Странен проблем с оборотите на 1.3 ADX
- Marto
- Автомобил:
- Двигател:
Странен проблем с оборотите на 1.3 ADX
Колеги имам следния проблем.Значи полото ми е 1.3 моно двигателя е АДХ, от една седмица имам проблем с оборотите. Когато го държи обороти под хиляда и примерно леко завъртя волана или пък пусна парното оборотите веднага падат и след това се нормализират. Това го прави и на газ и на бензин. Когато е студена обаче тоя проблем го няма закачах я на диагностика и непоказа нищо. Наскоро сменях датчик на делкото, кабели на свещите, след това и правиха центровка. Дайте някакви идей от какво може да е това, четох доста теми за температурен датчик ама несъм сигурен дали е от това.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Странен проблем с оборотите на 1.3 ADX
Правилно се разбрал - със съпротивление лъжем компа че колата е по -студена отколкото показва на таблото и щом не го прави на студена кола и проблемът ти ще изчезне, макар че като се замисли човек ако имаш проблими с вакуума, пак така ще прави- първо виж там по мъркучетета, а при вкл. на консуматор мисля е нормално.
- Marto
- Автомобил:
- Двигател:
Колега кой точно маркучета за вакум да гледам , щото свалях кутията на въздушния филтър да сменя кабелите и маркуча за картерните газове и горе долу от тогава е така.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Като отвориш кутията на въздушният филтър...там имаш едно оранжевко нали? В него влизат 2 маркуча....единият отива към долната част на дросела ,а другият към клапата за топъл/студен въздух преди въздушният филтър.
Може и да не си с клапа регулирана от ваккум (има и такива изпълнения)
виж тия маркучлета дали са наред. За да свалиш ,цялата кутия на филтъра ,маркучлето от моното до "оранжевкото" (регулатор/клапан за ваккум) ,трябва да се откачи
Може и да не си с клапа регулирана от ваккум (има и такива изпълнения)
виж тия маркучлета дали са наред. За да свалиш ,цялата кутия на филтъра ,маркучлето от моното до "оранжевкото" (регулатор/клапан за ваккум) ,трябва да се откачи
-
velizar987
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:34, променено общо 1 път.
- Marto
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Anbuch оказа се 100% прав точно тези вакумчета едното се бе извадило целото. А го запуших с една клечка за проба и сичко се оправи утре ще го направя сичко да е шест , ако някой изка мога да го снимам.
Здравейте колеги! Marto, аз съм със същия двигател, на газ(4 врати) и имам абсолютно същия проблем( с кормилото, с парното при мен не го прави). Когато е студена мисля, че е нормално да НЕ го прави, защото работи на по-високи обороти и не усеща съпротивлението на хидравликата. Но когато загрее, оборотите падат, съпротивлението на хидравликата вече указва влияние и те шават за момент, докато завъртиш кормилото. Аз така си обяснявам този проблем и мисля, че е нормално. Но да ти падат оборотите като пуснеш парното... Днес точно си свалях кутията на въздушния филтър да я измия и си слагах маркуча за картерните газове, защото се беше извадил и като пусна духалките вътре миришеше ужасно! Въпросния маркуч и при мен е за смяна, но не знам къде точно е закачен другия му край и как да стигна до него. Струва ми се, че ще падне голямо разглобяване.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”