polo 1.4i проблем спирачен цилиндър - не се връща

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
opasen_89
Автомобил:
Двигател:

polo 1.4i проблем спирачен цилиндър - не се връща

Мнениеот opasen_89 » Съб 31 яну 2009 10:02

Здравейте вчера чух един странен шум идваш от предна дясна гума и я свалих гумата и се оказа ,че е от наклатката поровихме се с един приятел и открихме ,че е от цилиндърчето не иска да се връща на место и горната част на накладката ми се трие в диска ,но спирачките са ми са на ред спирам си без проблем само дето ми се стрие ии има особен звук. Асъщо забелязах ,че ми спира снощи касно със скарцане ,а не само това а, също и цялата челяст ми игра като я разклатя малко с ръка. Та ви моля да ми дадете някъква помощ или съвет какво да правя ? Благодаря Ви!!!

Последна промяна от DragoGT на Съб 31 яну 2009 14:06, променено общо 1 път.
Причина: промених заглавието

siso92
Автомобил:
Двигател:

Re: polo 1.4i

Мнениеот siso92 » Съб 31 яну 2009 11:48

Челюстите са на 2-3 болта-стегни ги.Буталото го раздвижи като махнеш накладката,слагаш щанга,някой ти натиска спирачката,а ти връщаш.Внимавай да не излезе буталото,че трудно ще го вкараш.Другото е да свалиш челюстите,да прочистиш системета,да изкараш"лошото"цилиндърче и да го оправиш,ако може.В най-лошия случай-сменяш челюстите с нови.И пиши по-разбираемо,с по-малко грешки.

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: polo 1.4i проблем спирачен цилиндър - не се връща

Мнениеот fasty » Нед 01 фев 2009 1:21

opasen_89 написа:Здравейте вчера чух един странен шум идваш от предна дясна гума и я свалих гумата и се оказа ,че е от наклатката поровихме се с един приятел и открихме ,че е от цилиндърчето не иска да се връща на место и горната част на накладката ми се трие в диска ,но спирачките са ми са на ред спирам си без проблем само дето ми се стрие ии има особен звук. Асъщо забелязах ,че ми спира снощи касно със скарцане ,а не само това а, също и цялата челяст ми игра като я разклатя малко с ръка. Та ви моля да ми дадете някъква помощ или съвет какво да правя ? Благодаря Ви!!!
Грее ли.Демек от проблемната страна след каране джантата загрява ли повече от другата.Това дето ти играе челюста да не би да ти е олабен целия апарат.От вътрешната страна на апарата се стягат
двете втулки ,които държат апарата ,с шестограм .Шестограмите се намират зад едни пластмасови тапи надянати на едни гумени маншончета .Ако все пак буталото не ти връща ,взимаш една спринцовка с игла пълниш малко спирачна течност и инжектираш през маншона на спирачния цилиндър ,след което нат.спирачките и връщаш ръчно с една плоска отвертка например и така няколко пъти за да се пораздвижи спир.цилиндър ,аз го правя без да свалям накладките ,да не стане беля с изкокнало цилиндърче .И третия вариант е там ,където ходят накладките по апарата да е ръждясало и да не могат да се връщат .С една шкурка хубаво да зачистиш .

opasen_89
Автомобил:
Двигател:

Re: polo 1.4i проблем спирачен цилиндър - не се връща

Мнениеот opasen_89 » Пон 02 фев 2009 11:00

Сега си идвам от майстор и ми направи polo оказа се че съм бил скъсал болт на карето или на полуоската незнам точно не го разбрах извади ми една пластинка ,която образува прав ъгъл болта шестограм стегна ми го и гругите ми ги стегна и сега ми върви без забележки само остана да видя дали ще ми се вибрира волана като вдигна 60км/ч .Мерси за съветите които ми дадохте. Благодаря Ви!!! :bowdown

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”