Здравейте!!!
Проблема ми е следния-Като дам на контакт когато колата е студена релето на бензиновата помпа започва да щрака и така около 10 секунди,като в същото време се чува как бензиновата помпа вклучва и изклучва толкова пъти колкото и щрака релето.Мислих си че релето е сдало багаж и си купих ново,но като го сложих се оказа че и то прави същото.Когато колата позагрее нещата се нормализират.Насочете ме какъв може да е проблема.
Реле на бензиновата помпа
- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Реле на бензиновата помпа
това реле 268 ли се водеше?
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Релето обикновено ли е или е малко по-голямо на външен вид??? Ти с какво го смени?
-
DonVito_
- Автомобил:
- Двигател:
релето е 167
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
при мен проблема беше от кофти имобилайзер. Друго за което се сещам е лоша връзка някъде... При контакт релето трябва да работи около 4-5 секунди и да спре. След това като завърти мотора се включва пак. По-големите специалисти да кажат кой управлява релето. Отвори релето и прегледай за лоши спойки и разсъхнали се кондензатори, но щом с две релета се държи по един и същи начин... някой да каже какво управлява релето???
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Има междинно реле в имобилайзера.
Виж това:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=197769&highlight=#197769
Захранването на реле 167 минава през това междинно реленце.
vaskoto1 го е обяснил много ясно.
Възможно е клемореда да ти заминава.
Виж това:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=197769&highlight=#197769
Захранването на реле 167 минава през това междинно реленце.
vaskoto1 го е обяснил много ясно.
Възможно е клемореда да ти заминава.
-
DonVito_
- Автомобил:
- Двигател:
Значи прави ми впечетление,че в последно врене започна и да не пали като хората,в смисал като прецакан имобилайзер,запалва и веднага изгасва.Като почукам ключът запалва веднага.
- anger
- Двигател:
По време на движение гасне ли колата? Според мен е или имобилайзера, или клемореда. Но трябва да се мери с уред.
-
DonVito_
- Автомобил:
- Двигател:
Благодарение на Васко1 проблема е решен.Прочетох одеве темата за тези релета която е дадена малко по-нагоре и веднага разглобих половината табло,за да стигна до имобилаизера.Оказа се,че има хлабава връзка на едната букса която се включва в него.Явно е точно на това междино реле което подава сигнал към реле 167.Оправих кабела и проблема просто изчезна,надявам се повече да не ме притеснява.Благодаря на всички които се отзоваха така бързо.10x
- anger
- Двигател:
Поздравления!
Само да вметна, че аз се борих 1 година с този проблем, докато открия откъде е. Но, сговорна дружина планина повдига!!!

Само да вметна, че аз се борих 1 година с този проблем, докато открия откъде е. Но, сговорна дружина планина повдига!!!

-
DonVito_
- Автомобил:
- Двигател:
Значи проблема се появи отново,но този пат с още по голяма сила.Релето изобщо не спира да щрака.Отворихме имобилайзера,но се оказа,че вътре няма реле като при anger.Явно имобилайзера е от друг тип.Сега остава да търся някой ел.техник да разбере на какъв принцип работи.Явно проблема е в имобилайзера понеже като му махна бушона релето спира да щрака и колата пали(наи-много 3-ти).
- anger
- Двигател:
Трябва да измериш какво се случва на оперативната верига на 167. Измери и "+" от контактния ключ как идва - може в клемореда пъпките да са нагоряли и да става цветомузика. Хубаво е да почисиш добре буксите на имобилайзера и добре (с лупа
) да прегледаш всички спойки. Добре е да си свалиш ел. схемите за Голф 3 и да попрегледаш кое къде отива. Всъщност не ти помагам много с това, но аз така бих процедирал. Така (и с помощта на vaskoto1) открих проблема си преди 3 години.
) да прегледаш всички спойки. Добре е да си свалиш ел. схемите за Голф 3 и да попрегледаш кое къде отива. Всъщност не ти помагам много с това, но аз така бих процедирал. Така (и с помощта на vaskoto1) открих проблема си преди 3 години.-
DonVito_
- Автомобил:
- Двигател:
Ами разбрах се с един електричар да отида тия дни да погледне какво става,защото малко ме е страх да ги пипам тия работи.Нали знаеш как на човек му свършва търпението и започва да прилага груба сила,след което си е ..... майката.Та тоя дето ще я бара му имам доверие,има и техника,а и само с това се занимава.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”