изпушиха ми пръскалките на чистачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ksp84
Автомобил:
Двигател:

изпушиха ми пръскалките на чистачките

Мнениеот ksp84 » Сря 21 яну 2009 18:29

прочетох че тея пръскалки май се нагряват от копчето за задното сттъкло, и въпроса ми е ако съм откачил буксата нали няма проблем да си работят, и другото което искам да питам как се свалят тея глупости ?

THANX

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Re: изпушиха ми пръскалките на чистачките

Мнениеот nikolai_an » Чет 22 яну 2009 18:25

за стъкломиещото на VW TOUAREG става въпрос,нали???? :dealнапиши поне за каква кола става въпрос,защото има разлики при различните модели....

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Чет 22 яну 2009 19:21

Обяснение за Голф 3 :
Нагряването на пръскалките се включва от нагряването на задното стъкло !
Вдигаш капака , махаш маркуча за течността за пръскане , откачаш буксата , и подбутваш отдолу откъм страната на пръскалките и след това цялата пръскалка излиза отгоре на капака заедно с буксата (минава точно през дупкатан а капака).
Ако си с Голф 3 нагряването на пръскалите е 95% невъзможно да ти работи поради причината че времето и течността разяждат конекторите в пръскалката .
Пръскалката се разглобява , съставена е от 2 части които влизат една в друга !
Разглобяваш , продухваш , чистиш , ако ти се струва че нагряването работи сглобяваш го и него и слагаш по обратния ред !

При моита кола елиминирах нагряването и сега пръскалките "направо мокрят задното стъкло" . Преди едвам пръскаха ! :applause:

Потребителски аватар
ksp84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ksp84 » Нед 01 фев 2009 17:33

сори че съм забравил да пиша че колата е голф 3.

ами точно тая дюза ми пръскаше много слабо и като изпуши сега верно мокри задното стъкло, обаче ми направи впечатление че отдоло на самата дюза стана една пъпчица явно нагревателчето вътре е дало на късо.

а дали работи нагряването- работеше и на другата пръскалка все още си работи, а за изпушилата някой топъл и слънчев ден може и да се опитам да я сваля и разгледам.

мерси за инфото.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”