи мамицата и, да не е ставала кола тря да варви яката не мислиш ли

- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sepia3 написа:Е незнам колега ти ги рабираш повече съдейки по отговорите, не се заяждам а споделям какъв е ефекта.![]()
Аз също не се заяждам, но съдейки по твоите постове - твоя механик е много съмнителен...
Не хич лесно и евтино да преправиш обикновен атмосферен мотор в турбо такъв - без значение дали ще надува турбина или компресор - крайния ефект е същия - така че, ако си мислиш, че само "слагаш" един компресор и летиш, си на светлинни години от истината - прочети някоя тема за турбиниране на атмосферен мотор и ще поусетиш какво ти е необходимо като компоненти и знания...
Относно прекъсвача - при диджифанта е заложен софтуерно в ЕКУ - за да го премахнеш трябва някой да ти преработи софтуера например - няма никаква връзка с дебитомера и пружината на клапата....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбирам какво означава да "турбинираш" един автомобил, знам че не е лесно знам колко е трудоемко и безбожно скъпо! Но е възможно! Не съм казал че аз ще го правя, не знам дали си ме разбрал. Има си хора за всичко аз само съм зарибен и това е.Хубаво е по принцип да срешнеш малко подкрепа в дадено начинание...